krpan in druščina postani član

KO SE DAN NORCEV PREVESI V LETO (LETA?) NORCEV (01.04.2014)

 

cah - 31.03.2014 - 15:26

Dejansko človek nima besed, s katerimi bi opisal odzive vlade na padec nepremičninskega davka. Kot mali otroci: Še žal ti bo, ker si mi nagajal. In potem sledi kazen za tistega: Če hočeš biti moj prijatelj, mi boš vsak dan odstopil malico v šoli (jaz potrebujem dve, ti nobene). Ta malica je sinonim za nove in nove davke za polnjenje državnega proračuna: oni potrebujejo, davkoplačevalci pa ne.

tilčka - 01.04.2014 - 09:03

bravo Martin Krpan, vsaj eden, ki si upa s prstom pokazati na krivce za našo vsak dan večjo bedo. Bogi naši otroci, ki bodo za boljšim kruhom morali bežati v tujino, če ne bomo mi enkrat udarili po mizi in izvedli davčno nepokorščino, pa da vidimo, kako se bodo še bohotili in hvalili naši inbacili.

pa lep dan vsem

PC - 03.05.2014 - 09:38

Čestitam, zelo sistematičen in dobro razdelan članek. Do solz sem se nasmejala. Pa saj nam žal drugega ne preostane, kot, da poskusimo krmariti v naši nemogoči zakonodaji z čim manj prekrški, saj brez njih tako ali tako ne gre in počakamo na naslednje volitve, če si bo kakšen modrec upal kandidirati in se spustiti v boj z temi parameciji.

Martin Krpan - 05.05.2014 - 10:58

Hvala.

Imamo pa Slovenci smisel za samoironijo, ker se smejimo, kako nas "nat.... ". Bi se hvalil, da sem prerok, pa ni potrebe - za opis naših političnih kreatur zadostuje le malo kmečke logike :).

Sicer pa se težko odločim, kdo je izpadel večji "paramecij" pri vodenju vlade - šivilja ali maneken.