krpan in druščina postani član

RAZREDNI BOJ V SLOVENIJI - POLITIKI IN JAVNI SEKTOR PROTI DAVKOPLAČEVALCEM (20.03.2013)

 

Piksi - 20.03.2013 - 11:30

Točno tako. Resno razmišljam o tem, da bi kandidiral.... Najprej ddpo zmanjšati na 10%, enotna davčna stopnja 15%, in VSAK račun šteje (ubiješ sivo ekonomijo, presežek ddv-ja se ne vrača), zmanjšat prispevke iz 22.10 na 15 in iz 16.1 na 10%, popravit lestvico za dohodnine (delvcu ostane več, in troši! ) zmenit se z IMF-jem za reprogram kreditov (manjše anuitete), ostalo pa itak tako kot si zapisal. 

Opa Zovalec - 20.03.2013 - 15:09

Bojim se, da je vse to le vrh ledene gore. V tej dolini šentflorjanski je še veliko več anomalij in nepravilnosti, kot jih vidimo na prvi pogled.

 

Delim mnenje, da je za praktično vse to kriv in odgovoren javni sektor - učitelji, ker v večini vzgajajo funkcionalno nepismene "fahidiote", zdrav(stve)niki in lekarnarji, ker za vsako ceno branijo pridobljene privilegije in nočejo nič slišati o izboljšanju stroškovne učinkovitosti sistema, uradniki na ministrstvih in agencijah, ker sploh ne vedo kje živijo in razumejo samo to, da morajo za preživetje redno odhajati v Bruselj po "svoje mnenje"... in nenazadnje nespoobno in do skrajnosti neučinkovito sodstvo, ki se prav tako skriva za floskulami o svoji "nedotakljivosti", pri tem pa jih nič ne briga njihova (ne)storilnost. Sicer imam (zelo negativne) izkušnje zgolj z gospodarskim delom sodstva, mislim pa, da tudi drugje ni nič drugače, hkrati pa upam, da tega ne bom skusil na lastni koži.

 

Aja - v bistvu sem le hotel opozoriti na kruto dejstvo, da psi lajamo, karavana pa gre hladno svojo pot dalje...

Martin Krpan - 22.03.2013 - 09:06

:) - eni vsaj lajamo, bolje kot apatija :)).

Klepetalka - 24.03.2013 - 18:08

Moram komentirati zapisano. Absolutno se strinjam, da je javni sektor prevelik vsaj za tretjino, od ostalih dveh pa produktivnost na delovnih mestih ne dosega niti minimuma, saj vrli "javnosektoraši" hodijo v službe, namesto na delo. Mislim, da jim je delo po liniji najmanjšega odpora in lenoba prišla že v "meso in kri". Čisto so izgubili kompas. Kot da so z Marsa. In ta virus je strašno nalezljiv. Ščitijo pa jih nesposobnjakoviči in navadni lopovi, ki so na žalost na najvišjih mestih v naši družbi. Ja, pa sami smo jih volili tja. In zdaj ni nikogar, ki bi organiziral vsesplošen upor in to zastonjkarsko golazen pometel iz parlamenta in vlade, ker realni sektor pač nima Štruklja, Semolič je pa tako prodana duša - sam sebi sindikat. Psihopat in njegovi zvesti sledilci so se umaknili v opozicijo, na vrh pa so prišli novi povampirjeni nakladači. Namesto, da bi krepko zarezali v rak rano - to je bančni sistem in kaznovali finančno mafijo, ki nas je pripeljala tako daleč, bodo zdaj izvajali čistke in se šli igrice "do kako daleč lahko grem, da še bom preživel". Idol glede tega jim je Karl Erjavec. In dokler se tudi Hildicam in Zidarjem in Bavčarjem, Šrotom in njim podobnim ne bo nič zgodilo, dokler bodo pokvarjeni odvetniki tipa Matoz in Čeferin zmagovali v sodnih procesih, tako dolgo bo vse po starem. Žal. Sem res radovedna, kdo od teh bo res sedel. Zato pa čakam na "trojko". Mi si res zaslužimo, da nas nekdo krepko prizemlji. Žalostno je samo to, da nam bodo neki tujci, še večji pokvarjenci od nas, ti, ki so nas učili te tako opevane lopovske "demokracije", na koncu diktirali in nam določali, kako naj saniramo javne finance in spametujemo javni sektor. Mi, davkoplačevalci, delavci realnega sektorja, mi bi se morali organizirati in reči ne. Pa nekako ni dovolj poguma na tej strani ali pa še ni tako hudo. Brdavsi pa grozijo, češ velikim nimamo več kaj vzeti, zdaj bomo morali prerešetati male... Kaj pa, ko tudi malim ne bodo več imeli kaj vzeti, kaj pa potem? In mi, ki delamo v gospodarstvu, se še kako zavedamo, da ni več tako daleč ta dan. Ja, tiste besede nekoč so bile tako preroške:"...nič več ne bo tako kot je bilo..."

Angelica - 25.03.2013 - 10:32

ob branju tega texta,  se mi poraja misel, da kje je  ostala inteligenca , ki ni  koruta, pokoncna in z zavestjo, da se dokoncno upre  imperatorima , ki vladajo  v obubozani Sloveniji!  avtorju komlimenti za zdravo razmisljanje!

lp.

pina - 03.04.2013 - 20:49

Kaj naj rečem. Vsaka čast Krpanu za zelo dober prispevek.