krpan in druščina postani član

Naslov teme: vzdrževani družinski člani

115  06.01.2010 - 09:57h / Dohodnina / Avtor: NINA / 72 / 2

Podjetje je v letu 2009 imelo enega zaposlenega, ki pa ni uveljavljal olajšav za vzdrževane družinske člane. Ali bi moralo podjetje kljub temu na DURS do 31.12.2009 posredovati  podatek, da zaposleni delavec ni uveljavljal navedenih olajšav, oz. ali se na DURS pošljejo ti podatki samo v primeru, če bi delavec med letom uveljavljl olajšavo za vzdrževane družinske člane. Prosim NUJNO, ker že zamujam...

Izplačevalci dohodkov morajo podatke o vzdrževanih družinskih članih sporočiti Davčni upravi RS do konca leta

virineja - 06.01.2010 - 10:13

Podatki se pošljejo/so se poslali, če ste jim med letom upoštevali pri obračunu plače. Če niste upoštevali nimate kaj pošiljati. V tem primeru bo morala fizična oseba sama poskrbeti in poslati obvestilo o upoštevanju VDČ v informativnem izračunu do konca januarja (oz. do 5.2.). Ali pa bo poslala ugovor na informativni izračun!

cento - 06.01.2010 - 17:46

Delavcu je bila izrečena odpoved delovnega razmerja.Ker v času odpovednega roka ne želi več delati,je bil sprejet dogovor ,da se mu za te mesece izplača odškodnina.(seveda dobi tudi odpravnino).Prosim za pojasnili:  za izplačilo odškodnine je postopek obračuna enak kot pri plači obr.vsi davki in prispevki ? To pa potem pomeni ,da je delavec v tem času  v enakem položaju kot če bi delal mislim glede delovne dobe? Hvala za pojasnila!