krpan in druščina postani član

Naslov teme: stroški SP in ločitveni upnik

1  01.01.2001 - 16:18h / Ostalo / Avtor: črna / 81 / 2

V skladu z ZPPSL tudi ločitveni upnik trpi stroške stečajnega postopka.
Ti niso v celoti znani do zaključka stečajnega postopka.
Ločitveni upnik plača varščino, da lahko pristopi k dražbi (pustimo sedaj tisti judikat, da mu ni treba...), stvari, na kateri ima ločitveno pravico in je tudi najuspešnejši dražitelj.
Sedaj se pojavi problem, kako obračunati stroške stečajnega postopka, saj je sigurno znano, da stečajni postopek ne bo zaključen vsaj še 2 leti.
Lahko zadrži celotno varščino?
Z delom le te bi pokril stroške, ki so že znani. Ostali del...???

Kakšen dokument izstaviti za znane stroške?
Kakšen dokument izstaviti za stroške, ki bodo šele nastali?
Kako je z dajatvami? Je DDV ali ga ni?
Muči me namreč 3.člen ZDDV in nekako ne morem stlačiti tega notri!?
Hvala za pomoč!

STARI POŠTAR - 02.01.2001 - 09:43

Črna, po mojem si se nepotrebno zaplezala.
Udeležba na dražbi ni v povezavi s stroški stečajnega postopka. Nujni direktni stroški udeležbe na licitaciji je poštnina za poslano ponudbo ali potni stroški za udeležbo na licitaciji ali stroški odvetnika, če ga pooblasti za pripravo ponudbe in za udeležbo na licitaciji ipd. Ali lahko navedeš kakšne stroške stečajnega postopka imaš v mislih?
Kako pa naj dražitelj zadrži varščino? Vplačal jo je na račun stečajnega dolžnika. Ko uspe kot dražitel na dražbi, mu vplačano varščino stečajni upravitelj prizna kot del plačila kupnine. Če na dražbi ne uspe, mu jo vrne.
Kdo naj bi izstavil dokument za stroške stečajnega postopka? Stečajni upnik vsekakor ne, stečajni dolžnik pa tudi ne. Vsak nosi svoje stroške. Stečajni dolžnik plača objavo oglasa (če smo pri dražbi).
Črna, pojasni kaj te pravzaprav muči in odgovoril ti bom še bolj konkretno. Če pa si v koži stečajnega upravitelja (delaš za njega), pa sporoči način za kontakt (e-mail, tel., fax) in STARI POŠTAR te bo rešil iz zagate.

črna - 03.01.2001 - 08:57

Malce sem bila površna pri pisanju vprašanja!
Sami odločite, vam dam vse!
041-390-086
07-49-90-791
andas@siol.net