krpan in druščina postani član

DAVKOPLAČEVALCI, LUSTRIRAJMO TE BARABE! (04.12.2013)

 

zvonka - 05.12.2013 - 05:30

Dragi  Martin  Krpan,  ko  sem videla naslov,  sem takoj pomislila na to, da se bomo davkoplačevalci  morali  odseliti iz države in  naj naša oblast skupaj s celotno administracijo  ima državo zase  in jo dokončno razproda...saj ni več veliko ostalo! A vaša teza  je drugačna,da jih naženemo? To bo  tudi  težka  naloga, kajti dokler bomo  plačevali davke... jih  ne bo moč napoditi, zato  je edina  možnost, da  začnemo  bojkotirati  plačevanje davkov.

Nika Pika - 05.12.2013 - 08:38

Natanko tako mislim tudi jaz! Samo povejte mi prosim, kako ste uredili, da ne plačujete RTV prispevka. Tudi meni se vsak mesec upira, ko moram plačati položnico. Kvečjemu bi morali oni meni plačati, da poslušam njihove laži in polresnice!

AMY - 05.12.2013 - 08:52

Gospod Krpan, popolnoma se strinjam z vami. Ne gledam niti več poročil, ker me ti politiki vsakič sproti s svojimi izjavami tako razjezijo, da bi kar znorela. Poleg tega z svojim blebetanjem govorijo pol ure, povedo pa nič, oz. bi lahko odgovorili v enem stavku. Poleg tega nikoli jasno ne odgovorijo na vprašanje, še manj pa imajo rešitve za nastale probleme, katere so povzročili prav oni. Ker ne premorejo nobene poštenosti in samokritičnosti, nam nikoli ne bo bolje. Tudi na volitvah nimamo kaj voliti, (predlagam da NIHČE ne gre na volitve) ker so vsi zlezli iz iste kanalizacije, in nam, če ne bomo nič ukrenili preti samo še večja beda in poniževanje. Jezi me, ker smo bili vzgojeni z vrednotami poštenosti, resnicoljubnosti, spoštovanju do sebe in drugih... Danes je to zaničevano in nič vredno. Ob tem se počutim kot, da naša lepa Slovenija ni več moja dežela. Skoraj vsi Slovenci  smo izobraženi in ne na pol pismeni, pa še vedno sprejemamo vse kar nam diktirajo te barabe. Menim da bi se morali povezati v stranko poštenjakov, ki bi delali v korist delavnih ljudi in celega slovenskega naroda, ne pa za korist barab iz kanalizacije. Vsi problemi so rešljivi in to na hitro, ne pa z zavlačevanjem kot to delajo naše vodilne skorumpirane barabe. Tako so storili tudi v Islandiji, pa jim je danes bolje.

Klepetalka - 05.12.2013 - 08:59

Največji problem in očitno tudi težko ali pa sploh nerešljiv je ta, da je JS "poženjeno" z gospodarstvom. Vsak drugi je že uslužbenec JS, v večini družin je tako vsaj eden v privilegiranem položaju (ni v nenehnem stresu, če bo dobil 15. plačo ali pa bo pristal na ZZZS). Zato pač drugi član stoično prenaša "izkoriščanje" in "parazitiziranje" JS, ker navsezadnje - roko na srce - bo v primeru propada svojega posla v gospodarstvu še vedno nekako preživel. Ostala brezpravna mezdna raja pa je že zdavnaj izgubila vsako upanje na neko pravičnejšo ureditev in se je resignirano vdala v usodo. Tudi jaz pravim, da je to še kako narobe. Vedno znova se čudim, kako trpežna roba smo Slovenci. Ali smo tako hlapčevski narod ali pa smo tako blazno podkupljivi in koruptivni... Mislim, da oboje. Davke žal moramo plačevati. To je edino gotovo. Tudi s samo ignoranco JS ne bomo nič dosegli. Ta "gandijevski" način obračunavanja z barabami ne bo zalegel. To je že ničkolikokrat pokazala zgodovina. Še enkrat ponavljam: realni sektor bi se moral organizirati. Pa ne direktorčki in podkupljene barabe na dobro plačanih stolčkih, pač pa delavstvo, tista srž, ki je skoraj že izumrla. Pa ne le pri nas, temveč po vsej Evropi. Da ne bom napačno razumljena. Briga me, kako bi se imenovala pravičnejša družbena ureditev (demokratični socializem, neoliberalni kapitalizem, ali katerikoli drugi "izem"), važno je, da bi se končno vzpostavila vsaj približna enakost med ljudmi, pa ne po neki socialistični uravnilovki, temveč po delu in prispevku vsakega posameznika k blagostanju družbe. Zase vem, da bom šla na volitve. To je trenutno edino "orožje" in možnost, da javno izrazim svoje mnenje in nestrinjanje s trenutno situacijo. In če ne bo nikogar, ki bi bil vreden mojega zaupanja - tako kot je sedaj - bom pač uporabila svojo pravico do odločanja, ki je bila tako težko izbojevana. Že zato bi morali vsi na volišča. Ne smemo "vreči puške v koruzo"... Morda pa se še do takrat kaj spremeni.

 

 

pikica - 05.12.2013 - 09:41

Barabe?????

ZLOČINCI !!!!  Upam, da bom dočakala dan, ko bodo vsi zločini, ki  so jih v JU(pa ne mislim vseh, da ne bo nepotrebnega ugovora) in jih še vedno izvajajo, prišli na dan in seveda akterji temu primerno procesirani.(pa ne z našim sodstvom, saj tudi ti spadajo mednje)

Menim, da se držijo svojih stolčkov ne samo zato, ker so dobro plačani, ampak tudi za to, da so  ti ZLOČINI potiskani v molčanje.

Da ne bom predolga, se v celoti strnjam s predhodniki, in menim, da mora gospodarstvo sedaj ukrepati(pa ne s KOMUNISTIČNIMI podrepniki-GZS,Obrtna zbornica,,,,,) ali ustanoviti kako stranko ali pa kake proteste, nekaj v tej smeri.

Govorite o senilnosti starcev(ko se usede na napačen sedež). Ha, ha, to ni senilnost, to je bil dogodek, ko je podzavest prišla na plano in zaradi zmede, ki so jo ustvarili novinarji, pač zavest je ni mogla kontrolirati.

Pač dejstvo, kdo v resnici upravlja s to državo.

Igor - 05.12.2013 - 11:49

Zakaj je bilo pa lani lahko popolnoma drugače? Ker smo imeli na vladi poštenjake in domoljube! A sem zgrešil rubriko in bi moral pisati med vice?

Martin Krpan - 05.12.2013 - 12:25

Sam "vem", da vsi politiki pokajo od poštenja :). Sedaj so v vladi "nadpoštenjaki" in "naddomoljubi", dobesedno pravljična bitja. Jaz jim pravim tudi pravljične barabe, glede na to, kako so obremenili NAS, ki držimo to štalo še pokoncu. 

 

P.S. Ker je Slovenija postala za davkoplačevalce res en velik vic, se lahko vsi po potrebi "skašljate" tudi zgoraj desno - "Martinove zasoljene" :). 

Sekcije za javni sektor, zgrešene primere in prisesance na jasli pa pri nas ne pokrivamo, ker se ne ukvarjamo s finančno pedofilijo bodočih rodov, prav tako ni na razpolago rubrike "prismuknjeni" in podobni faloti. To je le dodatek za vse, ki so slučajno zašli na to spletno stran ...

arčid - 06.12.2013 - 08:03

Morda bi imela rešitev " davkoplačevalci Slovenije ZDRUŽIMO SE" ampak najbolj žalostno je,da če sedaj odštejem politike, upokojence, studente in predvsem javni sektor, žal ostane le peščica nas " neukih, ki še plačujemo davke in prispevke za  te vladajoče  "intelektualce" in ves njihov neučinkovit in nedelujoč suport- beri zalego. So kot podgane, preživijo vedno in povsod in tudi razmnožujejo se skoraj tako hitro- genetika je napredovala ZELO in gensko spremenjena golazen je še hujša od originalne.

Rešitev: volitve ampak tudi te so šele naslednje leto na lokalni in potem šele na državni ravni Preverite imena, saj so vedno ista, le starost jim je pustila posledice. Torej če ga ni kandidata pravega, potem pač ne bo dobil glas.

Razlike med politiko stare in "gnile" SFRJ in novo demokratično SRS po mojem NI. Ali povedano drugače KORITO JE ISTO, SAMO PRAŠIČKI SO SE MENJALI. ali pa morda še to ne???. Oprostite Krpan na besednem izrazoslovju, pa tudi živalim se opravičujem, ker sem jih uporabila za primer. Za vse sotalo pa prevzemam polno odgovornost, ker vem kaj to tudi pomeni.

Klepetalka - 06.12.2013 - 11:18

Posredujem kopijo neznane državljanke in davkoplačevalke:

 

"Obvezno branje !! In pošlji dalje !!

 

  

c/p: "Zvečer se peljem domov in zagledam lep jumbo plakat prelepa deklica in zraven napis Kdo mi jemlje prihodnost?
In si zapišem naslov katerega preverim ko sem prišla domov (od takrat mam pulz na 120:) www.protisiviekonomiji.si
Ukrep, ki ga je Vlada sprejela na 23. redni seji.
Super.
Lepo.
Bravo.
Zdaj pa razmišljam, če je to ista Vlada oz "podobni glasovalci", kot tisti, ki so pustili da se državi dolguje 18.660.932,35 EUR davka?
Ker ne razumem najbolj, pa bi rada:)
Najprej nisem razumela, kako se lahko blokira račun vsakomur za 20 eur premalo plačanih prispevkov in jih moraš plačati, če hočeš delati naprej, hkrati pa spet drugi lahko dolgujejo večničelne postavke?!
In potem nas ozaveščate proti sivi ekonomiji in sprašujete "Kdo mi jemlje prihodnost"? Mi mogoče?
Državljani?
Kako pa, če smem vprašati?
Z dokapitalizacijo bank, ki ste jih izčrpali vi, ali mi državljani?
Z davkom, ki ga niste pokasirali pri velikih ribah, male pa ste osušili do obisti?
Pišete, da siva ekonomija znižuje kakovost šolanja in otrokom jemlje lepšo prihodnost?!
Bi bilo slabih 19 mio trenutnega dolga ok za nekaj kvalitetne izobrazbe? In zanimivo..prav letos je Ministrstvo za šolstvo v osnovnih šolah spremenilo imena treh predmetov: primer: glasbena vzgoja ste spremenili v glasbena umetnost (plus dva ostala predmeta) in to nas stane 1,5 mio eur (zaradi novih tiskovin..)?!
Zaradi tega ne jemljete otrokom lepše prihodnosti?
Namreč argument ministrstva je, da je bila zamenjava v imenu nujna, ste pa zato ukinili na vsako šolo po enega učitelja za podaljšano bivanje!

Pišete, da siva ekonomija jemlje dostojanstvo zraven pa date delavca v rumeni gradbinski čeladi..(pa se spomnim na gradbinske zgodbe prejšnjih let in našo pravično državo, še dobro da je v faco model bolj grk, kot pa kakšen naš "brat", da me spomin ne popelje do izbrisanih).
Pišete, da siva ekonomija ne pozna socialnih zavarovanj, delovne dobe, delavskih pravic in tako uničuje naše dostojanstvo.
Ste pozabili kako je izpuhtel denar v ključnih projektih za zdravstvo, pozabili kako ste zvišali delovno dobo, na pravice delavcev se že od zdavnaj vse vlade skupaj požvižgate, o dostojanstvu pa ne bi, ker ga roko na srce Slovenija ni videla že nekaj let, ne spodaj, ne zgoraj, pa kjerkoli že to je.
Pišete kdo nam jemlje varnost?
Mi državljani mogoče?
Pri vsej lakoti ste lahko srečni, da ni še več kriminala!
Kdo mi jemlje varno starost?
Zdravje?

Pa a se vi hecate, ali je tekstopisec padel pred kratkim na glavo?!
A smo mi mutili s posteljami?
Mi nimamo za več zdravnikov?
Samo vprašam!
Oddelek za možgansko kap in infarkt je porabil sredstva v polovici leta, ki ste mu jih namenili, vodstvu pa je rečeno, da naj ne sprejemajo pacientov več! Kam pa jih naj dajo?! In kdo potem jemlje varno starost in zdravje? Državljani ali vlada?
Pod življenjske situacije navajate varstvo otroka na črno in lepo fino navedete kakšna je kazen za študentko, ki delo opravlja na črno (globo od 208,65 do 20.864,36 evrov), ter za starše, ki so soudeležni pri "kriminalu" (208,65 do 12.518,78 evrov). Še ena življenjska situacija pišete je jutranja kava, če je prodana na črno (od 2.000 do 125.000 globe).

Zdaj pa mene dragi gospodje in dame (VLADA) zanima:
Kakšne so globe za Vas?
Za Vaša črpanja državnih podjetij?
Za vaše pod mizo podpisane listine?
Za vaše provizije od VSEGA, kar se je pri nas "zgodilo" v času od osamosvojitve do danes?
Kakšna je globa zate VLADA RS, da tvoji državljani odhajajo drugam?
Dodajam le še... ker navsezadnje res nima smisla in mi je žal 15ih minut vrženih v zrak...
Podatki o pobranem DDV za september 2013 kažejo, da je bilo zbranih za 37 milijonov evrov več DDV-ja, kot je bilo načrtovano, oz. za 31 milijonov več v primerjavi s septembrom 2012. Minister pa je ob tem opozoril, da je siva ekonomija predvsem moralni problem...
Prav.
Naj bo tako.
Če tako pravi minister Slovenije, ki je mednarodno po VEČIH raziskavah znana po korupciji,
Kdo je torej bolj nemoralen a?!
Tjaša, ki proda kavo na črno, da preživi lokal, mehanik Matjaž, ki prijatelju zamenja gume za 10 eur manj, da bo lahko nahranil otroke, ali VI?!
Vklopite razum.
Pa nehajte klobasati neumnosti za božjo voljo in igrati na strune čustev državljanov, ki več ne vedo kam in kako zato, da bodo preživeli, vi pa še kar Monopoli in Črni Peter furate.

IN KDAJ BOSTE VI PLAČALI SVOJ RAČUN!!??

VKLOPITE RAZUM VI, MI SMO GA ŽE ZDAVNAJ!!!"

 

Sem proti neplačevanju davkov, ampak kar je preveč, je pa preveč...

Lp,

boc18jan - 11.12.2013 - 23:18

BRAVO !!!

Ampak tole pa naši "novinarji"  nebi napisali, ker bi narod (mogoče kakšen posameznik) pa žačel malo premišljevati. Kajne dragi kupljeni pisuni kajti besede novinar niste vredni.