krpan in druščina postani član

BORCI ZA DAVKE in NOČ ČAROVNIC (23.10.2013)

 

čipka - 24.10.2013 - 09:25

DOBRO PIŠEŠ, MARTIN KRPAN.

ZELO DOBRO.

ČESTITAM ZA TO KOLUMNO.

ZASLUŽIŠ KAVO :)

BOM POVABILA NA TA RAČUN KOGA, KI NIMA ZANJO....

(MENI HVALA BOGU, TALE TRENUTEK ŠE ZNESE...)

SE STRINJAŠ?

 

 

Martin Krpan - 24.10.2013 - 10:41

Se strinjam :).

Ste pa me sedaj spomnili,  da sem enkrat brezdomca, ki je beračil, peljal na malico. Bom to še letos ponovil.

P.S. Tudi nam še znese, da kot firma še vedno dajemo donacije, čeprav v zmanjšanem obsegu in le določenim "skupinam" (otroci ...). Le kam smo prišli ... 

čipka - 24.10.2013 - 17:43

Lepo.

Samo korak je med tem, da zmoreš - in med tem, da ne.

Nekoč je neko žensko bitje na benciski črpalki, v deževni noči .  prosilo naj ji kdo pomaga, ker ji je zalilo avto....zmanjkalo baterije pri mobitelu, za njo je bila že druga nesprespana noč...nihče ji ni pomagal...trgovci so se smejali, eden je naduto metal mobitel v luft....barbarstvo...

od takrat se ona in še kdo zraven nje nikoli več ne vpraša zakaj in kako...kar lahko in zmoreš storiti stori...zate je malo, za drugega veliko ali vse.  Pa še kaj napiši. Pa še kam.

sanja - 01.11.2013 - 16:06

Da, točno tako!

Ni problem biti Rambo, če imaš dosti orožja in ustrezen "zaklon". Problem je, ker pri nas, ki davke še plačujemo oz. se jih trudimo plačevati, bijejo morda še zadnje minute, da se tudi mi ne znajdemo na kakšnih listah neplačnikov. Sem z računovodstva, vidim marsikaj, tudi priznajo mi, da delajo na črno 40%, tudi 60%, in potem v isti sapi vzdihne, da če bodo uvedli davčne blagajne, da lahko potem svoj biznis kar dol zapre. Pri vsem tem se mi "bruha" (se opravičujem za izraz), da je država zdaj pa kar naenkrat čudežno ugotovila, da je pa dela na črno najbrž preveč. Halo, kaj pa ste delali prej 20 let??? Reda že ne!!! Po pravici povem, da me ima, da bi koga na g....! Ampak, ker smo kultivirani (razen v trenutku zanosa), bomo vse rešili po mirni poti. Ne vem pa kam vse tole pelje, saj pri strankah vidim, da nimajo v večini več občutka za pravičnost, točnost, biti vsaj toliko fer, da bi vedeli, da država tudi mora živeti. Ampak, draga država, postala si preveč požrešna in premalo nas je še ostalo, da te "napitamo", ker si se preveč zredila in preveč jih je, ki se držijo na tvojih "cuzljih".  Kljub vsemu upam, da se čim prej rešimo iz krize, tudi moralne. Da se država pobere, da se ji odpre nebo in "pošteka", da če bo pobila še nas, je z njo konec! Pa srečno! Krpan, ti pa premisli o vzdevku, da te davčna ne "pohopsa", ker si sol "švercal"!

 ;-) Pa lep dan!

 

Martin Krpan - 02.11.2013 - 18:17

Ah, sem le "reinkarnirani" Martin Krpan, ki šverca "sol v glave" davčnih zavezancev, pri brdavsih sem že skoraj obupal :).

Ker sem med zadnjimi "romantičnimi bebci", ki (še) plačujejo davke, se nobenega obiska brdavsov ne bojim. Vsak "odštekani" brdavs, ki pa bo pri meni želel neupravičeno pobrati davke, bo doživel takšen "medijski linč", da bo šel hitro "na bolniško" (pa ne zaradi zgoraj prikazane mesarice :)).

P.S. Ko meni nekdo stopi na žulj, se požvižgam na določila glede "davčne tajnosti" :).