krpan in druščina postani član

SLOVENSKI PRIDEVNIKI Z DAVČNIMI ASOCIACIJAMI - bebav, butast, blesav, bizaren, idiotski, kretenski ... (21.08.2013)

 

kratki - 22.08.2013 - 13:17

 Volivci, naj… ste ga!

 

AMEN!

Bety - 23.08.2013 - 08:19

Krpan vedno rada preberem tvoje bloge.

Zelo je res kar napišeš, čeprev žalostno.

JULČI - 23.08.2013 - 08:41

ampak, če me spomin ne vara, PS ni nikoli dobila dovolj glasov, da bi nam vladala - še manj pa Ga. Bratušek....

rrr - 23.08.2013 - 08:48

Menim, da do sedaj še ni bilo pravih ljudi na pomemnejših

funkcijah, zato pa je tako, zelo žalostno. 

Klepetalka - 23.08.2013 - 09:39

Krpan je zopet zadel z "žebljico na glavico". Žal. Rdeča nit vsega je "izvirni greh pri volivcih". Če le ne bi bili tako oportunistično, klečeplazniško naravnani, bi v tej naši preljubi "kuri" kakšne stvari tudi drugače, bolj pravično in državljanu prijazneje delovale.

Tako pa jih večina pri razkritju največjih svinjarij naših predstavnikov ljudstva, izmišljevaju vedno novih davkov, "molzenju" navadne "raje" kjerkoli je le mogoče, samo skomigne z rameni, češ "kaj pa jaz morem? Jaz sem premajhen, da bi kaj spremenil". En sam je res premajhen, vsi skupaj pa bi bili več kot dovolj, da bi naredili red. Žal pa vse bolj ugotavljam, da manjka poguma in odgovornosti... Pa to sem že pisala v komentarju k prejšnjemu blogu... Zato pa bo tako, kot je.

lp,

njofra - 10.09.2013 - 12:36

V principu je vse prav napisano. Vendar se mi postavlja vprašanje, kaj pa lahko spremenim na volitva? Če ni pametnega kandidata ali stanke, potem tudi ni mogoča sprememba, se vam ne zdi? Pri sebi in svoji družini ugotavljam, da je zanimanje za volitve vedno manjše, ker ni pametnih kandidatov. Naj grem na volitve in volim najmanj slabega od vseh slabih sli naj sploh ne grem na volitve.

Vzamimo hipotetični primer: Sem pošten, deloven, na sploh dober in želim kandidirati na naslednjih volitvah. Denarja nimam, tudi moji somišljeniki ga nimajo. Kako naj kandidiram in razlagam svoj program, če nimam sredstev. Torej se moram odpraviti po donacije tja, kjer je še vsaj nekaj denarja, to je k firmam. Kakor hitro pa sprejmem njihove donacije, se pričakuje, da bom te "donacije" povrnil. Kako pa se vračajo te "donacije", pa se dobro ve. Torej avtomatsko postanem kupljen politik, ki bo moral delovati v skladu s kapitalom, ki te je podprl na volitvah. In tako postaneš politik, ki je nepošten, pristranski in stranakrsko obarvan.

In kako se naj v tej Sloveniji še sploh kaj spremeni?

 

Lp,

Njofra

Martin Krpan - 10.09.2013 - 13:39

V bistvu sem podal potencialno rešitev na ta način, da se mora spremeniti mentaliteta volilcev. Če bodo ti zahtevnejši, potem tudi politiki več ne bodo (le) takšni "loleki, barabini itd.", kot jih imamo sedaj. Seveda, ne gre za premike od danes na jutri, vendar moramo delati v tej smeri, če nam je še kaj do naših potomcev.

ne jokat - 05.10.2013 - 15:45

Njofra se strinjam, da je to ogromna težava, ki ji ni videti rešitve. Vendar to ni težava samo v Sloveniji, temveč v vseh demokratično kapitalističnih sistemih (ekstrem so ZDA, ki jo že dolgo vodi gospodarska elita in ne politika, kaj pa šele ljudje). Kljub temu pa obstajajo države, ki imajo zelo podoben sistem našemu in delujejo odlično (vsaj na prvi pogled). Recimo Nemčija, Avstralija, Danska, švica,... Velikokrat se sprašujem kaj je tista razlika med temi državami, ki njim omogoča visok standard, nam pa vedno nižji? Nekako se ne morem znebiti občutka, da je glavna razlika med nami in njimi v kulturi naroda! Žal imam občutek, da je kultura (v smislu mentalitete, vrednot, principov, itd) v sloveniji na izjemno nizkem nivoju in da je politika samo odraz naroda. Morda pa bi morali najprej na tem področju kaj postoriti, da bi nam bilo bolje?

 

To je samo moje laično mnenje

 

lp,

 

Martin Krpan - 05.10.2013 - 21:11

S takšnim načinom razmišljanja se strinjamo mnogi v gospodarstvu. Dejstvo je, da so politiki odraz ljudstva - pa če nam je to všeč ali ne. Vedno več bebavih zaide v politiko, zato se včasih skašljamo tudi na takšen način :)

 

http://www.davkoplacevalci.com/martinove-zasoljene/sale/slovenski-politiki-in-pametni-telefoni