krpan in druščina postani član

Naslov teme: plača samozaposlenega

9023  28.12.2003 - 21:07h / Dohodnina / Avtor: rolkec / 75 / 3

sem začetnik na s.p. področju. Delujem šele nekaj mesecev. Plačujem si prispevke za minimalno plačo. Doslej sem si iz prihodka plačal: potne stroške, malico, račune dobaviteljem, prispevke za minimalno plačo.
Kako izgleda dohodninska napoved. Ali ti iz ugotovljenega dobička odbijejo dohodnino? Prosim za pomoč. Nujno.
Lep pozdrav in srečno.

IGOR C - 28.12.2003 - 21:35

Dohodninska napoved izgleda tako, da jo izpolniš tako kot sicer, le da v vrstici pod oznako 31 vpišeš le znesek plačanih akontacij dohodnine in obkrožiš št. 31. Dobiček ti bodo vpisali brdavsi, ko bodo pregledali tvojo davčno napoved.

Matjaž K - 28.12.2003 - 21:41

Ne plačanih, obračunanih.

Ostalo z izpolnjevanjem dohodninske napovedi pa je OK.

In Rolkec, mislim da si bo treba pridobiti osnovno podjetniško finančno-računovodsko pismenost. Tega pa se tako preko tega foruma ne bo dalo pridobiti.
Če si količkaj fanatik si najdi čistopis Zakona o dohodnini in Zakona o davčnem postopku in malce preštudiraj zadeve okoli davčnih napovedi in davka od dohodkov iz dejavnosti ter dohodnine.

Amadej - 29.12.2003 - 06:43

Svetujem hitro šolo za direktorje, kjer bodo naučili osnove računovodstva in vse kar sodi zraven. Tako kot v šoli , ko smo se naučili brati in pisati, mora biti vsak podjetnik pismen na področju financ in računovodstva pa četudi ima še kako dobro računovodkinjo/računovodja.
Srečno!