krpan in druščina postani član

Naslov teme: Vsa beda OZS

1674  16.03.2011 - 20:36h / Ostalo / Avtor: Jape / 69 / 9

Če to ni beda?!?
Kaj se je spremenilo v zadnjih 3 dneh med vlado in OZS, da je konec nepokorščine???? Samo par medenih Pahorjevih obljub in foto termin vodstva OZS s premierjem.
Verjamem, da ste mnogi razočarani. Upravičeno. Ostajam na svojem: OZS mora doživeti isto usodo kot GZS: nobene zakonske prisile v članstvo. Da ne bo pomote: ostal sem član GZS, ker verjamem v potrebo po gospodarskih združenjih (zbornicah) - ampak takšnih, v katerih članstvo me ne prisiljuje zakon. Ker so potem res dejavne in kaj od časa do časa članstvu tudi ponudijo.

Z zakonom obvezne - kot je OZS - pa se proda za en foto termin. In to ne z Obamo. Zadovoljni so že z Borutkom.  

mak - 16.03.2011 - 23:48

Na bruhanje mi gre že vse to sprenevedanje OZS. Prej nepokorščina do plafona, zdaj pa lizanje.....do pekla.

p.š. - 17.03.2011 - 01:54

Kot bi bilo že vse vnaprej zrežirano... saj se nikoli ne ve, o čem in kje teče beseda nasprotnikov, ko kamere ugasnejo... gniloba zaudarja iz vseh institucijskih vogalov... 
 

twist - 17.03.2011 - 09:35

Res je čudno vse skupaj - prej toliko hude krvi, vpitja, groženj itd., potem pa nasmeški pred kamero, nazdravljanje z vinom, trepljanje, ... Bedno! Tresla se je gora, rodila se je degenerirana miš!

Znanec je rekel dobesedno: " A tole, za tole moram jaz obvezno vsak mesec plačati 50 €, če ne mi pa zarubijo? Skrajni čas, da zamenjam državo!"

Janez Novak - 17.03.2011 - 09:54

Morda pa le ni tako. Počakajmo vsaj na poročilo o tem, kaj je bilo dejansko dogovorjeno. Potem bomo pa lahko ocenjevali. In itak je kompromis kompromis - nek optimum v danem momentu za ob stranki. Brez dosedanjega pritiska OZS niti tega ne bi bilo. Sploh pa nima nihč čarobne paličice, da bo v momentu rešil vse naše probleme.

MARTIN KRPAN - 17.03.2011 - 22:01

Iskreno rečeno, bolje bi bilo, da ne bi bilo ničesar, kot pa to, kar so dosedaj spisali.
Če pogledamo samo "obvezne pobote" - ZDAJ BOM VKLJUČIL EKONOMSKO LOGIKO (povzeto po mojem podjetju) - v našem podjetju plačujemo vse NA ROK - nikomur nismo nič dolžni, nam pa drugi dolgujejo. Dolžniki dajejo v pobot obveznosti do našega podjetja, mi v pobot nimamo "kaj dati" - povzetek - naše podjetje od tega nima "nič". Če želi moje podjetje priti do poplačila s strani kroničnih dolžnikov, potem nam preostane samo, da prenehamo plačevati našim upnikom (halooo, a bi še to radi sprožili?). Potem bomo tudi mi lahko dali kaj v pobot in upali, da nas bodo "zaprli" s kroničnimi dolžniki, da tako pridemo do svojega denarja. Toliko o obveznih pobotih (moraš pa biti res ta pravi "kmet", da spišeš takšen zakon).

Bodec - 17.03.2011 - 22:11

Bravo martin Krpan, 100%-no se strinjam s tabo. LP!

oblacek - 18.03.2011 - 09:09

Prosim MARTIN KRPAN ... ne žalit kmeta

vprašaj - 18.03.2011 - 09:31

 Res.

Sicer je dal v narekovaje, ampak lepše bi bilo :
(moraš pa biti res ta pravi  državni uradnik (brez narekovajev!!), da spišeš takšen zakon).

Danja - 18.03.2011 - 13:02

Oh, ko bi ti državni uradniki uporabljali vsaj malo zdrave kmečke logike. S tem zakonom bodo pokvarili še tiste, ki sproti plačujejo svoje obveznosti. Sploh pa je ta zakon za najmanj 20 let prepozen. Ko so ukinili zakonske valute, le takrat bi bilo primerno in koristno uvesti tak zakon. Ne pa danes, ko vsak lovi gotivino, da lahko da delavcem plače, obveznosti so žal drugotnega pomena. A to je žalostna posledica, ker je obtičal v verigi  kritičnih dolžnikov, ki so že v prisilki ali stečaju. Kako naj tak subjekt izplava? Prvi bodo nastradali delavci.