krpan in druščina postani član

Naslov teme: OBVEZNO ZDRAV. ZAVAROVANJE IN OSTALI PRISP.

80  12.01.2001 - 10:04h / Ostalo / Avtor: BOJAN / 52 / 1

Sem zaposlen v svoji firmi - trenutno imam franšizno trgovino. Moj edini prihodek je provizija od prodaje, ki je zadoščala za pokritje minimalne plače. PROBLEM: na ŽR firme je prišla sodna izvršba (pred odprtjem franšizne trgovine sem imel trgovino kompletno z vso zalogo in obveznostmi v najemu; žal najemnik ni plačal vseh obveznosti- od tod izvršba). Na APP sem dobil informacijo, da razen davka ne morem izplačati nobene zadeve ( tudi nobenih prispevkov ne ) pred poplačiolom izvršbe.
Obvezno zdravstveno zavarovanje mi tako 26. 01. 2001 poteče; na enoti ZZZS-ja mi niso znali svetovati, kako naj zadevo uredim. Ko sem plačal prispevke po položnicah ( mimo ŽR ) pa mi je zagrozila DURS- da je to prekršek. KAKO IZ ZAGATE? Lepo prosim za posredovanje vaših izkušenj oz. za kakšen nasvet, da si obvezno zdravstveno zavarovanje le uredim ( PZZ imam urejeno ). Hvala. Lep pozdrav !

Ramona - 12.01.2001 - 20:18

Če bi rad na hitro rešil svoj problem. Daj posojilo podjetju, da se poravnajo vse stare obveznosti. Najemnika pa nato toži za denar ki ti ga dolguje. Si pa bil res nepreviden. Veliko sreče pri izterjavi!