krpan in druščina postani član

ISKANJE REŠITEV ZA ZMANJŠANJE OBREMENITVE DELA (21.03.2016)

 

rakov povratnik - 22.03.2016 - 08:21

Strinjam se z učinkovitejšim pobiranjem javnih dajatev, malček pa se mi ustavi pri izenačitvi prispevnih osnov... bodo izenačevali navzgor ali navzdol? Razmišljati o navzdol je verjetno utopično... Pa to še preživim, bolj me zmoti povišanje stopenj DDPO. Bajuk je (mogoče takrat populistično, ker čas res še ni bil zrel) začel z nižanjem stopenj, ki pa so se lepo prijele. Če že višamo stopnje, potem naj to zadevo razdelamo malo drugače, priznamo več olajšav v vlaganje za ohranitev (torej čiste amortizacije) in še več v razširitev proizvodnje, odpiranje delovnih mest in podobno...

Ker že vidim naslove v časopisih, kako je Slo predraga za investicije, kako imamo premajhne donose in kako tuj kapital za boga noče k nam...

Upam, da bodo dobro razmislili.

Martin Krpan - 23.03.2016 - 09:18

ker držijo tole slovensko štalo gor predvsem družinska podjetja in mala (mikro) podjetja, je seveda vsakršno zviševanje stopenj DDPO škodljivo.

 

Efektivna obdavčitev pri večini le-teh je med 16 in 18%, zato ne vem, kateri "kreteni" trobezljajo o 12 ali nekaj takšni obdavčitvi z DDPO (to velja predvsem le za velika podjetja).

 

Vsakršnemu zviševanju dajatev se je treba odločbo UPRETI in ne barantati s temi "kmečkimi vladnimi prfoksi".

 

P.S. Sem pa pripravljen za kompromise: za -10% ZNIŽAT proporcionalno plače vsem v javnem sektoru, potem sem tudi pripravljen podpisati 10% povišanje DDPO stopenj. Pa da vidimo ... :)

rakov povratnik - 24.03.2016 - 09:56

Vsem v javnem sektorju? Tudi gasilcem, učiteljem, medicinskim sestram in policajem? Čisto res vsem? Jaz bi se omejil na uradnike, vlado, ministre, nesposobne FURS-ovce... take. In nabil bi jim osebno odgovornost, da bi za nesmisle in nesmotrno porabo javnih sredstev tudi finančno odgovarjali, za nedelo pa itak... Če pa gasilec ali reševalec ne delata, je to samo pozitivno, se vsaj ni nič zgodilo, si pa ne znam predstavljati, da bi obtičal ukleščen v avto in bi mimo prišla skupina popolnoma nesposobnih ljudi, ki so pač ostali v javnem sektorju, ker so sposobni odšli... pa bi me nesposobni še ubili namesto, da bi me strokovno oskrbeli... ne vsem, prosim.

Martin Kpran - 24.03.2016 - 11:49

... vem, da je "nespodobno" ... pa hkrati tudi "fantazijsko" ...

 

JA, VSEM :). Ker je največ golazni (nepotizma, korupcije ...) v šolstvu, zdravstvu ...

 

Ko pa bodo sami razčistili s seboj :) in pospravili "svojo nesnago", potem pa si naj spišejo "akte"; kjer bodo ustrezno nagrajeni najbolj sposobni, pridni ...

rakov povratnik - 25.03.2016 - 08:01

pa spet, medicinska sestra, ki dela na intenzivnem oddelku, gasilec, ki neposredno gasi požar in učitelj, ki v apatične možgane najstnikov skuša vcepiti seme znanja, nimajo nič s korupcijo... vodstva pa so itak bolj ali manj politično nastavljena... Da pa bi nesnago iz svojih vrst počistili sami? Daj no MK, še mi na volitvah ne moremo očistiti nesnage, kaj pa oni, recimo na "mikrolokacijah"... Oprosti, ampak ta je res fantazijska. Že zadnjič sem nekje omenil Matijo Gubca... čeprav ne verjamem v ulične demokracije (čudovit primer zgrešenosti je mariborski primer, ko je Kanglerja zamenjal Fištrovec...) se mi vedno bolj zdi, da je to nevarna ampak edina pot... hej, kar strah me je svojih misli. Danes bi moral praznično razmišljati, odpuščanje, ponižnost in take... še dobro, da nisem veren.

Maca - 25.03.2016 - 09:25

Mahhhhh, grrrrrrrr.......ne zdržim več, dva dni se vama upiram, da ne bi komentirala, ampak ne gre več. Draga moja RP in MK, to našo prelep Slovenijo so zafurali do amena. Dokler volimo in imamo v vladi ministre, ki so recimo temu možgani države sami pravniki in ostali akademci (tukaj izvzamem resnične akademce), ki niso v življenju nič ustvarili na prostem trgu iz nule, ampak se iz male šole naprej  potikajo (sem vljudna) vse do doktorata, itd....in nadaljujejo svojo kariero na račun javnih financ (varna služba, kjer lahko fušaš še za svoj žep na račun istega delodajalca).

V privatnem sektorju to vsekakor ne gre, če ne prodaš, ne moreč biti nagrajen, ali pa si še kakšno plačo ne izplačaš. Torej tudi tile vrli pametni možje ne BODO NIKOLI pogruntali formule, kako znižati davke in pa kako pravično nagrajevati delo, saj tega enostavno ne razumejo oz. ne želijo razumeti, saj to posledično pomeni manj denarja za njihov luksuz.!! Lahko jim uspešni obrtniki, ali pa tukaj mi davkoplačevalci tulimo v en "kozji rog" tega ne bodo hoteli slišati, saj potem bi morali ukiniti en kup nepotrebnih agencij, ki delajo kar nekaj, en kup šefovskih položajev, svetovalnih pogodb,........ kar pa ne bo šlo, DENAR JE SVETA VLADAR in tako je mamljiv. 

A vesta kaj.....grem naredit prato, pa pofarbat jajca.

Vama in ostalim sotrpinom pa vesele praznike!

 

rakov povratnik - 29.03.2016 - 08:14

Maca. saj sem rekel, da ne moremo niti sami na volitvah rešiti stvari... mogoče pa bi morali ustanoviti stranko, nekakšno stranko davkoplačevalcev... Program ni problema napisati, nekaj predlogov rešitev iz prakse zabeljenih z nekaj sočnimi komentarji s tega foruma, pa ga imamo...

pa da vidimo, kdo nas ne bi volil.

Martin Krpan - 28.03.2016 - 10:07

Ni se kaj za upirat, Maca, kar izpihajte si dušo :). Jaz sicer vedno napišem, kaj si mislim, se pa več dosti ne sekiram.

 

Rakovemu povratniku pa - JA, definitivno tako mislim, kot so zapisal. Tudi medicinske sestre VEDO za korupcijo njihovim šefov v zdravstvu in so tiho kot riti (da ne bo nesporazuma, spoštujem njihovo delo). Namesto, da bi zahtevale in stavkale, da takšne šefe naženejo so tiho kot riti (joj, zdaj pa se že ponavljam). Da mnoge med njimi opravljajo "delo" zdravnikov, raje ne bi ...

 

Glede učiteljev ne bi izgubljal besed. Apatični, nezainteresirani, mnogi brezvezni - govorim o vseh mojih letih izobraževanja do magisterija (višje sem šel, večji "shit"). O izobraževanju mojih otrok ne bi izgubljal besed ... Gasilci - kakšne pa so njihove obremenitve (vse pohvale, ko jih rabimo) - seveda govorim o profesionalcih, ki so plačani. Kolikor intervencij imajo na leto? (nikjer ne zasledim nobene statistike). Sam sem izpostavljen vsaj takšnim nevarnostim, kot so oni - če se peljem na relaciji MB - LJ po avtocesti, čista ruleta, kakšni zadetki imajo vse vozniški izpit (govorim seveda o mojih službenih vožnjah in obveznostih). En sestanek na dan z brdavsi povzroči več stresa :), kot pa njihova intervencija pri požarih ali poplavah v celem letu. Policaji - o njih raje ne bi ... in tako naprej ... 

 

Ko bodo sami pospravili ŠTALO v njihovih vrstah, kjer se neracionalno troši in porabljam MOJ (VAŠ) denar in večina ve za vse svinjarije, potem jim bo ostalo tudi več denarja za njihove plače.

 

Slovenski politiki pa so takšni IDIOTI in ekonomski beboti, da ne bi v zasebnem sektorju preživeli 5 minut brez svojih vez in poznanstev. Prednjačijo pa prfoksi - politiki. Uspešni so le pri furanju svojih s.p-jev, ko fušajo v času, ko so plačani iz javnega denarja.

 

... ups, komu pa jaz sploh tole pišem, izgleda kot monolog :)).

rakov povratnik - 29.03.2016 - 08:18

Nekam se je izgubil moj komentar, mogoče nisem potrdil.

Napisal sem, da sprejmem tvoje mnenje in ne bom komentiral, sem pa se (čisto hudomušno) zadržal na zadnjem stavku...

zapisal sem nekaj v stilu, da tudi terapije in seanse pri psihiatrih in psihologih zgledajo kot monolog... pa običajno prinesejo olajšanje :-)

a ni temu ta forum namenjen? da se malček spihamo?

Martin Krpan - 29.03.2016 - 10:07

Odkar nas je Mramor pošiljal k psihiatru, sem skeptičen, da to kaj pomaga. Psihiatri, mislim. Ker so običajno "nasveti" in "akcije" Mramorja eno veliko sr.... :).

Ja, prideš do faze, ko se zazreš vase in rečeš ... ne bom tiho :)).

 

rakov povratnik - 29.03.2016 - 12:09

veš, da ne morem potrditi nič v povezavi s psihiatri... ampak baje pomagajo :-)