krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV 2010

11  03.01.2010 - 17:14h / DDV / Avtor: tina / 106 / 0

Spoštovani,
v veliko veselje mi je, ker vidim da forum še miruje ( razen našega vdanega Martina Krpana – vse naj naj na vseh področjih ) in se večina še posvečate družinam kakor je tudi prav. Čeprav sem knjigo naročila bi par odgovorov vseeno želela izvedeti prej v kolikor se me bo kakšna pametna glavica usmilila.
1.Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, opravi servis na premičnini na Hrvaškem za Švicarsko podjetje identificirano za namene DDV v Slovenji. Kateri člen in kje je kraj opravljene storitve?

2.Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, opravi servis na premičnini na Hrvaškem za zavezanca z sedežem v Švici. Kateri člen in kje je kraj opravljene storitve?

3.Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, opravi servis na premičnini na Hrvaškem za Nemškega davčnega zavezanca identificirano za namene DDV v Nemčiji. Kateri člen in kje je kraj opravljene storitve?

4.Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, opravi servis na premičnini v Sloveniji za Švicarsko podjetje identificirano za namene DDV v Slovenji. Kateri člen in kje je kraj opravljene storitve?

5.Slovenski davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, opravi storitev strokovnega svetovanja za podjetje z sedežem v ZDA. Podjetje v ZDA uporabi storitev svetovanja za nadaljne šolanje svojih kadrov. Kateri člen, ali se vpisuje v ddv obrazec in kje je kraj opravljene storitve?

6.Podjetje A z ID št. opravi gradbeno storitev podjetju B, ki ni davčni zavezanec, podjetje B zaračuna isto storitev podjetju C ki ima ID. št., podjetje C isto storitev zaračuna podjetju D kateri je naročnik storitve.  Lepo prosim napišite mi po domače katere klavzule napiše posamezno podjetje na račun, ali se mora podjetje B pred opravljeno storitev identificirat za DDV.

7. 66. Člen ZDDV-1B navaja da se kot odbitni DDV štejejo stroški ( prehrane vključno z pijačo in stroški nastanitev ) ki so pri nabavah nastali davčnemu zavezancu  v okviru opravljanja njegove dejavnosti. Lepo prosim za primer, ker tega ne razumem.

8. Zelo bi bila vesela primera računa v zvezi z 76. a členom ZDDV-1B.

Vsem skupaj želim lepo in uspešno leto 2010.