krpan in druščina postani član

Ali podpirate potencialno davčno razbremenitev plač - uvedba "socialne kapice":

Odgovor Glasov
Da (sem zaposlen v gospodarstvu);
58.21%
39
Da (sem zaposlen v javnem sektorju);
4.48%
3
Da (sem brezposeln);
0%
0
Ne (sem zaposlen v gospodarstvu);
25.37%
17
Ne (sem zaposlen v javnem sektorju);
4.48%
3
Ne (sem brezposeln);
1.49%
1
Nimam pojma, kaj je to (v prevodu - nekako tako, kot Semolič).
5.97%
4

Pero - 16.02.2012 - 15:35

Kva, a se pod odgovori - NE (sem zaposlen v gospodarstvu) švercajo iz javnega sektorja? Lahka jim bila zemlja!

Martin Krpan - 16.02.2012 - 23:30

Sem slišal, da se že med sindikalisti šušlja o tej "bogokletni" spletni strani :). Mogoče tudi že po "trdi liniji" in nalogu "kominterne" klikajo na anketo :))).

Kakorkoli, po anketi pridejo na vrsto še v blogu.

bula-bula - 17.02.2012 - 08:44

Martin, upam da nimaš sindroma "janša" tudi ti. Sem iz gospodarstva in moj odgovor je odločen NE. Ta ukrep gospodarstva ne bi kaj prida razbremenil, od njega bi imeli koristi le tisti, ki imajo že zdaj veliko. 

Martin Krpan - 17.02.2012 - 08:49

Tipični "slovencelnjski odgovor" brez ustrezne obrazložitve :). Če nimam jaz, naj še "sosed crkne" :)))

Moja obrazložitev - največjo dodano vrednost ustvarja običajno visoko izobražen in dobro plačan kader. Če ga v Sloveniji ne moreš dobro plačati, oddide v tujino. Če pa ga lahko v Sloveniji dobro plačaš, bo ostal tukaj. In v Sloveniji ustvarjal dodano vrednost in v Sloveniji plačeval davke. Nagradno vprašanje, na katerega pa pozna vsak odgovor, ki ni "tipičen Slovenceljn" - kdaj več pridobi država (in s tem vsi) - če kvaliteten kader "naženemo" v tujino ali ga prepričamo, da ostane v Sloveniji.

P.S. Imam le en sindrom - davčna razbremenitev podjetništva in (vsaj) prepolovitev sive ekonomije. Vsi bomo imeli več :).

neli - 17.02.2012 - 10:12

Jaz bi podpirala drugačno socialno kapico. Najprej naj naredijo red pri delodajalcih. Če bi vsi plačevali prispevke od celotne plače ne pa samo od minimalca, bi se lahko prispevki za vse plače znižali, ne pa samo vrlim menedžerjem (vidimo kam so pripeljali slovenska podjetja). Drugi pa itak nimamo možnosti, da sploh zaslužimo takšne zneske, da bi dosegli socialno kapico. Prav je, da se na tem področju že nekaj začne premikati.

Martin Krpan - 17.02.2012 - 11:08

Neli, se z vami strinjam, da bi morali zadevo urejevati na vseh področjih. Tole, o čemer pišete, lahko že uvrstim v sklop "sive ekonomije" (neplačevanje prispevkov). Razumeti morate, da jaz ne govorim (samo, izključno) o managerji, temveč predvsem o "ustvarjalcih". Ustvarjalci pa niso samo "visokoizobraženi" ljudje ...

Navsezadnje, gre tudi za stroške podjetij (kot veste, se socialne dajatve tudi plačujejo "na" bruto plačo) ...

P.S. Vidim, da je v Sloveniji precej problemov. Sindikati, politiki, slovenska miselnost ...