krpan in druščina postani član

DAN DAVKOPLAČEVALSKIH MUČENIKOV (10.03.2016)

 

IU - 11.03.2016 - 09:11

Martin Krpan se strinjam z vami

Maca - 11.03.2016 - 09:33

Martin Krpan......kako resnično si to napisal, s teboj se strinjam v vsakem stavku. Sprašujem pa se, ali ljudje res ne vidijo tega???!!! Meni je vseeno ali je leva vlada ali desna, samo da je dober ekonomičen gospodar. Vendar to kar imamo sedaj, se prav sprašujem, ali so te ljudje sploh naredili fakultete oz. groza me je če ta gospoda poučuje na fakultetah ekonomijo, pravo,......... saj bodo ali pa so že zafurali generacije. Zdrava kmečka pamet (v dobrem pomenu) pravi, zapraviš lahko toliko, kot ustvariš in nič več.

Pa en lep gorenjski pozdrav sotrpinke, ki v privatnem sektorju gara sedem dni v tednu, da ima lahko javna uprava, sama pa životari.

 

Martin Krpan - 13.03.2016 - 10:24

Maca, vsi ki smo privat, vemo, da smo "sužnji svoje svobode" :). Včeraj v Postojni službeno, danes dokončujem neko drugo delo (seveda govorim o soboti in nedelji :)). Nihče me v to ne sili, to je moja - naša izbira "za preživetje" in/ali boljše življenje. Me pa moti, če nekdo preko davčnega sistema "legalizira prekomerno krajo" našega trdega dela, zato naj raje gospodje spakajo kufre ali se zavlečejo v svoje sobane in pustijo gospodarstvo na miru.

 

Glede na njihove "dohtorate" :) dvomim, da ne razumejo, da porabiti več kot ustvariti, je skregano z ZKP (zdrava kmečka pamet). Zato toliko bolj obsojam njihova namerna ravnanja v smeri pridobitve privilegijev javnosektoraških riti in nadaljnjega masakriranja gospodarstva in davkoplačevalcev iz gospodarstva. Če k temu prištejem še njihovo odkrito aroganco ... Sem mislil, da Gasparija in Kolarjeve (oba sta "svetila" na MF v preteklosti) ne more nihče "prekositi" ... pa je verjetno Mramor že stopil preko njiju.