krpan in druščina postani član

Naslov teme: AVTOPREVOZNIK S.P. IN DNEVNICA

9022  28.12.2003 - 20:39h / Ostalo / Avtor: BOŠTJAN / 81 / 1

Sem s.p. vozim op Sloveniji tovornjak in vsak dan sem odsoten nad 12 ur, za kar si obračunam dnevnico 3500,00 SIT, saj sem na osnovi SRS 39.10 izdal
SKLEP o računovodski usmeritvi, da se vsak odhod voznika tovornega vozila iz kraja sedeža dejavnosti, ki razvaža meso in mesne izdelke po Sloveniji šteje kot napotitev na službeno potovanje. Skladno s tem se glede na odsotnost obračuna dnevnica. Za dneve, ko se obračuna dnevnica se ne obračuna prehrana med delom. Tako je svetoval tudi cenmjeni g. Matjaž K.
Ali menite, da bodo brdavsi zadovoljni?

Matjaž K - 28.12.2003 - 21:52

Aha, se spomnim da sva debatirala o tem. Rad pa bi še enkrat poudaril:

1. dilema je o tem, kaj je pri avtoprevoznikih po kolektivni pogodbi službena pot - ta problem se da teoretično rešiti, če se pač napiše sklep, kot ste ga vi

2. ker pa vi niste delavec, za vas KP ne velja. Torej še ena dilema več. Praksa je zaradi nedorečenosti pač taka, da velja ali dnevnica ali normalna prehrana (o takih izkušnjah so tudi drugi pisali na tem forumu).

Ali pa bo kdo od brdavsov s tem zadovoljen, pa je vnaprej težko reči.
Odločitev ali prehrana ali dnevnica je po moje + za vas. Dodatni + je ta, da ste si to "ali-ali" spravili napisati v vaše sklepe. Ker zadeva ni določen s predpisi bodo brdavsi težko našli pravno podlago za utemeljitev, da vam dnevnica ne pripada (vi jih še vedno lahko cel čas nazaj tolčete z določili SRS 39 in Uredbe).

V glavnem, zagotovo pa vas ne bodo našli nepripravljenega. V davčnem postopku je pač tako, da se je treba boriti in predlagati dokaze - več utemeljnih/tehtnih dokazov boste predložili, težje vas bodo odpravili kar tako na hitro.

LV in srečno na vožnjah