krpan in druščina postani član

Drugič! – Davčna kultura države je 3x slabša od davčne kulture davkoplačevalcev (30.07.2013)

 

razočarani drža - 31.07.2013 - 07:16

Najbolje , da nam spet vse poberejo in podržavijo , nam pa dajo miloščino (hrano) pa še to če bomo pridni , drugače nas bodo pustili od lakote umreti. Bravo draga Država radi te imamo.

arčid - 31.07.2013 - 15:22

Stari dobri Cankar je dejal " Narod si bo pisal sodbo sam"  vendar  bi pravi Slovenec pričakoval, da bo v slovenščini.

Naj bo kakor koli sem iz generacije, ko smo se v šoli učili še zgodovino NOB-ja. Velikokrat se vprašam zakaj so se že borili partizani in proti komu...? če pa nam sedaj delajo red ravno poliitki iz tistih  "sovražnih" držav, samo eno generacijo mlajši. Prej so bile vojne z orožjem, sedaj pa se je oblika orožja spremenila- od puške in granate, sedaj EU subvencije, nepovratna sredstva in krediti. Prefinjen način da te zasužnijo in ti  jemljejo kar pač potrebujejo. In ker je naša vladna garnitura  nenasitna, mora nekako pokriti ta dobljena sredstva, in ker ne zna drugega, pač dviguje davke, zmanjšuje pravice in to vse v imenu nacionalnega interesa... ki ga nihče ne zna obrazložiti. Razlika je le, da nas vse to ubija počasi zelo počasi, za razliko od direktnega spopada, šus in gotovo.

Kot je povedala lepo povedala Svetlana, Slovencelj je posebna in trpežna človeška oblika.

Diona - 01.08.2013 - 15:28

Tudi jaz sem iz časov, ko smo se v šoli se učili o NOB. Vendar pa nisem mnenja, da nam krojijo usodo tisti politiki iz takrat sovražnih držav.

Kolikor je meni znano smo si usodo krojili Slovenci sami in za to kar se dogaja v naši državi so krivi izključno slovenski politiki, in to ne glede ali so levi ali desni. Tudi ukrepe moramo sprovesti svoje in če bi bili uspešni, nam nobena Evropa ne bi nič prigovarjala. Vprašanje pa je ali je interes slovenskih politikov po izobljšanju stanja ali pa le, da pokradejo in zapravijo tisto kar je še ostalo.

Najprej, kar bi morali narediti tako slovenski politiko kot tudi drugi slovenci, da se začne prevzemati odgovornost za svoja dejanja in za ta dejanja tudi odgovorjati. Tudi Slovenci sami smo popustljivi in toleriramo takšna njihova dejanja, namesto da bi odločno zahtevali njihovo odgovornost in to tudi pokazali na volitvah.

Martin Krpan - 02.08.2013 - 07:41

Mene skrbi samo naslednje dejstvo - slovenske politike volijo slovenski državljani. In to kaže na ... :(((.

cicero - 01.08.2013 - 18:43

Ali se res nihče ne vpraša: "Kaj pa so inšpektorji/nadzorniki delali do sedaj ? Ali tovrstne kontrole res niso mogli opravljati že prej, ko je bilo tega denarja še veliko več ?"

Saj je vse to omogočala že zakonodaja od pamtiveka.

 

Nič od navedenega se ne dela na novo. Gre za populizem in odkrivanje tople vode. Gniloba je v sistemu, ki se odzove šele, ko jim teče voda v grlo in se zahtevajo odgovorne glave.

 

Kdo pa plača vso pijačo, ki jo spijejo inšpektorji ter vse frizure inšpektoric, ki se "infiltrirajo" v salone ? Ne mi reči, da si vse plačujejo sami. Tudi jaz bi si privoščil manikuro in frizerja na službene stroške, pa tudi na pijačo bi šel z veseljem.

Najprej grem na friziranje in ko/če mi ne dajo dovolj popusta sem inšpektor !?

Klepetalka - 02.08.2013 - 09:11

Dokler bodo korupcija, klientelizem in nepotizem obvladovali vse pore naše družbe, in to res od najmanjšega, najbolj nepomembnega državljana do tistih res velikih rib oz. svinj pri koritu, do takrat, verjemite, se v našem mafistanu ne bo nič spremenilo, samo navzdol bo šlo. Pridružujem se vašemu razmišljanju, da smo Slovenci sami krivi za vse slabo, kar se nam dogaja; ker se nam to dogaja predvsem zaradi nas samih. Kdorkoli ima le malo možnosti, da kje kaj "zamučka", bo to storil čiste vesti, izrabil najmanjšo možnost "poznanstev", da bo prišel prej kam preko vrste, in s tem se bo še pohvalil, češ, kako se je pa "znašel". To je odraz morale naše družbe, pa nisem nobena crkvena ovca, da bi pridigala o tem, kot to delajo največji cerkveni hipokrizijci. To je preprosto dejstvo. In ker smo Slovenci taki, ker ne znamo ali nočemo svinjarijam reči odločni "ne", smo tudi skozi zgodovino vedno nekomu hlapčevali, nikoli - samo nekje v davnem začetku - imeli svojo državo, do sedaj, do velike osamosvojitve, do blaznih pričakovanj v stilu "druge Švice" od katerih pa je ostal res samo "švic" in to malega človeka, tistega, ki bi moral biti steber našega gospodarstva, pa ni od njega ostalo popolnoma nič. Priznali ali ne, najlažje se je potuhniti, se ne izpostavljati in lepo čakati...na kaj...da bo nekdo drug nekje drugje nekaj naredil tudi za nas... In to je rezultat vsega. Očitno je še vedno večini Slovencev "lepo", zato pa tudi nič ne naredijo za izboljšanje stanja v državi. In če bomo še naprej poniglavo sklanjali glave, bo še slabše. In če bo slabše, si to tudi krepko zaslužimo. Kakršni državljani, takšna država...

Lp.

vikica - 26.08.2013 - 14:36

100% se strinjam z vami