krpan in druščina postani član

Naslov teme: durs sra....

4615  21.06.2010 - 18:13h / Drugi davki in takse / Avtor: nanika / 107 / 15

DURS pošlje 6.5. po navadni pošti opomin da moramo takoj plačati davek od dobička za l.2009(rok  je bil 30.4. bila na dopustu in preprosto pozabila) Plačamo 25.5.2010
 DURS pošlje 27.5.2010 sklep o izvršbi(prejeto 28.5.2010)-isto kot v opominu plus zamudne obresti do 27.5.2010
Na sklep se takoj pritožimo, kontna katica zavezanca na e davkih kaže preplačilo .

8 dni po prejemu 3.6. sklepa banka trga celoten že 25.5.plačan dolg plus zamudne obresti  do 3.6.2010. plus stroške DURS za izdajo sklepa EUR 20 plus bančni stroški EUR 50.
Na DURS takoj pošljemo zahtevo za vračilo, od takrat pa vse tiho je bilo-gre za znesek 15.000 EUR.

Kaj pravite?????

Vera - 21.06.2010 - 18:37

tj klasika!

mi smo dali vlogo za izdajo potrdila o plačanih davkih in prispevkih; pa smo imeli eno malenkost še za plačati kar smo storili takoj;

do danes še vedno nismo prejeli potrdila, čakamo .....

mum - 21.06.2010 - 21:09

Mi mo vedno šli iskat potrdilo, je pa bilo takoj. Sploh ne vem, da bi ga dURS pošiljal  l po pošti,
Mislim, da to ni v njihovi navadi. Za Mb govorim.

jana - 21.06.2010 - 21:50

Jaz imam še eno cvetko:
30.3. oddali prošnjo za znižanje akontacij, pa še vedno čakamo...
In še  nespodobno vprašanje za milijon Eurov: Ali so na DURSu tako zelo sposobi ali nesposobni?????

p.š. - 21.06.2010 - 22:38

Nanika, ali niste nič poklicali na DURS ?  Sem imela podoben primer pri stranki, pa sem poklicala referentko, ki je izdala opomin kot tudi referentko za izvršbo ; v treh dneh  smo zaustavili izvršbo< , stranka je  najprej poravnala dolg , v knjigovodstvu DURS sem preverila zamudne obresti, poravnali so še obresti, potem sem po dogovoru poklicala ref.za izvršbo in zaradi ažurnosti informacij nadaljni ukrepi niso bili izvršeni.  Svetujem vsem, ki se jim "zgodi" davčni opomin, da ravnajo podobno, saj tako lahko preprečite travmatične izvršbe in stroške v zvezi z njimi...

Tudi kar se tiče neupravičeno izpeljane izvršbe, je po mojem mnenju nujen telefonski ali osebni kontakt z referenti DURS - tako boste veliko prej rešili zaplet in pridobili nazaj preplačila.
Če ne bo šlo drugače, bo vmes moral poseči odvetnik... na kateri izpostavi DURS pa se to dogaja ? Ko sem imela zaplete zaradi neupravičenih odtegljajev oziroma napačno nakazanih vračil pri strankah, so na DURS Celje zadeve zelo korektno in spravljivo popravili - brez hude krvi. Še so ljudje na davčnih uradih... za DU Celje lahko to po dosedanjih izkušnjah z veseljem zagotavljam.

Želim vam veliko uspeha pri reševanju zapleta !

lp

FRANJA - 21.06.2010 - 23:23

P.š. ,podobno sem hotela malo prej jaz obrazložiti,pa sem kar vesela,da se mi trenutno ni ljubilo,saj
si ti z svojim odgovorom povedala vse.Tudi jaz z DU Celje probleme rešujem kot si opisala,seveda je
pa pogoj ,da stranka takoj ukrepa oz.prinese opomin ali predlog za izvršbo takoj v knjig.servis.
Verjetno imava midve srečo ,ker sodelujeva z manjšo DU,v večjih je to verjetno težje izvedljivo.
Še vedno pa trdim in sem to že večkrat napisala ,"lepa beseda lepo mesto najde".
P.š.,takoj spat,ponoči boš delala  ko boš "stara teta" in se ti ne bo več spalo (malo za šalo).
Lp

p.š. - 21.06.2010 - 23:34

Franja, hvala za potrditev . Drugače pa  še vedno "svetim" pri računalniku ...  nekako sem že od nekdaj bolj "nočna ptica", če le zjutraj ne bi bilo treba vstati ;).
Nočko :)

ZALA - 22.06.2010 - 11:59

Mislim, da morate vsekakor kontaktirati osebno referentko in se dogovoriti glede vračila preplačanih davkov.
Lp

**** - 22.06.2010 - 07:50

A se bi malo vprašali kdo je kriv za vse to. Ne zagovarjam delavk na DURSU niso naj ampak sami pravite, da ste šli na dopust in za svojo stranko pozabili plačat davek. Delavke na DURSU najbrž ne skrbijo za stranke ampak delajo svoje delo rutinski po navodilih nadrejenih in papir vse prenese.

viktor - 22.06.2010 - 09:31

tudi jaz mislim, da smo kdaj krivi tudi sami, ne vedmno DURS. Če narediš napako, pokličeš in razložiš stvari...pri nas smo vedno uspeli. Moram potrkati!

suzi - 22.06.2010 - 09:32

Le kako ste lahko pozabili plačati davek ??? In to ne mali znesek... Niso vse na davčni krivi ! Kot pravijo predhodnice, lepa beseda lepo mesto najde ....
 In še naša izkušnja z durs-a MB...
Dobimo izvršbo za neplačan dave in še v isti uri po prejetju izvršbe nam na banki realizirajo izvršbo v znesku pribl. 4000,00 eur. Seveda v trenutku kontaktiram davčno, ker po mojih evidencah ni bilo nobenega dolga na davčni...in po klicanju raznih referentk, svoje, pa tiste ko je dala izvršbo, ugotovimo, da so na davčni imeli nekaj narobe poknjiženo.  In seveda je takoj potem, ko je ugotovila svojo napako,  davčna dala dopis na banko, pa poklicali so jih, tako da smo dobili vse v istem dnevu nazaj . Se razume, da sem bila besna , saj je to velik pretres in šok... ampak...ko so ugotovili napako, so po hitrem postopku popravili..Ampak, kar pa je res..opravičil se nam pa noben ni...

novinc - 22.06.2010 - 10:16

Iz lastne izkušnje po lastni napaki, ko sem za sp od sedmih mesečnih plačil za durs  spregledal eno za manj kot 200 E:

 

Durs ni dolžan poslati opomina, ampak lahko takoj da v izvršbo.

 

Ko sem vprašal, čemu taka naglica in kar brez opomina (sklep o izvršbi v dveh tednih po roku (ne)plačila, poslan na tri banke - ne vprašajte, koliko spremljajočih stroškov!), je referentka rekla, da iz LJ pritiskajo za čimhitrejšo izterjavo!!! in da če dajo prej opomin, je to samo izraz njihove dobre volje!!!

 

Urad seveda ni Celje, ki ga pohvalno opisujejo prejšnji odgovori, temveč en mali z grebatorsko direktorico!!! 

nanika - 22.06.2010 - 14:27

Da malo bolj razložim:
dala sem na banko nalog za izplačilo 30.04., pa sem se zatipkala v referenci in je bilo zavrnjeno.
25.5. prišla z dopusta in TAKOJ plačala in zame je bila stvar urejena.
In ko je prišlo obvestilo o izvršbi, sem takoj pisno obvestila DURS  naj ustavijo izvršbo in predložila kontno kartico iz edavkov-preplačilo.In žal je moja referentka na DURS Ljubljana ena sama velika žalost.Že kar nekaj let imam težavo z njo, hoče vse pismeno, potem pa se 2 meseca ne zgodi nič.

Tudi jaz čakam že od 30.3 . na odgovor davčnega urada glede znižanja akontacij, pa nič, čeprav imajo rok 30 dni. In na vračilo ddv smo čakali skoraj 2 meseca(rok 3 tedne).
TAKO to gre.

p.š. - 22.06.2010 - 17:20

Ojoj Nanika ... pa ni nobene možnosti, da bi problem sodelovanja z vašo referentko javili njenim nadrejenim ? Dobrohotno sem mislila, da takšnih - tovrstnih ženščin na DURSU več ni... nikjer v SLO... gotovo obstaja institut za doslednost in ažurnost dela zaposlenih na DURS... poskusite ga izbrskati in ga uporabite. Menim, da je potrebno na takšne izjeme pokazati s prstom, njim v poduk in z željo po boljšem sodelovanju med zavezanci in DURS-om. Vkolikor ažurnosti ni ( od nas pa je zahtevana ), je zelo težko korektno sodelovati.
Na srečo so e-kartice mojih zavezancev vknjižene v nulo ... tako sem res mislila, da je takšna praksa DURS standardna. Hvalabogu, da zaradi dela na periferiji nimam nobenega opravka z ljubljanskim DURS-om, o katerem je bilo napisano že veliko negativnih odzivov.

lp

nanika - 22.06.2010 - 15:06

In še zadnja "cvetka", najnovejša knižba na kartici edavkov-knjženje v breme akontacija davka za NOVEMBER 2010

ANKA - 22.06.2010 - 20:28

Cvetke: Durs si je pri številnih zavezancih naknjižil obremenitve za akontacijo davka že vnaprej, poglejte valuto - nič slabega, če upoštevajo to referenti pri izdajanju potrdila o plačanih davkih

 

Vloga za znižanje akontacije: pred leti sem imela primer, ko je referentka davčni obračun skupaj z vlogo preprosto pospravila v predal in sploh ni pogledala celotne dokumentacije (davčni obračuni so se oddajali še na papirju) in kasneje ob dokazovanju (priporočena pošta) ugotovila, da ga ima že dva meseca v predalu je izjavila, da gre za mojo besedo proti njeni, ker ni bilo spremnega dopisa in da ima zavezanec itak dovolj denarja glede na davčni obračun preteklega leta, da poravna vso akontacijo za tekoče leto do meseca junija, ko bo vloga pozitivno rešena!

Sklepi in opomini: lahko napišem roman.... res je odvisno tudi od referenta in Davčnega urada - tudi v MB so prijazni in dobri referenti, nekateri pa so še kar iz prejšnjega stoletja - duhovi, kot po drugih državnih inštitucijah, takrat je dobro vzeti si čas, pogledati v Zakon o davčnem postopku, poskusiti z rekom "lepa beseda lepo mesto najde", če ne zaleže pa do nadrejenih, če se z referentom ne da rešiti težave - skratka moje mnenje je, da bi morali tudi na Dursu pogosteje o nas zavezancih razmišljati kot strankah, ne pa tolpo "lopovov", ki krade državi in utajuje davke dan na dan,...

so pa prijetne spremembe (e kartice, davčna blagajna,...), skratka želje so eno, realnost pa drugo, še vedno pa ostajajo sanje: menjam poklic in grem novim zmagam in težavam nasproti,...

Zdaj pa delat, ker Durs že čaka na dokumente,.... (: