krpan in druščina postani član

IZGANJALCI HUDIČA (06.10.2013)

 

pikica - 06.10.2013 - 22:51

Super. Bobu ste rekli bob. Ni kaj dodati.

Prosim pa Boga ,če obstaja, naj še nekaj  Slovencev ustanovi stranko poštenosti in pravičnosti predvsem pa, da usmeri vso svojo energijo v prevetritev gnilega  sodniškega sistema. Prepričana sem, da bi prišli v parlament.

kr tam eden - 07.10.2013 - 08:19

Ne strinjam se s čisto vsemi predlogi v taki obliki, kot so zapisani. 3. alinejo ukrepov bi spremenil tako, da bi čisto vsa sredstva namenili socialno ogroženim upokojencem. to je pa tudi vse, kar bi pri (nujnih) ukrepih bilo potrebno spremeniti. Imam pa še dva čisto resna komentarja: 1)Socialna kapica se mi sicer zdi malček preuranjena, ni še pravih pogojev za to, oprostite, po drugi strani bi morali preveriti ali je tisti, ki bi socialno kapico uveljavljal, tudi dejansko izplačal vse prispevke za svoje delavce... ako ne, potem mu pripada ravno toliko pravic, kolikor pripadajo njegovim delavcem... 2) plače v javnem sektorju so višje le zaradi strukture delavstva. neprimerno več jih (pravzaprav nas, se opravičujem :-() je višje in visoko izobraženih, kot v gospodarstvu, zaradi tega je tudi plačni režim malček drugačen... seveda pa to še ne pomeni, da podpiram lenobo... nikjer, ne le v javnem sektorju. Seveda pa mi pride na misel še (čeprav v začetku ni napovedana)  točka 3) Glede sindikalnih zaupnikov v javnem sektorju: ne bi jih prepovedal, le omejil bi jim moč. Kar pomeni, da bi njihove predloge sicer lahko upoštevali, če bi bili smiselni, drugače pa bi ne imeli hude moči pri blokiranju države, prav tako bi bili kazensko odgovorni, če bi potem sodišče ugotovilo, da so recimo s poskušanjem izvedbe kakšnega referenduma, povrzočili nepotrebne stroške državi. vendar to ne bi veljalo samo za njih in te vrste referenduma, bolj se mi je trgalo, ko smo imeli referendum proti delu trgovin ob nedeljah... halo?, pa da smo imeli že dva referenduma o prizanju temeljnih človeških pravic... in oba so kreteni pokopali...HALO? sem zašel, neham s tem, vendar je tu vsaj nekih 8 mio €, ki so nam bili vrženi v oči, da bi lahko odtujili vsaj kakšnih 800...  uuuhhhh... ne gre, ne morem nehati.

OK, po premisleku. k sindikalnim zaupnikom. V JS bi imeli moč samo ob konjunkturi, ko pride do preloma krivulje, pa te stvari ugasnejo in JS delu usodo celotnega gospodarstva... Bi pa ob tem rabili še kakšen vzvod kontrole (recimo nekoga neodvisnega ob BS in SURS, ki bi meril rast BDP oz. razmere v državi, lahko tudi trojka).

sicer pa so v tem trenutku potrebni drugačni vzvodi kontrole, ne sindikalni. Nihče si ne upa močno dregniti v svetovno bančništvo, recimo. Liberalizem na tem področju pomeni ogromno koncentracijo kapitala v majhnih točkah, kar pomeni ogromno moč. poglejte samo, kaj se dogaja na področju GSO, semen in tožb multinacionalk, ki na tem področju sesuvajo male kmete, ki želijo gojiti svoje tradicionalne pridelke. pa govori se o privatizaciji pitnih voda, pa še kaj, kar spet ne spada v to rubriko...

tako, malo sem se olajšal, ura je skoraj 9, zdaj pa je potrebno še kaj delati. drugače bom tudi sam moral priznati, da sem danes popolnoma javnosektorsko neučinkovit...

pikica - 07.10.2013 - 13:14

Ne morem kaj da ne grem mimo te vaše točke 3.

V razvitem svetu izobrazba pomeni samo toliko, kolikor si sposoben preživeti na trgu, ni pa izobrazba razlog za večjo plačo.(kot si vi domišljate)

Recim v Rusiji lahko zaradi izobrazbe pristaneš kot prodajalec kart v gledališči ali pa kot brezposelen, ke nisi sposoben se uveljaviti na trgu.

Tako da to višjo izobrazbo si nekam vtaknite. Res mi zavre kri, ko slišim to  vaše napihovanje  glede  izobraženosti .

In moti me tudi to, vi, ki ste (JU) višje izobraženi kot v gospodarstvu, kako da je Slo v takem kolapsu kot je. Kako to, da ste pustili krasti družbeno premoženje, kako to da vse nadzorstvene inštitucije v tej gnili državi so pustile to državo propasti. Kako to, vi izobraženci?

Pa še to, kako to da ste in še dopuščate da se v sodstu dogajajo take malverzacije, kako  to da niste sposobni sodstvo pripeljati na tak nivo, da bo vreden zaupaja. Pa kako to, VI IZOBRAŽENCI????

Razlogov na tisoče, da lahko se samo ČUDIŠ in čudiš????

Slovenskemu fenomenu!!!!!!!!

Izobrazba  v JU na nivoju, da se ti zavrti v glavi, ti izobraženci pa dopustili državo kolapsu, da se ti zmeša!!!!!!

 

Uh, ti JU res živijo  na Luni.

Vse jim je jasno, samo z logiko so pa skregani,, razumi če moreš!!!!!

Opa Zovalec - 07.10.2013 - 14:32

MK - odlično 5. Ni kaj dodati.

 

Pikica - po vaše lahko ima avtomehanična delavnica višjo povprečno plačo kot bolnišnica. No, pa peljite drugič avto v bolnico, vas pa naj kar mehanik "pošraufa".

 

Da se razumemo - nobenega zadržka nimam, da plačam tehnika bolje, kot iženirja, če je slednji "levak" in se ga bom taklo kmalu znebil. Načeloma pa mora bolje izobraženi delavec več prispevati k uspehu podjetja, pa naj ima zato tudi višjo plačo. In ja- JS ima boljšo kvalifikacijsko strukturo, kot privatni, (retorično) vprašanje pa je, ali zato več prispeva k uspehu slovenskega gospodarstva. V povprečju jasno da ne, drugače MK ne bi klical trojke na pomoč. Ampak povprečje je kot "segedinar v JNA" - vojska dobi zelje, kuharji pojedo meso, v povprečju pa so jedli segedinar...

pikica - 07.10.2013 - 17:00

Gospod Opa Zovalec, pri večini ljudeh je problem ta, ker ne preberejo dobro kar je napisano, enako tudi vi-napisala sem  in še enkrat poudarjam-naj  T R G  določi KOLIKO SI VREDEN,  samo s poklicno šolo ali pa z višjo izobrazbo.

Kaj mi pomaga izobraženost v JU, če   pa so nesposobni in koruptivni(pa ne mislim vseh, da ne bo spet nepotrebnega nerazumevanja).

kr tam eden - 08.10.2013 - 08:09

kako ste rekli? Problem je ta, da ljudje ne preberejo dobro tistega, kar je napisano... Pa vas prosim, da preberete še enkrat. Tretja alineja govori o prerazporeditvi sredstev upokojencem... iz vašega pisanja izhaja, da ste ves žolč čez JS izlili pravzaprav zaradi tega, ker sem se zavzel za še bolj rigorozen ukrep, kot je bil predlagan.

Pa z eno besedo se nisem zavzel za JS, samo kritičen sem bil do podatka, ki bi lahko bil napačno razumljen. In je seveda bil (sodeč po vašem pisanju). Rekel sem tudi, da ne podpiram lenobe. Pa še opravičil sem se, ker sem pač zaposlen v JU. Ampak nekdo mora biti, veste? Tudi policaji, ki naj bi skrbeli za red, so JS, pa medicinske sestre tudi, vojska, vrtci, šole... a bi svojega otroka pustili v vrtcu, ki bi imel zaposlene samo delavce, brez končane OŠ? Bi jim zaupali? Pa ne, da končana šola že a priori s seboj prinaša zdravo kmečko pamet, ampak lumpi in kreteni so povsod... Končana izobrazba nudi vsaj neko oporo pri oceni. Če si prišel skozi faks, si vsaj trmast dovolj, da boš zaupano nalogo izpeljal. Ne pomeni pa, da bo izpeljana dobro.

še besedo o koruptivnem JS. kdo pa ponuja podkupnine? JS samemu sebi že ne. Torej? Če imate slabe izkušnje, pa takega uslužbenca prijavite. Mogoče na začetku ne bo dosti haska, vendar, več bo takih, ki se bodo korupciji uprli (na obeh straneh!), bolje bo vsem.

Udrihate kar počez, neargumentirano in iz neke osebne užaljenosti. Škoda, saj forum ni temu namenjen.

pikica - 08.10.2013 - 11:59

Vsi delamo napake, tudi jaz, tako da, to je podlaga za upravičeno razumevanje. Moj post je bil bolj namenjen temu, da izobrazba še ni vse. Kar vi zelo poudarjate, da je izobraženost v JU na  višji stopnji kot v gospodarstvu in sem postavila vprašanja kako  to, da ste dopustili tak kolaps države, če že zahtevate višje plače (in tudi so) kot v gospodarstvu, bi bilo prav, da bi vas sodili po učinkih, ki pa so kot vidite tudi sam, zelo slabi.(na to mi niste odgovoril!!!)

Pri zagovarjanju vaših plač, se v javnosti vedno uporablja izgovor kot dober servis državljanom; če bi bil tako dober, kar boste tudi sam potrdil, verjetno  ne bi bili tam kjer smo. Res je, povsod je korupcija, ampak  za JU, vsaj po plačah bi pričakovali, da bi temu naredila konec ???????

In da je JU kot tudi vi ugotavljate pod vplivom politikov, MORAL pa bi biti neodvisen. To pa že ni nenamerna napaka.

Torej  to je korupcija kar tudi vi posredno trdite.

Ne udriham čez vse, poglejte si post ko sem navedla, da ne mislim vseh, da ne bo nepotrebenga razumevanja, in seveda ste vi to spregledal, kot ste spregledal vprašanja kako to da, ste dopustili kolaps države.

Pravite,da pišem iz osebne užaljenosti, ne gospod pišem iz pozicije dejanske škode, ki mi jo je JU naredil NAMENOMA, in da bi se ta škoda sanirana, pa je  utopija, ker se vsi ščitite med sabo. Pravite naj prijavim, pa kaj vi ŽIVITE  na LUNI. Predvidevam, da veste, da piše v KZ, nekako takole, da "neutemeljena" prijava( za kar se Ju zelo trudi ,da je "neutemeljena"), je podlaga za kazensko ovadbo. Do sedaj se je še vedno izkazalo, da so bili preganjani tisti, ki so prijavili kot tisti, ki so bili udeleženci kaznivih dejanj. V vaših umotvorih in zaradi ščitenja hrbta eden drugemu, so prijave v bistvu preganjanje samega sebe. (v potrditev temu, si poglejte včerajšnji Studio City-izjavo gospoda Teršaka.)  

Edino pomaga zob za zob,ampak zgleda, da lonec še ni dovolj poln.

Ko se bo to zgodilo, pa bo JU podvržena TRGU, kot smo vsi.

kr tam eden - 08.10.2013 - 08:59

Še tu bi nekaj dodal. Če bi vse normalno delovalo, bi MK ne imel razloga, da kliče trojko na pomoč. Pri tem "normalno" mislim le to, da bi se po sposobnostih zasedala vodilna mesta tudi v JS oz. JU.

Vendar ima JS to "napako", da ga vodi politika. Tam pa socialni čut, solidarnost in zdrava kmečka pamet niso doma. Da imajo kaj od teh lastnosti nas politiki skušajo prepričati tik pred volitvami. In jim mi nasedemo. VSI, ne smao JS. Potem pa imamo čudne politike, ki sprejemajo čudne odločitve, ki ne JS ne gospodarstvu niso v korist. Pa imamo, kar imamo. Pa zdaj sploh ne mislim na divje privatizacije tipo Bavčar Šrot ali uzakonjena nesposobnost DURS-a glede neplačevanja prispevkov tipo Tovšak...

A se kdo še spomne, da smo včasih (ko sem bil še v gospodarstvu, da ne bo pomote) morali pred plačo iz Dursa pridobiti dokaz, da smo plačali prispevke od prejšnje plače? Če jih nisi, ni bilo plač... in so delavci takoj vedeli, da je nekaj narobe, ne pa šele takrat, ko je firma propadla in ni bilo od kod vzeti niti za že zdavnaj zapadle prispevke. Ampak to je politika, to ni tisti JU, ki se s temi problemi srečuje(mo). Zdaj imamo sicer individualne REK-e, pa nam nič ne pomagajo, če DURS ne zazna, da je bila plača izplačana... ker je preko bank tako speljano. Kontrole ni nikakršne, včasih pa je bila obvezna. Zdaj pa so priložnosti za goljufe vsepovsod. In vsi vemo, da priložnost naredi tatu. 

Martin Krpan - 08.10.2013 - 09:16

Jaz ne kličem trojke, vendar glede na DEJANSKO STANJE in rezultate naših vlad bolj "zaupam" trojki kot slovenskemu peklenščku :). Zakaj - cenejše zadolževanje in MORALI bomo izvesti reforme!

Nabijanje davkov kar tja v en dan zna (khmm, khmm, khmmm - sem se izkašljal) vsak polpismen "kmet", na drugi strani pa ni sledu o varčevanju ali modernizaciji delovanja "potrošnikov davkov".

kr tam eden - 08.10.2013 - 10:05

Tudi če je ne, bodo že prišli. Včasih, ko sem še hodil pridno v šolo, je bil Keynes zakon, zdaj pa izginja. Mogoče sem že prestar, vendar... Kako se hodi iz krize, nam je že Roosevelt povedal in pokazal (pa tudi Hitler, če smo že pri tem, vendar ne bi rad, da bi se kaj takega še kdaj ponovilo), zato trojki ne zaupam preveč, čeprav je res, da bi se trojke ustrašili vsi, levi in desni, kakršnekoli barve že so, vsi sindikati in... Potrebno je pospešiti potrošnjo, da začne denar krožiti in razni akceleratorji in multiplikatorji pridejo na višje vrednosti. Tega pa trojka ne zagovarja. poglejte Grčijo, tam želijo le svoj denar nazaj, po drugi strani pa ga z lopato notri mečejo, da bo še bolj odvisna od njih... potem pa izčrpati do kraja, potlačiti pravice državljanov, odpirati ekološko sporne projekte s pretvezo boljše prihodnosti... zelo tajkunsko, se vam ne zdi?

Martin Krpan - 08.10.2013 - 15:37

Poglobljeno zahajat v takšne zgodbe je ... stvar "domišljije" :).

 

Dejstvo je, da je iluzorno pričakovati, da se bo tako - kot v "bivši jugi" - naš dolg kar stopil (inflacija itd.). Vselej je interes nekoga, da (tudi) Slovenija dobi dostop do finančnih sredstev, če druga ne, da "refinancira" prejšnja posojila. Kaj je interes npr. Nemčije, se ve - če odmislimo, koliko obveznic so npr. pokupile nemške banke, je interes Nemčije, da Euro obstane - so najproduktivnejša država v skupini "Euro", razni "luzerji" (Grki, Ciper, Španija, pa tudi Slovenija ...) pa poskrbijo, da je tečaj EUR napram ostalim valutam "ugoden" (oz. ni previsok). Da to ugodno vpliva na nemški izvoz, pa ni več potrebno govoriti, a ne? Sem prepričan, da če bi Nemci imeli svojo valuto (stare dobre nemške marke :)), da bi ta imela višjo vrednosti kot EUR. In to je samo eden izmed vidikov, kako, kaj in zakaj ... bomo prejeli "pomoč".

 

Kot sem že zapisal, povedal - vsekakor menim, da je za gospodarstvo bolje, da pride trojka. Sami smo se pokazali kot absolutno nesposobni za upravljanje z državnim premoženjem. Da pa bodo sedaj tudi drugi precej (npr. slovenski peklenšček) bolj občutili breme krize, je pa dejstvo, saj bodo za pridobljena nova posojila dani pogoji, ki jih bomo morali izpolniti - uvedba reform. Ne verjamem, da se bo pri nas dogodil grški ali španski primer. Dejstvo pa je, da bi s takšnim tempom bedarij te "cvetke" v 10 letih "prehiteli" v njihovih norostih. Na žalost, zapitek je enkrat potrebno plačati. In to je bolje sedaj, ko so zadeve še kolikor toliko obvladljive (vsaj upam, da so). 

kr tam eden - 09.10.2013 - 07:58

da ne bo pomote, jaz sploh ne dvomim, da bomo dobili trojko. Tudi v to ne dvomim, da bo za gospodarstvo vsekakor koristno, ker bo umirila in stabilizirala položaj. Bojim se le omejitve potrošnje. Vendar bo z dobrim nadzorom z manj denarja lahko več doseženega. To se da, če ni priveskov. Eden izmed njih je tudi JU, za katerega sem tudi prepričan, da bi se ga dalo racionalizirati, vendar sem že v včerajšnjem dodatku omenil, da je politika tista, ki JU vodi.

Izkoristil bi priložnost in Pikici komentiral oz. odgovarjal glede plač v JU kar tu, verjamem, da jo to mori, vendar je veliko JU mizerno plačana. V bolnišnicah in velikih sistemih se najde kar nekaj ljudi, ki prejemajo minimalca, ker jim plača po ZVPSJU ne dosega niti tega, srednje medicinske sestre pa tudi nimajo dostojnih plač. Policaji, vojaki, gasilci... to so kadri, ki tvegajo življenja, plačani pa so za en k... ošček kruha ;-)

spremembe bi se morale zgoditi v glavi, tam riba smrdi. Torej bi morali sprejeti kakšen tak zakon, da bi tistih 90 ljudi, ki sprejema odločitve, za to biti tudi neposredno odgovornih. Če sprejmejo zakon, ki ga folk zavrne (kakorkoli se to že odrazi, ali z referendumom ali z vstajništvom preko fb), bi morali odleteti. V TRENUTKU, brez nadomestil in ostalih ugodnosti, ki so si jih izglasovali. Mislim, da bi se to zgodilo le enkrat.

Veste, ko je demokracija tista, ko je potrebno le polovica + 1 glas, lahko pride do velikih neumnosti, še posebej v trenutkih, kot so tile, ko so ljudje že apatični. 

Še kaj bi rekel o namenoma povzročeni škodi, ki naj bi jo povzročil JU. Mogoče uslužbenec, uprava ali sektor v celoti pa ne. Zato sem ji tudi svetoval, da to prijavi in naj vztraja. Če pa je v ozadju neumen zakon, pa je to tisti problem, ki sem ga omenil zgoraj...

Uslužbenci smo tudi odvisni in nekateri smo že izgubili svoje položaje, ko smo se postavili proti toku. Nas ni malo, ne skrbite, nekateri še skušamo migati. Tudi vstajniki smo že bili, in to iz prepričanja.

Mislim, da bom kar nehal, zadeva se je malček izrodila.

iva - 10.10.2013 - 11:57

Če preverimo na primer plačo diplomiranega ekonomista v gospodarstvu s plačo učitelja v JS, ki naj bi bila po izobrazbi enaka ter oba vložita ogromno na svojem delavnem mestu, kjer se morata nenehno izpopolnjevati, zakaj potem zasluži dipl. ekonomist krepko manj od učitelja?

Zakaj lahko v bolnici administrator s srednjo šolo zasluži toliko kot dipl. ekonomist  v podjetju?

Torej tudi v gospodarstvu obstaja višja izobrazbena struktura, samo kje se nahaja na lestvici s plačo, v primerjavi z JS.

Igor - 15.10.2013 - 10:11

Učitelj na srednji šoli,  s par let prakse zasluži nekaj ćez 1.000 EUR, a je to res preveč?

Igor - 15.10.2013 - 10:09

KAr s etiče izobrazbe je pač tako, d aje za določena dela obvezna, kajti na vseh stvari pač ne regulira "trg", še za vožnjo avtomobila je obvezeen opravljen izpit, ne pa to, kako s euveljaviš v prometu. Nihče ne more biti odvetnik, sodnik, zobar,. zdravnik, pilot, statik itd. brez uztreznih perverjanj znanj, dioplom in licenc. TAko pač je, nismo vsi komercialisti in politiki! Nihče si ne faje pukiti zob nekomu, "ki s eje uveljavil na trgu" brez končane stomatologije in nihče ne leta z letalom, ki ga pilotira nek zelo nadarjen in uveljavljen samouk! In fajmošerr mora poleg posvečćenja končati prej še teološko fakulteto, pa če je še tako pobožen. AN trgu, kjer se zahteva formalna izobrazba, s epač uveljavljao tisti, ki jo imajo, jih je popolnoam dovolj!

Cicero - 07.10.2013 - 08:54

Iz tvojih ust v božja ušesa.

Martin Krpan - 07.10.2013 - 16:05

Bo zadostovalo, če bo šlo iz mojih ust v hudičeva ušesa :). Za začetek!

 

Blog pa ste v bistvu spisali "vi" :) na podlagi trenutnih rezultatov ankete na http://www.davkoplacevalci.com/anketa/komu-bi-vi-zaupali-da-v-sloveniji-izpelje-nujne-reforme

RENNIE - 07.10.2013 - 09:34

Popolnoma se strinjam! Se pa enocelični štiri-glavi strašno otepa  "konkurence" troglavega iz Bruslja. Even enough time and enough money not enough, when common sense is gone!*

 

*Tudi dovolj časa in denarja ni dovolj, ko razum poide!

Klepetalka - 07.10.2013 - 15:49

Žalostno je, da smo prišli tako daleč, da kličemo "trojko" na pomoč. Stroka s politiko vred je kapitulirala. In po vsem tem se sprašujem, kaj so nam dala leta šolanja (cca 16 let) oz. "guljenja" klopi povprečnega intelektualca, da vseh magistrov in doktorjev znanosti sploh ne omenjam, da smo pristali tu, kjer smo - na dnu.  "Znanje je največje bogatstvo"... Ta slogan ponavljam svojim otrokom, pri sebi pa mislim: največje bogatstvo so dobre oz. odlične veze, strokovnost, marljivost, predanost delu, to je, na žalost, zadnje, kar se ceni v tej Zloveniji. Pa tudi tako opevanega znanja je veliko premalo, glede na to, kje smo. Izobrazba bi morala biti vstopnica vsakega posameznika, da lahko sploh konkurira na določeno delovno mesto, dejanski nivo znanja pa se kaže skozi delovne izkušnje in same rezultate dela, ki se jih da kaj hitro ugotoviti in to kar sproti. Pri nas se je, žal, vso znanje, ki je morda celo obstajalo, "zlorabilo" v škodo vseh nas državljanov, saj so tisti, ki so bili na vodstvenih in vodilnih funkcijah in za to tudi mastno plačani, dopustili, da so nas okradli ali pa celo sami v veliki meri sodelovali pri tem. In ne razumem več samih Slovencev, da smo še vedno tiho in pohlevno skomignemo z rameni ob dvigu in uvajanju vedno novih davkov, češ, kaj hočemo, smo premajhni... Zakaj še tisti, katerih imena so znana, ne odgovarjajo na sodišču, zakaj ne služijo kazni, temveč so v zaporu na počitnicah, zakaj jim niso odvzeli premoženja, itd. in zakaj s prstom ne pokažemo na tiste, za katere vemo, da so nas oškodovali, da so glavni krivci za naš "pekel" in napovedani prihod "trojke"? Mar smo Slovenci res take ovce, da bomo dopustili, da bo blazni plenilski pohod novodobne SLO mafije v podobi tajkunov in tajkunčkov ter sopomagačev s strani bančnih in sodnih inštitucij ter botrov v vladi ostal nekaznovan? Če bo tako, potem bomo svojim otrokom in vnukom težko pogledali v oči, ker smo jih oropali dostojne prihodnosti. S kakšno pravico, vas vprašam?

Klepetalka - 08.10.2013 - 12:42

Še za dodatek:

Imam prijatelja briljantnega uma. Je financni analitik v neki svetovalni družbi in pogovor z njim je vselej podoben ucni uri iz bancništva.
Sedla sva h kavi, toda tema, nadzorovani stecaj Pro in Factor banke, je seveda zahtevala, da si narociva dvojnega, škotskega.
»Torej«, je rekel in šel z roko skozi neukrotljive lase, »najprej moraš vedeti, da Factor in Pro banka nikoli nista bili normalni banki. Probanka je na zacetku sicer imela to ambicijo, odprla je celo nekaj šalterjev, mislim, da 14, toda po prihodu gospe direktorice in njenih stricev je tudi ta banka krenila po poti Factor banke«.
»In to je?«
»Oh, najlažje bi to poimenoval »virtualno mešetarjenje z denarjem«, z namenom, da se ta slednjic znajde v pravem žepu«.
»In kako je to potekalo? In zakaj danes likvidacija?«
»Ta nacrt likvidacije bo verjetno najvecji nateg po ropu bank, ki ga je izpeljala RKC. Ce pravim, da to nikoli nista bili normalni banki, namenjeni poslovanju z obcani na šalterjih, mislim s tem, da sta bili že od vsega zacetka namenjeni virtualnemu plenjenju.
Potekalo pa je to plenjenje je na razlicne nacine, saj so bili gospodje, in gospe, seveda, inovativni. Pokazal ti bom samo en izdelan obrazec, ki je bil uspešen v številnih primerih. Torej: Gospod (reciva: gospod J., da bova bliže dejstvom), gospod s solidnim politicnim pedigrejem, pride k gospe direktorici in pove, da potrebuje 15 mio evrov posojila. Rabi jih za nakup nepremicnin in v garancijo ponudi vpis hipoteke na nepremicnine, ki jih bo kupil. Pokaže cenitev (ki jo jeizdelal njegov prijatelj), po kateri so nepremicnine vredne 25 mio evrov, in predpogodbo o nakupu.
Gospod seveda takoj dobi posojilo. Ker želi postati »prijatej banke in prvorazredni vlagatelj«, takoj odpiše 3 mio in jih kot depozit »vloži«, torej pusti v banki. Ko hoce realizirati pogodbo o nakupu, »presenecen« ugotovi, da je na nepremicnine vpisan zemljiški dolg. Razdre pogodbo in toži prodajalca za vrnitev kupnine, ki jo sicer nikoli ni placal. Vse tece po dogovoru. Gospod ima denar. Banka je opravila uspešno transakcijo: pridobila je depozit, dala je posojilo, v rokah ima (ponarejeno) cenitev vrednosti nepremicnin in potrdilo o dovoljenem vpisu hipoteke. Na tej podlagi banka lahko najame mednarodno posjilo, direktorica pa si izplaca nagrado.

Za pravdo o nevplacani kupnini bodo odvetniki poskrbeli, da bo zastarala. Ker pa posojilojemalec ne more vracati posojila, ga reprogramira. Kar banka svojemu pomembnemu depozitarju seveda odobri brez prigovorov. In posojilojemalec potegne crto: 3 mio depozita, 2 mio stroškov za cenilca in odvetnike, cistih 10 mio operativnega kapitala.
In zdaj pride cešnja na torti: ker g Jazbec preprica politiko, da mora država garantirati izplacila vlog oz depozitov (oz sprejeti metodo »nadzorovanega prenehanja poslovanja bank«), zdaj g. J zahteva vracilo 3 mio, ki jih dejansko nikoli ni vplacal! In ima vse pravne argumente, da jih bo dobil!«

IN KAJ SE BO ZGODILO?

»Nic. Ce bi bila to Amerika, bi takoj blokirali premoženje vsem clanom uprave in clanom nadzornih svetov, njih pa poslali v preiskovalni pripor. Ponudili bi jim visoko varšcino, z dogovorom, da jim v primeru, da zbrišejo, ne zapade samo varšcina, ampak ostane premoženje blokirano do konca sodnega postopka. Nato bi te virtualne vlagatelje povprašala po izvoru denarja in placilu davkov. Seveda ga niso placali, saj se ta denar ni nikoli pokazal na njihovem racunu kot prihodek.
Toda mi nismo Amerika, naš kapitalizem ima še vse znake dogovorne ekonomije in tovarišijskega poslovanja, levega in desnega in navskrižnega. Plenilci se ne locijo po ideologiji, temvec po uspešnosti. In zvezah, ki to uspešnost zagotavljajo. Ker so med uspešnimi posojilojemalci vsaj tri kronane glave slovenske politike, 4 prosluli odvetniki (ne vsi 4 za svoj racun!) in nekaj politicno nevtralnih podjetnikov, ni druge možnosti, kot »nadzorovan stecaj«. In to prej, kot bo zacela delovati evropska financna unija, da se v slovenskem prostoru slucajno ne pojavijo imena teh uspešnih posojilojemalcev«.
»Kaj pa, ce bi ta imena bi zahtevali že zdaj«.
»Ne, hranilne vloge in bancno poslovanje so zasebna stvar. Celo Nataša bi morala v svoji pravicniški vnemi zavrniti vsakega, ki bi zahteval obelodanjanje imen teh falotov«.
»Toda bancniki trdijo, da niti v Factor niti v Pro banki ni pomembno število depozitarjev ou »varcevalcev« z vlogami nad 100.000 evri«:
»Danes. Vecje srake so odletele in odnesle, kar se je odnesti dalo, torej vecje vloge, saj niso povsem verjele, da bo uspela prevara, imenovana »nadzorovani stecaj«. Odnesli so torej vloge (pravzaprav so prav s tem povzrocili sesutje bank!), pustili pa nekajkrat reprogramirane in nevracane dolgove. O njih pa je takointako pomanjkljiva in selekcionirana dokumentacija, kar je slovenska posebnost«.
»Je to splošen obrazec?«
»Definitivno: Spomni se prirocnega požara na Kmetijskem ministrstvu pred leti, ko je EU zahtevala podatke, kdo vse je dobil kmetijske subvencije. Ali vloma v Prometno ministrstvo in kraje sedmih racunalnikov, ko so zaceli iskati odgovor na vprašanje, kdo ponareja zapisnike. Mislim, da bi lahko potegnili tudi paralelo med zamenjavo direktorja na Dursu in »osiromašenim«, bolje receno, selekcioniranim spiskom davcnih dolžnikov. Da o »korigiranju« podatkov v spisku »Udba.net« sploh ne govorimo, to je že stara zgodba. Sploh pa, ali nisi tudi ti v enem zadnjih blogov, ko si pisal, kako sanjaš Bratuškovo, pisal o tem, kako ji nek Andrej pred nosom sežiga bancne dosjeje? Tisto je bila žebljica na glavico!«

KAJ LAHKO STORIMO?

»Pravzaprav nic, dokler se v osnovi ne zamenja vecji del slovenske politicne nomenklature in sistem njihovega nominiranja«.
»Je tako hudo?«
»Še huje. Ne gre samo za tiste, ki so kontaminirani, gre tudi za tiste, ki so prestrašeni ali naivni. Tudi, ce slutijo, kaj se dogaja, tišcijo glavo v pesek. Oglasijo se šele potem, in še to samo nekateri, ko postanejo prirocni, ponavadi vnaprej doloceni krivci za vse«.
»Kot npr. g Krašovec v znani cerkveni plenilski zgodbi?«
»Da, seveda. Ali pa prirocno umrejo, ce obstoji nevarnost, da postanejo kronske price, kot v naših patriotskih igrah«.
»Kaj pa vstajniške zahteve? Kakšna je lahko njihova vloga?«
»Ah, tudi to je slovenska folklora. Sicer pa, kdo pa pravi, da so tisti, ki po ulicah kricijo »ujemite tatu«, zares pošteni? Mogoce samo niso imeli priložnosti, da bi kaj pomembnega zdrpnili. Zame je tisti, ki ponaredi potne stroške za 300 evrov, enak lump, kot tisti, ki »odtuji« 3 mio. Razlika ni v znacaju, temvec v dosegu!«
»Hoceš reci, da sužnji ne sanjajo svobode, temvec to, da bi postali gospodarji? Da so vstajniki neuspešni zato, ker ne želijo spremeniti sistema, temvec le zamenjati »pokvarjene«?«
»V glavnem. Vecino ostalega je literatura. Saj si bral, da je po tej krizi v ZDA bogati sloj, ki predstavlja en odstotek vsega ameriškega prebivalstva, svoj delež bogastva povecal skoraj za cetrtino!«
In sva narocila vsak še enega dvojnega; jaz z vroco vodo

 

Brez komentarja...

Opa Zovalec - 08.10.2013 - 14:18

Lepo ste se potrudili. Sam navadno neham brati po 10 vrsticah (pa čeprav rad dosti pišem), ampak ta dialog me je pritegnil. Mogoče tudi zato, ker je stilsko nekoliko blizu Goldrattu...

 

Ali je dovoljen "copy paste" ob navedbi vira?

Klepetalka - 08.10.2013 - 14:30

Dovoljen...

Klepetalka - 08.10.2013 - 15:33

"Copy-paste" iz foruma v Slovenskih novicah, ni bilo navedenega vira.

LEVKA - 08.10.2013 - 08:53

No, gospod Martin, ste nam že kar posredovali učinke vašega izganjalca. V obliki Predloga za obdavčitev nepremičnin.Lepo napredujemo.Vsak trud o kakršnikoli spremembi na drugače je podobno nagrajen, kot tale vaš .

Še z eno pametno domislico naših vrlih učenjakov.

Res smo same ovce, že kar lepo in dolgo obdobje.

Vsi skupaj,vsi ki dovolimo mirno  da nas bijejo tajkuni.

Martin Krpan - 08.10.2013 - 09:20

Če bi bili učinki mojega bloga takšni, da bi se zato povišali davki, bi se umaknil v osamo :). Tako pa učinki vsaj pri nekaterih padajo na plodna tla, potrebno se je o tem pogovarjati, razglabljati in postati vedno večja "opozicija" slovenskemu peklenščku. Verjetno vam bo prej ali slej prekipelo, ko se vsako jutro pogledate v ogledala in vidite ... :).

Lusja - 08.10.2013 - 14:42

Opa Zovalec, tole je vir "dialoga", ki ga je copy-pastala Klepetalka: http://www.rtvslo.si/blog/emil-milan/ 

Klepetalka - 08.10.2013 - 15:05

Tako je. Zato pa je dovoljen...

Klepetalka - 08.10.2013 - 15:09

Naj nas čimveč prebere, kakšne svinjarije se dogajajo in naj nas čim več

copy-pasta, da bomo bolje podučeni in bomo lažje "izganjali hudiča".

Opa Zovalec - 09.10.2013 - 08:43

Hvala. Tega bloga do sedaj nisem poznal.

 

Sicer nisem pretirani purist, ampak v takem primeru se mi zdi fer navesti avtorja. Zanimivo, kako se sam avtor čudi branosti tega zapisa. Jaz sem poskrbel, da bo zanj izvedel čim širši krog znancev in prijateljev, tudi tisti, ki so se že, zaradi brezperspektivnosti v Dolini Šentflorijanski, umaknili v tujino. Slednje se na zapis opozoril predvsem zato, da jim bo lažje...

Klepetalka - 09.10.2013 - 08:51

"Copy-paste" iz foruma v Slovenskih novicah, žal ni bilo navedenega vira.

Samo vzdevek Rebula, pa se mi je res zdel zapis tako dober, da sem ga tudi jaz "copy-pastala".

Martin Krpan - 08.10.2013 - 18:28

Očitno so v Srbiji prebrali moj blog in hitro odreagirali :)

 

http://www.finance.si/8349024/Srbija-bo-javnim-uslu%C5%BEbencem-odrezala-do-%C4%8Detrtine-pla%C4%8De

Ogor - 11.10.2013 - 09:03

Zakaj naj bi bil javni uslužbenec drugače obdavčen kot tisti v gospodarstvu, recimo v bankah, ki so del gospodarstva, čeravno nekatere v večinski lasti države? Zakaj bi nek bančnik kasiral po 5.000 EUR plus boinitete, odpravnine in ne vem še kja, pri tem pa ustvaril na miolijone neizterljivih dolgov, za nagrado bo dobil pa na stotiso0če EUR, pti tem pa se šel še svetovalca, kolumnista, "osebnega bančnika" itd.? Zaakj ima direktorica Živalskega vrta ali neke lekarne večjo plačo od predsednice vlAde?Konkurečno klavzulo mora delodajalec plačati, zakaj bi zdravnik, ki dela v javne zdarvstvu in tam opravi vs eobvezne utre in dežurtsva, bil v drugačenm položaju kot koncesioar ali profesor na univerzi lai sredni šoli, kdo ima pravico prepovedati mu delo drugje in zakaj?. To je brezzvezni populizem! Torej noben zdravnik ne bi smel delati honorano še za kak časoppis, koncesionarja ali zasebnika? Ali lčahko vsaj piše knjige, članke in še kaj, da ne bo hude krvi ali mora le hoditi v službo, sicer pa počivati? A>Li sme popoldne in zavikend iti na rekleracijo, čeprav bo utrujen od teka in planinstva? ALi sme pervajati po pogodbi recimo, pisati uvode in trecenzije? Po tej logini ne sme delati nič, saj je vendar javni uslužbenec. Pri n nas imajo razni Pirnati in drugi profesorji na Pravni in Ekonomki fakulteti (ter še kakšni) cela podjetja in biroje,

kjer pišejo zakone, mnenja in projekcije,  pripombe in utemeljitve itd., pa se nihče ne sekira. To počnejo v teh podjetjih in s-p.jih ali po avtorskih pogodbah, ne preko fakultet ali institutov. V čem je problem, da ne bi bilo tako tudi pri zdravnikih, a ti naj pa po službi, če že hočejo delati, to počnejo udarniško? KAj bomo pa z dramskimi igralci, opernimi pevci, dirigenti in instrumentalisti, kis o tudi javni uslužbenci? Ali sploh še smejo snemati filme, galsbo in še kaj, če pa dobivajo plačo že od države? Obdavčimo jim še vakje, naj beležijo, koliko časa sdoma vadijo na violini ali kontrabasu, da bomo delovno ljduvo vedelo, če sploh kaj delajo! TAko recolucionarnih idej, kot jih berem zgoraj, niso imeli niti komunisti, skratka gre za totali primitivizem in demagojijo. Nekoč so bili za revščino krivi stroji in hudič, zdaj pa javni uslužbenci. No, hudič je pa eš ostal! V nai emntaliteti je pač zakoreninjeno, d aje čisto normalno, če za poravilo in šetlanje avta plačaš 200 EUR in ima mehanik vilo, vikend, jahto in še kaj, popolnoma pa je izprevrženo, če dobro živi zdravnik, ta parazit, finančni dr. Mengele. Denat v zdravstvu pač en izginja zaradi dohodkov , ampak iz čisto drugih razlogov! Anomalije plačevanja ljudi, ki prejemajo denar za "delo" na več emstih se da urediti drugače, ne pa kar počez z zgoraj omenjenimi posegi?  KAj pa eč bi te lčjudi kar mobiliziorali, bolnišnive in zdarvstvene domove pa spremenili v delovna prevzgojna taborišča! Delavsi niso sposobni počistiti iti po firmah kjer jih management in lastniki lupšijo do onemoglosti, ampak jih usmerjajo v javni sektor in s prtom kažejo na druge. Sami si poberejo smetano , delavcem pa razložijo, da je zanje ostal le e pinjenec in nekaj skute in sirotke, ker imamo pač tako zanič državo! In ti jim verjamejo, čeprav ni za regres, firma je pa kupila par novih mercedesov! Ljudi se da hitro nategniti, sploh če jim omenjaš katastrofičnost, govoriš o propadih, bankrotih in apokalipsi, rdeči pošasti in seveda o hudiču!

Martin Krpan - 11.10.2013 - 15:49

Saj vem, da imate v javnem sektorju razne "probleme" (sedaj, ko se vam (pre)počasi pipice zapirajo  :)).

Moji predlogi glede dodatnih davčnih obremenitev za JAVNI SEKTOR in KONKURENČNA KLAVZULA sta idetnični (če so vam tujke tuje, to pomeni ENAKI), kot jih poznamo v gospodarstvu. Običajno imajo zaposleni v gospodarstvu, vsaj na zahtevnejših delovnih mestih KONKURENČNE KLAVZULE. Prav tako obstaja "poseben zakon" (po njem je postal znan prejemnik ekstra nagrade NLB njen nekdanji direktor), ki določene dohodke nad XY zneskom za zaposlene v večinski državni lasti EXTRA EXTREMNO obdavčijo. Zakaj bi vi bili v javnem sektorju izjeme.

Meni osebno ni jasno, kako lahko PREOBREMENJENI dohtarji še delajo v zasebnem sektorju. Je vam? Ali kako lahko prfoksi na faksih delajo še za svoj žep, pri čemer je izveden program v večini primerov strokovno katastrofalen (za družboslovni del lahko DEFINITIVNO potrdim).

In da zaključim - kako javni sektor nosi usodo gospdodarstva? Po domače povedano - delate se dobesedno norca iz nas. Ste leglo nepotizma in korupcije. To sicer ne velja za vse, lahko pa mirno duše rečem, da to velja za 10 do 30% vas, katere bi morali "izgnati" iz služb. In zaradi takšnih trpijo tudi ostali v javnem sektorju. Da ne govorim o nas iz gospodarstva.

Trojka, WELCOME :))). Če kaj pomaga, plačam njihove potne stroške, da čimprej pridejo.

Igor - 12.10.2013 - 08:52

DA ne boš preveč iritiran (če so vam tujke tuje, to pomeni razburjen), naj najprej povem, d ansiem zaposlen v javnem sektorju, pač sat tam zaposlena sin in žena, slednja že 35 let in gre letos v penzijo. Pipice s ezapirajo že dolgo, palčo ima manjš

Saj vem, da imate v javnem sektorju razne "probleme" (sedaj,po za najmanj 15 odstotkov v primerjavi s tsito izpred recimo petih let. KAr potihoma so ukinjeni ali zmanjšani dodfatki na sevanje, vodstevni dodatek, za to, da je asistent,  ima vsak mesec pri sebi, med delom po 5-10 študentov 5. in 6. letnika, prejme 30 EUR, verejtno gre za ropanje proračunskih sredstev, namenjebih izobražebavnju. ZA ra denar noben normalen človek niti ust ne bi odprl! Niti na eno mojo pripombo v zvezi s tvojimi perdlogi nsisi odgovoril vsebinsko, ampak le z nekimi populističnimi frazami, v stilu Trenj! Ne primerjaj obdavčitev milijoinskih znekov s tistimi and 2.000 EUR, ker je tos mešno. Nihče v javnem sektorju ne more prejeti odpravnine pol milijona EUR, pravzaprav nikakršne,   v bankah,  ki iamjo seveda knjigovodsko očitno dovolj denrja, so si talali še božičnice in še kaj, vodilni so si kupovali še golf opremo, da ne omenjam hohštaplarije s pisarnami in še s čim, da bi zdravniku v UKC delodajalec zagotovil vsaj pisalono mizo, kaj šeel osebni telefon (ki bi mu ga celko palčevali) ali kaj drugega, je fanzazija, še stetoskop si morajio kupiti sami! Očitno nimaš pojma o razmerah v zdravstvu, pa tudi o tisitih na  splošno v javnem sektorju ne!Ti lahko sicer širiš svoje prepričanje, ako so vsa perdavanja brez zveze in katastrofalna, žal pa tega ne moreš utemeljiti z nikakršnimi relevantnimi podatki! Za to, da gospodarstvo čedalje manj ustvarja, ponekod pa celo ustvarja škodo, ni kriv javni sektor! Ali se bo zaradi tega pocenil komunalni prispevek, gradbeno dovoljenje, sodne takse, ortopedski pripomočki?  Kaj naj javni uslužbenci, ki se jim bodo znižale plače, zahrevcali, naj pocenijo elektriko in vodo? Dejstvo je,  da delavci v gospodasrtvu niso proti managementu in lastnikom popolnoma nič ukrepali, čeprav so imeli vse podatke o ropanju, neplačevanju prispevkov itd. v rokah. In smešno je potem s prstom kazati na javne uslužbence kot na krivce njihovega položaja!

V bistvu so zmanipulirani (zavedeni po domačeč) ravno s strani tsitih, ki so jih spravili v situacijo, v kateri so danes. Primer: Kakšen je privilegij javnega uslužbenca, ki v 14. plačilnem razredu vozi ljudi s težavami v duševnem razvoju ves dan v primerjavi s šoferjem generalnega direktorja enega podjetja? Kdo je tu parazit? Noj sin je recimo profesor specialne in rehabilitacijske pedagogike in uči 1., 3. in 4. razred, učence s posebnimi potrebami. Njegova plača, z malico vred in vsemi možnimi zloglasnimi dodatki ne dosega 1.000,00 EUR. Šokantno kako ropajo delavce!? A bi morali prepovedati, da bi popoldne vodil še vaje na faksu ali predaval specialna poglavja iz svoje stroke? Bi moral to početi kot prostovoljec? NAj snažilki, ki dopolne čisti šolo za 500 EUR, prepovemo še popoldabnsko čiščenje stopnišč v bloku, ker je pač utrujena že od dopoldanskega dela kot javna uslužbenka? Bolno! Aja, samo polpismeni lahko delajo ves dan in še za vikende, ostali pa ne!

Martin Krpan - 13.10.2013 - 15:21

G. Igor, zaradi vaše "iritiranosti" ste malce skrenli s smeri :) (tudi pravopisno, kar pa ni največji problem ...). Od "jamranja" in življenja na tuj račun se v življenju nič ne reši. Kdor ni zadovoljen v javnem sektorju, lahko brez problema gre privat oziroma "na svoje". Tako da, prosim, ne jamrajte ... brez problema lahko vi ali vaši družinski člani odprete svoj d.o.o. ali s.p. in tam udejanite svoje življenske ambicije, tudi višjo plačo. Ali pa se sami spopadete z razsipnostjo, korupcijo in nepotizmom v javnem sektorju, pa vam bo bolje. Ker očitno ne vam in še mnogim drugim (kar je mogoče vam v tolažbo, meni pa ne) ne sede v glavo, da se lahko potroši le toliko, kot se ustvari, je razglabljanje z moje strani brezplodno. In ker ste gospodarstvo spravili na kolena, ne morete sedaj s prekomernim zadolževanjem uničiti vnaprej nekaj slovenskih generacij.

 

Skratka, tega slovenskega luciferja je treba obglaviti in ga nadomestiti z novimi ljudmi in vrednotami. Če bo moj blog in moje razmišljanje kaj k temu pripomagalo, bom na to sam izredno ponosen :).

Igor - 15.10.2013 - 10:21

Mimogrede, res imamo še s.p. in smo vse "udejanili"! Ne razumem te korupcije, a se javni uslužbenci med seboj podkupujejo ali jih podkupuje gospodarstvo ali kako je s tem? Kolikokrat naj povem, da nisiem del javnega sektorja.  ZAkaj ej Krka tako uspešna in ima dobičke? Ker posluje več ali man j z javnim sektorjem! In z njim cv Sloveniji posluje pol d.o.o. -jev in s.p.- jev. Če si pač snažilka v javnem sektorju, si parazit, če pa isto delo po pogodbi opravlja nek čistilni servis, si pa del gospodarstva, kjer ustvarjaš novo vrednost in vzdržuješ te parazite. DA so javni uslužbenci slovenska rak rana in cokla razvoja ter poglavitni razlog krize, je popolnoma smešno! Seevda, saj bi alhko po šolah imeli kot javne uslčužbence le še ravnatelje in mogoče še tajnico, vsi ostali bi pa delalo kot s.p.-ji ali po podjemnih pogodbah in bi s epolitika hvalila, kao so v šolstvu zmanjšali število zaposlenih za 90 odstotkov. Ampak račun bi bil še višji!

Klepetalka - 16.10.2013 - 11:41

Se strinjam z zapisanim z majhnim dopolnilom oz. popravkom; če bi delali po tej varianti (sp-ji in podjemne v JS), potem bi vsi vplačevali v proračun, ne pa črpali iz njega. V tem primeru bi bilo super, če bi jih bilo čim več, pa čeprav bi jih samo polovica delala. Glavno, da bi plačevali davke in prispevke in da bi denar krožil. In bi bil volk sit in koza cela.

Martin Krpan - 16.10.2013 - 13:19

G. Igor, jaz vam ne morem "pomagati", ker ste skrenili s smeri. Če ne razumete stavka - "potroši se lahko le toliko, kot se ustvari" - je vsaka nadaljnja debata z vami brezvezna :).

 

Kot vidite, pa smo tukaj demokratični in dokler so zapisi "kolikor - toliko" kulturni, vas ne brišemo. Vseeno pa prosim, da se prestavite na kakšen forum za javne uslužbence (če le-ta obstoji) in tam naprej trosite neumnosti. Oboji vam bomo hvaležni :).

 

Hvala za razumevanje.

Klepetalka - 14.10.2013 - 08:05

Moram zopet malce "stegniti" svoj jezik. Vsem, ki zagovarjajo "obnašanje in nepopustljivost pri solidarnostnem reševanju krize" JS bi postavila vprašanje, zakaj glede na mizerne plače v JS in blazno težko delo na primer na upravnih enotah pri izdaji potnih listov ena "obdeluje" stranko, sedem pa se jih pogovarja, hihita, itd.? Pa ne v času malice, da ne bo pomote. Zakaj me pri najbolj banalnih vprašanjih, ki zadevajo idiotsko organizacijo določenih inštitucij v JS pošiljajo od Poncija do Pilata in nihče nič ne ve o ničemer in na koncu že na robu z živci pristanem zopet na začetku, kjer mi pokroviteljsko pojasnijo, da je dotični uslužbenec na dopustu (spet) in naj za božjo voljo pokličem, ko se bo vrnil? To sta samo dve "cvetki", ker nimam časa, da bi naštevala dalje. Glede na to, da sem celo življenje "na trgu" in delam v pravem pomenu besede, ne pa hodim v službo in zdolgočaseno čakam, kdaj bo plača, moram končati. Priporočam pa vsem trpinom v JS, da naj poskusijo samostojno pot v gospodarstvu in se dokažejo, koliko so v resnici sposobni. Pa ne v prostorih in z delovnimi sredstvi v lasti države.

Le zakaj cca 75% Slovencev želi "trojko" (anketa)? Menda ja ne zaradi fantastičnega funkcioniranja JS. Celih cca 20 let samostojnosti niso znali niti davkov pobrati, zdaj pa jokajo, ker bi zaradi svoje nesposobnosti morali zategniti pas, tako kot ga celo večnost zategujemo mi v gospodarstvu. Če smo v godlji, smo v godlji skupaj. In če je kdo kriv, smo krivi vsi. Kdaj vam bo že to enkrat postalo jasno?

Igor - 17.10.2013 - 09:56

Delavci na upravnih enotah so el manjši del javnega sektorja. Če je delavec za šalterjem simbol javnega uslužbenca, je potemtakem simbol delavke v gospodarstvu predstavnica korporativnih stikov z javnostmi nekega podjetja?