krpan in druščina postani član

Naslov teme: IR po 1.1.2010

185  08.01.2010 - 07:04h / DDV / Avtor: VFR / 62 / 0

Pozdravljeni, prosim za nsvet:
1. Slo podjetje opravi Avstrijskemu podjetju (zavezancu za DDV) storitev (servisiranja) v Sloveniji - torej slo podjetje ne obračuna DDv in računu zapiše klavzulo, da ddv ni obračunan po 25.členu ZDDV-1 ???? J eto res?
Kaj pa če slo podjetje za avstrijsko v avstriji? Kako in kaj?

3. Slo podjetje opravi Hrvaškemu podjetju (zavezancu za DDV) storitev 8servisiranja) v Sloveniji -torej slo podjetje ne obračuna DDv in računu zapiše klavzulo, da ddv ni obračunan po 25.členu ZDDV-1 ???? Je to res ?

4. Slo podjetje opravi Hrvaškemu podjetju (zavezancu za DDV) storitev (servisiranja) na Hrvaškem- kako je z DDV in kateri "člen" se zapiše na računu??

Še eno vprašanje glede RP, ki ga bo potrebno oddati za storitve, ki sem jo zapisala pod 1.točko -
Namreč v navodilih za izpolnjevanje RP piše:

Dobava storitev znotraj Skupnosti je dobava, ki jo opravi davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, davčnemu zavezancu ali pravni osebi, ki ni davčni zavezanec, je pa identificirana za namene DDV v drugi državi članici Evropske unije in niso storitve, ki bi bile oproščene plačila DDV v državi članici, v kateri je transakcija obdavčljiva, in za katere je prejemnik storitev dolžan plačati DDV v skladu s 196. členom Direktive Sveta 2006/112/ES1

Predvsem me zanima katere so to storitve ......in niso storitve, ki bi bile oproščene plačila DDV v državi članici, v kateri je transakcija obdavčljiva, in za katere je prejemnik storitev dolžan plačati DDV v skladu s 196. členom Direktive Sveta 2006/112/ES1 torej za katere storitve ne bi bilo treba izpolniti RP?