krpan in druščina postani član

Naslov teme: darilo TV-ja kot nagrada doo-ja doo-ju

7728  29.12.2010 - 09:41h / Ostalo / Avtor: Rina / 93 / 2

Pravna oseba :  doo ( dobaivitelj ) bi drugi pravni osebi , kupcu :  doo-ju , podarila TV- LCD....( vrednost je cca 350 € ) ker je pač le ta dosegel določen povečan promet v tem letu . Drugi vzrok , razlog pa bi bil, da bi na tem TV-ju le ta kupec *vrtil* reklame le tega dobavitelja : torej bi šlo tudi v določenm delu za reklami namen. Kako kontrolirati , če se bo to res izvajalo samo za reklamiranje izidelkov le tega dobavitelja, je drugo vprašanje. .

Mene bolj zanima davčni - DDPO ( priznan odhodek , nepriznam... )  , DDV ( odbitni - neodbitni )  vidik le tega TV-ja. tako pri dobavitelju ( podarjevalcu ) kot pri prejemniku ( kupcu ) . Kakšne dokumente bi rabili, pogodbo , ali bi zadevo prodali po recimo 5 €- je račun , je davek  .... bi se kupec, premenik darila strinjal s tem predlogom , kako bi postopal, če mu dam dobavitelj to brezplačno.

Ali bi bila najboljša varianta mesečna simbolična najemnina ( recimo 2 € ) boljša kot brezplačno darilo .

Hvala vsem in lep dan

novinc - 29.12.2010 - 10:37

Na tem TV-jubo  le ta "kupec" *vrtil* reklame le tega dobavitelja.

Dajte na lastna OS - dislocirana. Pogodba, da vam ta doo brezplačno "vrti" reklame na vašem TV.

Rina - 30.12.2010 - 07:57

Hvala za odg...vesela bi bila še kakaga dodatnega razmišljanja ... mogoče še kdo ... bodosi s strani dajalca in tudi s strani prejemnika  * darila * ??