krpan in druščina postani član

NOV PREDLOG ZA LUPANJE DAVKOPLAČEVALCEV (21.10.2013)

 

amy - 21.10.2013 - 11:23

Predlog je nepravičen. Obdavčijo naj se le tisti, ki imajo več stanovanj, hiš, vil... - (beri ta  bogate), ne pa tiste, ki smo si celo življenje trgali od ust, da imamo danes kje živeti. Slovenci zbudite se! Vsi bi morali protestirati proti takim predlogom. To kar dela ta in tudi prejšnje valde, bi znali tudi osnovnošolci, zato ne rabimo mag., dr... ki še vedno živijo v svojem svetu, naše realnosti pa sploh ne poznajo. Nikoli ne slišim, da je to dobro za SLOVENSKI NAROD, vedno delajo tako, da se izvlečejo ta bogati lopovi in kriminalci.

Danes me je sram, da sem slovenka.

tinag - 22.10.2013 - 08:21

Se podpišem pod tole! Tudi mi smo in še bomo kar nekaj let zapufani do grla, da smo si 85 let staro podrtijo predelali v hišico vredno življenja, in seveda....po njihovo je sedaj vredna milijone.... Nam, ki noter živimo pa je to streha nad glavo in mislim, da to ne bi smelo biti obdavčeno.

kr tam eden - 23.10.2013 - 08:09

ne vem, če je to "lupanje" iz naslova sinonim za lupljenje ali za prosto uporabo srbizma za tolčenje... kakorkoli ga vzamemo, je posrečeno in prav lepo sede k tej temi... :-)

drugače pa se strinjam z Amy. Sam sem neumen (beri: pošten) in sem tudi pri gradnji svoje hiške podpisal pogodbo z gradbenim podjetjem in sem na svojo zahtevo redno plačeval račune na njihov TRR, davek je bil obračunan in ob tem tudi plačan, pa še 76.a člen takrat ni bil v veljavi (ja vem, ni za fizične osebe... gre bolj za to, da mi ni bilo potrebno izvajati neke dodatne kontrole, nad tem naj bi bedel DURS;-)). Ob tem sem nekajkrat sam šel v trgovini in sam kupil gradbeni material. tudi takrat sem plačal račun in s tem DDV. Prav tako sem plačal (najbolj neumno dajatev) komunalni prispevek, za stvar, ki ni imela urejene ne kanalizacije, ne vode in ne elektrike in naj bi (po njihovih besedah) plačal neko gradnjo nečesa, ki naj bi mi omogočilo priključitev na te stvari... in seveda ob tem to še plačal... 

Kakorkoli, iz zgornjega izhaja, da sem redno plačeval vse dajatve in davke, ki so iz tega izhajali. Seveda mi ni bilo lahko in seveda še vedno plačujem kredite... zdaj pa moram na to še plačati nek davek? Spet? A ni bilo dovolj davkov iz te nepremičnine že prej?

Po drugi strani pa lahko moj vrstnik, ki je vse zafural na avte in obleke ali podobne neumnosti, lepo živi v najemniškem stanovanju, za katerega plačuje najemninjo v višini mojega obroka za kredit, ob tem pa je oproščen vseh davkov... ker nima premoženja? Ampak denarja je prav toliko zafural, kot jaz, pa ravno toliko DDV-ja je plačal, če je vse plačal po računih, vendar se mu bo bolje godilo. tudi, ko bo star in betežen, se mu socialna ne bo mogla usesti na nepremičnino, ker je nima, in bo iz mojih davkov letelo nekaj v njegova usta, pa čeprav je imel ravno toliko možnosti poskrbeti zase, kot jaz. In moji dediči bodo morali mojo hiško deliti z državo, bankami in ostalimi upniki, njegovi pa bodo mirno živeli in niti ne bodo poplačali njegovih dolgov, ker ne bodo imeli od kod...

Še dobro, da bom takrat mrtev in bom lahko to zmešnjavo mirno prespal...