krpan in druščina postani član

Cesarjev odločen NE! (01.08.2016)

 

mimi - 02.08.2016 - 06:46

Kaj ko bi Slovenija postala davčna oaza?

anelija - 03.08.2016 - 08:45

hahaha... mimi, ti pa si za hece :):):)

Pax - 03.08.2016 - 11:52

Ja zanimivo je, da pa ni ravno točnih predpisov, kaj s tem.  Sami na žalost veliko poslujemo s temi oazami, oziroma prodajamo sledljivo blago v take oaze, sama pot blaga pa je v 3. države.  Storitev in čarovnij ni, so normalni posli, na katerih načelno zaslužimo kak % več RVC-ja ( trgovina specializirana na debelo) , kot z normalnimi kupci.   Večinoma v take čudne kraje prodajamo samo z avansom, ker ja taka firma je ali pa ni čez nekaj časa.    Pred 9 meseci se je FURS zagnal v nas z zahtevami po dokumentaciji povezani z temimi posli.........   ko je vse dobil, je želel še nekaj pojasnil, nato pa utihnil...,  sedaj se niso že 7 mesecev niti oglasili, tudi nobene odločbe nismo dobili, so pa nam pojasnili, da kar so lahko preverili, je bilo, da lastniki nismo povezani z temi oazami in pa izjave smo morali dati, da nismo, kar je tudi res. Je pa bilo to vse elektronsko, nič osebno, samo dopis z zahtevo je bil pisen.   No sedaj nič od nič ............    Smo prebrali vso zakonodajo s tega področja a je ni veliko .....................   torej, bi nas moralo kaj skrbeti, oziroma, zakaj EU ne prepove poslovanja z temi državami če so tako rizične.     Mi pa žal moramo tako prodajati, ker ja kupec ali pa lastniška struktura končnega prejemnika tako želi in ne želi kupovati direktno na firme iz teh končnih prejemnikov blaga.          

Torej vsaka izkušnja dobrodošla, ker ja ne bi radi delali kaj proti zakonom, samo brez teh poslov, pa lahko zapremo firmo in ne plačamo več nič davka na dobiček, ki ga sicer imamo vsako leto.

mimi - 04.08.2016 - 12:51

Poslovanje z davčnimi oazami ni nezakonito. Ob določenih poslih je pač treba ravnati v skladu s predpisi. Med te posle ne sodi izvoz blaga, razen če bi poslovali s povezano osebo. To pa je itak vseeno, kje je, ker je poudarek na "povezana".

amy - 03.08.2016 - 12:51

Razlog za NE razkritje podatkov je verjetno v tem, da so na tem spisku tudi nekateri izmed vladajoče garniture.

Ko pa je potrebno biti solidaren pri plačilu DDV-ja, pa moraš vedeti, da je podjetje rizično in povezano z davčnimi oazami.

Slovenija skorumpirana do konca, fuj!