krpan in druščina postani član

PRIHAJA NOVA GENERACIJA DOMNEVNO NEOMADEŽEVANIH KOMEDIJANTOV (30.07.2014)

 

kr tam eden - 30.07.2014 - 07:29

kje za vraga si pobral višino prekositve? 1287%... hudirja...

ja, vrstni red tudi mene malček moti, mogoče pa so le naštete, ne gre za pravi vrstni red in se bo dejansko začelo z gospodarstvom in javnimi financami... upanje itak umre zadnje.

je pa žaljivo ljudi primerjati z živalmi... za živali...

Martin Krpan - 30.07.2014 - 08:23

Ja, mi je malo žal Lipicancev, ampak kaj češ ... takšni časi so. Vrstni red je vrstni red, ne glede na to, ali ga tako razumeš ali ne :).

Podloznik - 30.07.2014 - 09:06

Še nekaj: resnici na ljubo pa je vseeno treba povedati, da vrstni red ne predstavlja tudi prioritet. To je bilo napisano v "programu" SMC; vsaj v tistem powerpointu, ki so ga objavili na svoji spletni strani.

Seveda pa to ne pomeni, da ima ta seznam kakšno uporabno vrednost. Če bi s takšnim powerpointom mi poskušali dobiti kakšen posel, bi se nam potencialni kupci samo smejali.

Le kdo bo na glas dopovedal, da je Cesar nag in da se sprehaja po Potemkinovi vasi?

Podloznik - 30.07.2014 - 09:00

Žal volilci niso dojeli, za kaj je šlo pri teh volitvah. Tudi na blogu, kjer ste govorili o programih strank sem napisal, da sploh ne gre za programe, ampak izbiramo pot v demokracijo ali nazaj v reinkarnacijo socializma.

Večina volilcev je (spet) nasedla medijski manipulaciji, kar pomeni, da s(m)o dobili točno to, kar s(m)o volili.

Večina zmaga in vodi državo, manjšina izgubi, gre v opozicijo in se pripravlja na naslednjo rundo.

V naravi stvari je, da slabši propadejo, boljši obstanejo. Trend je torej jasen, le časovno obdobje se vedno podaljšuje :-)

Opa Zovalec - 30.07.2014 - 09:19

Slabo razumem cankarjevsko tezo, da smo si za vse skupaj krivi sami. Na volitve je očitno šel javni sektor v celoti in nekaj navdušenih davkoplačevalcev, pa so si izvolili svoje... Od sedanjega sklica blebetalcev na Šubičevi ni mogoče pričakovati nič dobrega, saj imajo samo zelo dobre izkušnje v prerivanju pri koritu (beri: rubljenju davkoplačevalskega denarja), razumevanje realnega sektorja pa se za njih začne in konča pri finančni upravi.

 

Aja, pa še to, zakaj se za to ne čutim krivega: šel bi na volitve, če bi imel koga voliti. Potencialni "zmagovalci" nimajo mojih preferenc, za marginalce pa se mi ni dalo tratiti prostega časa. Ponudba pa je bila, kot to velja že od nekdaj, "podn od podna"...

Podloznik - 30.07.2014 - 09:35

OpaZovalec: če ne greš na volitve pomeni, da si glasoval za zmagovalca, torej v tem primeru za SMC.

Dokler vam to ne bo jasno, bo tako in nič drugače.

V še tako slabi gostilni, se da nekaj pojest, če je človek lačen. Izbereš pač tisto, kar je najmanj slabo.

Za to gre.

Opa Zovalec - 30.07.2014 - 11:27

OpaZovalec: če ne greš na volitve pomeni, da si glasoval za zmagovalca, torej v tem primeru za SMC.

 

Se nikakor ne strinjam. Če bi volil npr. za Jelinčiča ali SLS (Bog ne daj :( ) bi bilo isto, kot če nisem volil. Logika "Kdor ni proti nam, je z nami" tu ne deluje!

 

Bom pa volil takrat, ko bom lahko glasoval za konkretnega človeka, ne pa stranko. Sedanji sistem je čisto sprenevedanje. Vsaj malo poštenja bi bilo, če bi npr. poslanec, ki izstopi iz stranke (ali ga izženejo), izgubil mandat.

Podloznik - 30.07.2014 - 19:37

Preozko gledas.

Ce bi glasovalo za SLS par sto abstinentov, bi prisli v parlamemt, torej tvoj glas ne bi sel Cerarju.

Star rek pravi: boljsa je slaba odlocitev kot nobena.

Iza - 30.07.2014 - 09:25

Se vam zahvaljujem M.K. , da niste nadaljevali z blogom, kajti moja

psiha je še od včeraj tako načeta, da ne bi prenesla še novih obremenitev.

p.s. sem včeraj raziskovala kako je potekal v juniju končani razpis javnega naročila za zavarovanje  državnega premoženja.

Za sodelovanje pri pripravi razpisa bo firma  ga. Klemenčič Nade

pokasirala nekaj miljonov. Toliko od vlade v odhajanju....

Novo - 30.07.2014 - 10:35

Dejanski cilji so:

  • Socializem – močen javni sektor, državna podjetja, zadolževanje, visoki davki, ojačanje priviligirane rd... kaste, nesvoboda govora in krivos...
  • Uničiti tiste, ki mislijo drugače.
  • Izstop iz EU ali vsaj eura čim je možno.                                                                                                                                            
  • Vstop v Združene države zahodnega Balkana oz. Jugoslavija III.
  • Vzpostaviti močno povezavo z vhodnimi državami, ki so obrdržale vsaj del »napredne« miselnosti sovjetske zveze.

Vse to pa je potrebno narediti potuhnjeno (pristop kuhane žabe) in s podporo dominantnih medijev o katerih obstaja celo izjava Drnovška, objavljena v Wikileaksu, da so režimski (seveda ni vedel, da bo to objavljeno).

Martin Krpan - 30.07.2014 - 11:33

Uh, pa sem jaz mislil, da sem imel včeraj slab dan :).

 

P.S. Kdor ima dober "želodec", naj pri naslovu klikne na pdf datoteko ... Pravljica :).

ARČID - 31.07.2014 - 14:38

Morda je gospodarstvo na 10. mestu, ker so ti novi vladajoči vendarle" akademsko šolan kader" in morda mislijo, da je pomembno samo tisto kar je čista 10, ker vse kar je pod je slabo,  višje ne obstaja. 

Teh zgodbe z menjavo vlad in delitvijo pomembnih funkcij za lastno dobro in še kakšnega sorodnika( kar zadnje čase ni več tako aktualno- ker tako od vladajočih nihče v žlahti nima več brezposelnih) so mi že črna komedija.

Lahko le napišem zgodbo DOBREGA GOSPODARJA

ki je za izziv prevzel kmetijo. Pojma ni imel kaj naj počne in tako je pujse in koze in ovce in perutnino sčasoma zažrl in  pojedel. Mladi žrebički so mu odšli, ostal mu je le še star osel. Tako sta živela na kmetiji 2 osla. Gospodar je vedel da ne more požreti edinega poslušalca, prodati ga ni več mogel, ubiti pa tudi ne. Hrane za dva pa tudi ni bilo več, saj je vse šlo v maloro. Začel je stradati osla in mu razlagati, da se dogovarja z sosedi in bankami in da se bo življenje na kmetiji spremenilo. Ponovno bodo prišli zlati časi, ker da se je v tem času kmetovanja veliko naučil, predvsem pa najedel ovčetine, puretine in ostalega. Vsak dan je to pripovedoval oslu, ki je bil iz dneva v dan vse bolj slaboten in ravnokar, ko ga  je navadil daosel  več ni jedel je presneti neuki osel crknil.

In nauk

Verjetno je bil ta osliček Slovencelnj, ki je vse dokler se ni stegnil in crknil,  še vedno verjetno bil prepričan, da  gospodar zanj dobro skrbi in da so bodo lepe besede spremenile v dejanja.

Andrej - 31.07.2014 - 08:21

Je iz iste zgodbe kot....Vsako jutro, ko se Alenka zbudi, vidi, da sonce vzhaja. Podobno je, ko gre spat - vedno sonce okoli tega časa zaide. In to ni enkratno naključje, to se dogaja že njeno celo življenje. Enostavno ji je bilo iz tega sklepati, da ona povzroča vzhajanje sonca vsako jutro in tudi sončni zahodi so njena zasluga.