krpan in druščina postani član

Naslov teme: Avstrijski DDV

2539  03.08.2022 - 14:23h / DDV / Avtor: KC / 514 / 1

Od AT davčnega zavezanca smo kupili industrijsko orodje, na katerem bo ta isti AT davčni zavezanec proizvajal izdelke, ki jih bo dobavljal našemu podjetju v Slovenjio; za izdelke bo veljal reverse charge iz njegove AT na našo SI davčno št.). Ker gre za dobavo (orodja) brez transporta - blago ne zapusti AT, je dobavitelj obračunal AT DDV. Račun so izstavili na našo SI ID za DDV. Naše podjetje pa je sicer registrirano za DDV tudi v AT - imamo AT ID za DDV. 
Smo v dilemi ali moramo vračilo AT DDV zahtevati na eDavkih (vračilo DDV iz tujine) ali prek AT DDV poročila? Samo zaradi te transakcije se nam v AT sicer ne bi bilo treba ragistrirati za DDV, saj tam nismo opravili nobene obdavčljive transakcije. Zato se nam zdi bolj prav, da zahtevamo vračilo prek eDavkov. 
Kakšno je vaše mnenje?
Hvala  

Uredništvo - 04.08.2022 - 12:01

vračilo preko e-davkov lahko zahtevate pod pogoji, predpisanimi v 74.h členu ZDDV-1 (deloma preslikate pogoje, ki veljajo v Sloveniji, tudi v Avstrijo, tj. 74. člen ZDDV-1  tj., da v obdobju vračila niste opravli transakcije, za katere bi se štelo, da so opravljene na ozemlju Avstrije, itd.)

Vabljeni na praktično izobraževanje - mala in velika AKADEMIJA DAVČNIH NADZOROV
https://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/155/mala-in-velika-akademija-davcne-prakse---prakticno-davcno-izobrazevanje