krpan in druščina postani član

Naslov teme: pridobitev v eu že JUNIJA ,V EVIDENCAH PA NI BILO

102  05.01.2010 - 20:34h / DDV / Avtor: maja / 76 / 3

Pozdravljeni!
A ima mogoče kdo izkušnjo s tem: Klient je pozabil dati v knjiženje račun za nabavo, ki jo je opravil že v juniju v državi evropske unije-gre za pridobitev, Kaj sedaj? Davča je to ugotovila na podlagi podatkov, ki jih je dobila z nazkrižno kontrolo z drugimi državami-še hvalabogu, da je, drugače bi še register osnov, sredstev bil narobe ...pa še marsikaj. A bi ta račun lahko vključili kar v decemberski obračun in sedaj naredili samoobdavčitev ali pa bi morali slučajno izstopni ddv obračunati že za junij, odbitnega pa šele sedaj in plačat še zamudne obresti? Kaj pa kvartalno poročilo ali kaj podobnega-gre za nabavo rabljenega tovornega vozila. Hvala za pomoč, lp

alja - 06.01.2010 - 09:29

Popravek lahko vključite v tekoče obdobje, a zamudne obresti morate plačati.

petra S. - 06.01.2010 - 10:58

jaz imam enak primer, enaki meseci, le da nam dobavitelj sploh ni dal še računa, prejeli smo le dve Proforma Invoice, na podlagi tega pa ne morem dati v knjige DDV, ali sem naredila napako?

ali bomo morali ravno tako obračunati in plačati zamudne obresti, saj računa kljub prošnji še vedno nismo prejeli?

maja - 06.01.2010 - 13:29

poglejte iks 7/08 stran 113 razumem takole:v vašem primeru ni pomembno, da računa še niste dobili, , morate le imeti pravico razpolaganja; obveznost za obračun (izstopni DDV) nastane 15. dan v mesecu, ki sledi mescu, v katrem je bilo blago pridobljeno, za vstopni ddv si preberite v tem iksu in se najdite-so zgledi navedeni za različne primere.

lp