krpan in druščina postani član

Naslov teme: NAGRADA ZA DELOVNO DOBO

44  04.01.2011 - 11:27h / Ostalo / Avtor: VIVA / 77 / 2

Za naše podjetje velja KP za gradbeništvo, delavec je pri nas zaposlen od leta 2004, skupne delovne dobe pa ima nekaj čez 10 let. Po tej KP smo dolžni izplačati jubilejno nagrado, če delavec doseže delovno dobo 10 let ( ali več) pri nas, ne pa tudi za skupno delovno dobo. Ali si pravilno to razlagamo?
Delavec "izsiljuje", da mu moramo mi izplačat to jubilejno nagrado!

Hvala za vsako mnenje!

p.š. - 04.01.2011 - 12:01

Moje mnenje je , da se držite pravil KP, ki jo uporabljate, namreč v nekaterih (sicer so v manjšini) KP imajo izrecno navedeno, da za JN šteje skupna delovna doba ( npr. KP za železniški promet ), v vaši in večini ostalih pa je pač zapisano , da za JN šteje delovna doba pri zadnjem delodajalcu in tega načela se držite, razen če imate v internih pravilnikih drugačne opredelitve oziroma preverite , kaj je zapisano ( katera zakonska določila se upoštevajo ) v pogodbi o zaposlitvi tega zaposlenega... posredujte mu vso dokumentacijo, ki jo upoštevate v tem primeru ( zakonsko določilo, KP, kopijo pogodbe o zaposlitvi, internega pravilnika ...) , da mu dokažete , zakaj izplačila ne more prejeti že sedaj.
lp

mila - 04.01.2011 - 15:01

Pravilno si razlagate, razen če je bil k vam "prezaposlen od drugega delodajalca" - točno terminologijo poglejte v zakonu o delovnih razmerjih, ki določa kdaj se upošteva skupna delovna doba dveh delodajalcev.