krpan in druščina postani član

Ali menite, da bi morali brezposelni, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje in prejemajo nadomestilo, za vsaj polovico nadomestila opravljati javna in druga (sezonska itd.) dela:

Odgovor Glasov
Da;
86.36%
57
Ne.
13.64%
9

nana - 20.02.2012 - 06:59

bolje za človeka osebno. S tem se delno zmanjša stres ko kar naenkrat ostaneš doma. Pa še kakšno delo je narejeno ki ga je sedaj potrebnom plačevati in s tem se delno vrne kar se dobi in dajo davkoplačevalci.

Daša - 20.02.2012 - 07:39

Mislim, da si jih je večina, ki prejema nadomestilo, to nadomestilo skozi leta že pošteno zaslužila (in tudi skozi prispevke plačala). Moje mnenje je, da jim tega ni potrebno odlužiti še enkrat.

Pero - 20.02.2012 - 09:13

Kva, nisn vedu, da je inu vsak do tega upravičen. Pol pa najboljše, da vsi zapremo štacuno, pa na borzo. Hvala unaprej za taku mega nasvet.

Anja - 20.02.2012 - 14:39

Glede na pasivnost državnega Zavoda za zaposlovanje bi morali le-ti preden dobijo zaposlitev na zavodu delati določeno število let v gospodarstvu s privat kapitalom.

Podeliti koncesije večim in jih plačati po učinku  najdenih zaposlitev  in ne po statistiki.

Izobrazba še zdaleč ni zadosten pogoj za opravljanje nekega dela. Po izkušnjah so zaviralec zaposlovanja. Kaj tako birokratskega težko najdeš.

sp - 20.02.2012 - 15:44

Absolutno, da bi morali delat! In pa zaposlene na zavodu malo zamenjat!

Pa morali bi vsi enako nadomestilo dobivat, ker za nedelo ni potrebno nobene razlike med čistiko in  inžinirjem!

Pa še to, ali je res potrebno, da prijavljeni na zavodu za udeležbo na delavnici dobijo potne stroške povrnjene??

Sanja - 20.02.2012 - 20:16

Na Zavodih za zaposlovanje  sedijo razni pravno -upravni...., FDV ....?????  kvazi strokovnjaki, ki v štirih letih  z vsemi izpiti skupaj ne "spravijo " nivo enega samega  izpita kakega medicinca ali farmacevta.

Medtem , ko v gospodarstvu (morajo)delajo osebe, ki imajo delo, večinoma mnogo več kot 8 ur, v   veliko javnih službah pridno študirajo in se vzpenjajo po plačilnih lestvicah ne glede na delovno mesto in rezultat dela. Koliko pa so sposobni najti nezaposlenemu delo je pa povsem drugo vprašanje. Nikomur ne privoščim biti nezaposlen, razen tistim, ki to izkoriščajo, ampak tega država tudi po 1.1.2012 ni zajezila.