krpan in druščina postani član

Rešitve, ki jih je Cesar določil, v noveli Zakona o davčnem postopku (27.09.2013)

 

pikica - 29.09.2013 - 23:46

Iz osebnih izkušenj z javnimi uslužbenci lahko mirne duše trdim, da bo precej samovolje.

In mali davčni zavezanec raje kot da bi se pravdal, bo odmero davka plačal.( v pravdanju tak ali tak ne bo uspel, ker si med sabo ščitijo hrbet-ta vlada že ve zakaj JU  ne zniža plač oziroma zmanjša število zaposlenih)

Ali gredo s tako ihto tudi na tajkunske naložbe  denarja v raznih davčnih oazah.

Koliko tega denarja so že zaplenili?????

cicero - 30.09.2013 - 05:24

Kadija te tuži, kadija te sudi.

Kadija laže, kadija krade.

Klepetalka - 30.09.2013 - 08:48

Pri tej zgodbi me zanima samo to, kdaj bodo končno odvzeli premoženje največjim lopovom in kriminalcem te dežele (njihove razkošne vile v tujini kar bodejo v oči po internetu, "minister Gregor pa nič"). Če bi jim samo to zaplenili, pa bi skoraj "rešili" naš "nacionalni interes". Nihče me ne bo prepričal, da je bilo vso to bogatstvo, ki ga je samo del, pridobljeno na pošten način. Glede na to, da smo bili in ostali tipični Slovenceljni, se bodo kopja krize še naprej lomila na plečih navadne raje, vsi tajkuni in tajkunčki ter njihovi priskledniki pa še ostale svinje pri koritu pa bodo od skorumpiranih zdravnikov pridobili potrdila o diagnozah ala sistem Zidar, ki "ubogi, star in bolan revež" ne more zaradi težkega psihičnega stanja na zaporno prestajanje kazni. A nas, navadne državljanje, kdo vpraša, če bomo lahko poravnali vse mesečne položnice in dajatve požrešni, povampirjeni državi zaradi katastrofalnega gospodarskega položaja, v katerega smo "padli" ravno zaradi takšnih podležev? Nas bo morda pred rubežem rešila zdravniška diagnoza? Ne, nad nas pa bodo šli z "ognjem in mečem", da bodo lahko z našim denarjem poplačali svoje mafijske dolgove. Zdaj še bodo par mesecev krčevito kradli, kar je še sploh vredno za ukrasti, potem pa nas bodo prepustili svoji usodi. Žal mi je, da moram to zapisati, ampak takšna država, če še to sploh je, ker so bistvene institucije, ki določajo tak termin za takšno poimenovanje pri nas že zdavnaj popolnoma zamrle, sploh ne bi smela obstajati, ker je v njej žaljeno dostojanstvo in so kratene osnovne pravice vseh poštenih davkoplačevalcev.

LP.

Martin Krpan - 01.10.2013 - 10:36

Država in brdavsi imajo že sedaj vse mehanizme, da lahko UČINKOVITO nastopijo proti davčnim utajevalcem.

Ker pa imamo NESPOSOBNO državno administracijo, da o sodiščih ne govorim, bodo vse te spremembe "pokasirali" le ... saj veste, kdo :).

Skratka, strah vas je lahko, ko "paraziti" dobijo še večja pooblastila.

pikica - 02.10.2013 - 10:00

Gospoda Krpan, ne vem kaj si vi predstavljate pod NESPOSOBNO.

Po moje pod to oznako  bolj spada:neznanje, nevednost,...bolj te karakteristike, ki kažejo na   nepoznavanje določenega področja.

Pri JU pa ne gre za neznanje, še kako imajo  dovolj znanja; gre se predvsem za to, da se gospe Pravici onemogoči uveljavljati svoj prav.

Se gre samo za interese- in to je KORUPCIJA.

V slovenskem prostoru bi si morali temeljito razčistiti pojme s katerimi operiramo, ker sicer  na zelo lahek način z nami manipulirajo.

Recimo govori se o krizi gospodarstva; a je res kriza ali je to samo posledica kraje državnega premoženja.

Če se govori o krizi ljudje lažje zategnejo pas, če pa  se govori o kraji državnega premoženja, pa bi bila že kdaj revolucija, ki bi postavila stvari na svoje mesto.

Klepetalka - 03.10.2013 - 10:22

Şe strinjam z obema - nesposobnost, pa veliko nezainteresiranosti in ležernosti, da ne rečem neznanja. In pa strahu zaradi morebitne izgube svojega stolčka. Svetle izjeme so posamezniki, ki se res potrudijo. Imam vtis, da je namenoma vse tako organizirano in zakomplicirano s strani same državne uprave, da le lahko zaposlijo vse, ki imajo "tete in strice" pri koritu, ker drugače bi armada brezposelnih krepko povečala odstotek nezaposlenih na Zavodu za zaposlovanje. Morda pa bi bilo to higienično za ves JS. Mislim, da bi bilo še kako dobrodošlo, če bi se enkrat postavili v našo kožo in si skusili, kako pa je delati v razmerah, kjer zakone preživetja diktira trg. Pa nikomur ne želim nič slabega. Samo malo več razumevanja za nas, male davkoplačevalce v gospodarstvu. Davek za ti. krizo pa plačujemo vsi in vsi smo krivi, da imamo korupcijo. 

Lp.