krpan in druščina postani član

Naslov teme: neplačniki računovodskih storitev

2287  09.03.2010 - 16:44h / Ostalo / Avtor: miha / 87 / 15

Mene zanima; če lahko NE oddamo letnih bilanc in akontacije davka za eno stranko - s.p., dokler nam ne plača mesečne storitve in bilance za leto 2009?

Dolžna nam je že od septembra meseca, je gostinec in denar ima (ker vidimo). Izvržba nič ne bo pomagala, saj denarja ne polaga na TRR.    

Hvala!

Jana - 09.03.2010 - 18:29

tukaj je samo morala - če ima človek slabo vest, bo bilanco oddal ne glede na  to ali mu firma plača ali ne;

tudi jaz imam primer, ko mi firma dolguje že za 10 mesecev, pa nič ne morem - nimajo nobenih prilivov, samo stroške ustvarjajo, tako, da delo imam!
lani mi niso plačali 10 mesecev, potem pa so mi letos plačali en račun od marca 2009, da bom imela kao za ddv - sedaj mi spet obljubljajo denar sredi aprila - vendar jim vedno manj verjamem, tako, da sem dejansko v precepu kaj narediti z njimi - ker vem, da nimajo od kje vzeti, jih tudi v izvržbo, tožbo ne morem dati - in takih neplačnikov bo vedno več in več

in potem? ali naj oddajam DDV ali naj ne oddajam DDV ali ?

Bodec - 09.03.2010 - 18:45

Takoj zagrabite vso dokumentacijo in jo odnesite-vrnite stranki. Po moje vam bodo takoj plačali.

sila - 09.03.2010 - 18:59

Se strinjam z Bodcem. Ali pa počakajte do datuma oddaje in obvestite DURS in AJPES, da stranka ni dostavila ustrezne dokumentacije, zato niti DDV, niti obračunov ne boste oddajali.

Njofra - 09.03.2010 - 22:47

Če ne odate in imate podpisano pogodbo, vas lahko toži in zahteva odškodnino.

xyz - 10.03.2010 - 07:00

saj tudi v trgovini ne dajo nič, če ne plačaš. Se strinjam s silo, tudi jaz imam takšen primer. Se je zgodilo, da nismo oddali obračunov prispevkov in je plačal, ko je dobil poziv iz DURS in smo nato oddali.Saj vendar nismo socialna ustanova

valat - 10.03.2010 - 07:45

Včasih je bilo tako: če si vodil računovodstvo do konca poslovnega leta in si po pogodbi imel obveznost oddaje letnih poročil, potem plačilo (žal) ni imelo nobene zveze z oddajo.

V preteklih letih smo imeli nekaj podobnih primerov (kot jih navaja miha); v novembru smo se jim zahvalili za sodelovanje, vrnili dokumentacijo, predali izpise za PLAČANA obdobja (naši računi) in srečno kekec. Imamo pa takšno ravnanje  določeno v pogodbi.

Lep pozdrav!

miha - 10.03.2010 - 21:17

Pogodbe nimamo, ker jo ta ista stranka še vedno ni podpisane prinesla nazaj. Pač tako je kot pri plačilih, same laži. 

Sicer smo jo že odslovili, kljub temu pa smo ji za januar in februar prispevke že oddali, pač to ji podarimo. Ampak, opravljena dela v lanskem letu in bilanc pa ne pustim. Ne, to nam mora plačati, ker denar ima (to vidimo) in ga zapravlja za razni luksuz, dobaviteljem pa ne.

Kako, toži? Saj nikjer ne piše, da ji moramo bilance narediti in oddati. Na začetku sodelovanja smo na DURS poslali samo obvestilo, da ji vodimo poslovne knjige, nikjer ni pisalo, da ji moramo še bilance narediti. Če ne bo plačala, se bomo na to sklicevali. 

 

Miha - 10.03.2010 - 08:49

V kolikor imate sklenjeno pogodbo svoje delo opravite. V kolikor ni prostovolnega plačila izvedite izvršbo in se poslovite od stranke. Zastonj boste še lahko delali. Poznani so tovrstni podjetniki, ki ne cenijo drugega dela. Bodite samozavestni.

Majda - 10.03.2010 - 09:15

Tudi pri nas imamo v pogodbi določeno, če stranka ne plača zapored 3 mesecev prekinemo sodelovanje.

Zastonj vedno lahko delamo. Toda če moraš plačevati davke, je nujno, da se ukvarjaš s strankami, ki so redni plačniki. Z ostalimi se lahko ukvarjajo penzionisti.

sova - 10.03.2010 - 11:01

Sem malo preletela in moram pritrditi, da so se na vseh področjih našli kupci-stranke, ki kolobarijo in nobenemu nič ne plačujejo. Servisi bi si lahko medsebojno izmenjali informacije in take firme nihče ne bi sprejel, s tem bi sami selekcionirali trg računovodskih storitev. Danes je potrebno biti pri izbiri kupca -stranke zelo pozljiv, prometa ni težko delati, še vedno je povpraševanja veliko, problem je etika glede plačila za prejeto storitev ali blago.

mmm - 10.03.2010 - 11:29

Če je pogodba, jo imate verjetno pravico zaradi neplačila odpovedti, če je ni s povratnico dostavite obvestilo in dokumente naslovniku. Dlje kot boste delali, dlje bo zastonj..
Morala gor ali dol -  kdo jo v naši državi poleg računovodij sploh še ima ?

knjigovodkinja - 10.03.2010 - 11:43

Servisi bi si morali pomagati - AJAAAA? V našem koncu si "pomagajo" tako, da si stranke kradejo, pridobijo jih z manjšo ( v začetku ) ceno, potem pa le to postopoma dvigujejo, ko stranka to spozna pa spet drugam itd....

Marko - 10.03.2010 - 16:30

Seveda to je povsod problem. Kupca pridobiš z nižjo ceno, potem pa počasi dodajaš in dodajaš, da je na koncu tam, kjer je bil na začetku. Tudi ko gremo v trgovino je tako. Zakaj pa pri računovodskih storitvah to ne bi bilo mogoče?

Računar - 10.03.2010 - 22:31

Ma pa jajca, da vam sploh prinese dokumentacijo in vam pogleda v obraz.Moje stranke sploh bliz" ne upajo, če nimajo plačanih računov. Če pa že, se opravičijo in utemeljijo ne plačilo, vendar kolikor je mogoče hitro plačajo.  Nauč"te jih, da brez računovodje ni življenja, tako k brez elektrike in telefona ne. Računovodja je eksistenčna dobrina. 

mica - 11.03.2010 - 11:28

Računar :
-------------------------------

Ma pa jajca, da vam sploh prinese dokumentacijo in vam pogleda v obraz.Moje stranke sploh bliz" ne upajo, če nimajo plačanih računov. Če pa že, se opravičijo in utemeljijo ne plačilo, vendar kolikor je mogoče hitro plačajo.  Nauč"te jih, da brez računovodje ni življenja, tako k brez elektrike in telefona ne. Računovodja je eksistenčna dobrina. 

bravo Računar

tako se dela

Tudi mi imamo v pogodbi, da če ne poravna 2 zaporednih računov, to pomeni - prekinitev pogodbe, tu prenehajo vse naše obveznosti do te stranke.

Če imajo za gsm imajo tudi za računovodjo, drugače naj zaprejo.

Stranke je res treba naučiti tako, da bodo vedeli, če ne plačam elektrike, zjutraj ne morem prižgati računalnika, ni interneta...., če ne plačam računovodje, ni biznisa....pa velko sreče pri izterjavi