krpan in druščina postani član

Državne svetnike je srečala pamet (04.10.2016)

 

arčid - 05.10.2016 - 08:58

In sedaj lahko  samo upamo, da je še kaj prostora v glavah da bo tam tudi ostala.

Martin Krpan - 06.10.2016 - 08:33

Čeprav je državni svet še eno "skropucalo" demokracije (zame brezvezni "element" dodatnega vira financiranja iz naših žepov), pa so - tako menim- le začasno prestavili objavo sprememb DDPO v Uradnem listu RS.

Če mi bo uspelo - če se mi bo dalo, bodo v naslednjem blogu obravnavani (poimensko) poslanci DZ, ki bodo povišanje davčnih obremenitev ponovno potrdili. Tolk, da se ve, kako in kaj pri naslednjih volitvah ...

rakov povratnik - 07.10.2016 - 08:15

Oh, Martin... ne vem, če bo kaj pomagalo. Saj vidiš, da ena vlada nekaj "začasno" upelje, druga pa to potrdi za stalno... recimo krizni DDV je kar ostal, pa še kaj bi se našlo.

Ampak višanje davčnih obremenitev res ni prava pot, pa naj gre to za čisto navaden DDV ali za rajo malček bolj oddaljen in nerazumljiv DDPO. Je pa to čisto politično razumljiva poteza, DDPO je davek od dobička ergo z vidika delavca nekaj, kar "je že prav, da je obdavčeno, kaj pa bogatijo na naš račun" način obdavčevanja. Delavci pa so večina volilnega telesa...

Načeloma ne bi imel nič proti višji stopnji, če bi ob tem razširili olajšave, še posebej tiste za razvoj in širitev proizvodnje in podobno. Da pa te zadeve urejajo zelo mačehovsko, ej, potem pa je že prav, da jih poimenuješ, ker ne vejo, o čem odločajo, pa samo pametne se delajo. Naj nosijo svoj del odgovornosti.