krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ni mi všeč...

7538  30.10.2003 - 14:32h / Ostalo / Avtor: Nina / 98 / 29

...nova podoba. Več kot 3/4 strani zavzamejo slikice, ki pa niti ne napotujejo vsepovsod, tale klepet sem komaj našla. Poleg tega sem pričakovala, da bodo spremembe šle v tej smeri, da bo več tem na eni strani, ker zaradi veliko vprašanj moram pol gledat več strani nazaj, ker pač nimam časa nonstop gor viset. Forumi, ki jih obiskujem imajo to odlično narejeno, pa se tudi ogromno tem zvrsti na en dan.

Lp.

Podloznik - 30.10.2003 - 14:56

Nina,
malo potrpljenja. Po mojem preobleke se ni konec.
Sicer pa se strinjam z vami, da je prevec grafike na strani, saj zavzema skoraj polovico ekrana.

MARTIN KRPAN - 30.10.2003 - 15:02

Ko se boste naučili uporabljati vse orodne vrstice (tudi npr. zeleno hišico na "vrhu" itd.), boste videli, da je v bistvu celo več ali enako prostora kot prej. Če še niste opazili, so vam "izginile" nekatere orodne vrstice v "esplorerju" (naprej, nazaj, osveži itd.), ki smo jih sedaj namestili na naši strani. Vsebinsko se klepetalnica ni nič spremenila, razen nekaterih dodatkov (hitreje lahko dostopate do "starejših tem", še vedno vam prikazuje 20 starih tem itd.). Sicer pa, ker sta področje davkov in računovodstva tako pusta, smo izbrali malo bolj intenzivne barve.
Pomagajte si z navodili (kliknite na "bobenček"). Sicer pa ... kaj bi bilo, če bi bili vsi enakih misli in idej. Potem bi vsi vedeli vse (ali nič) o davkih in bi bile te strani nepotrebne.

Podloznik - 30.10.2003 - 20:18

Hm. "Naprej-Nazaj" imam jaz se vedno v Explorerju (XP, IE 6).
Bobencek? Kaj pa je to?

MARTIN KRPAN - 31.10.2003 - 00:12

Bobenček = oznaka boben v beli barvi na zeleni podlagi zgoraj na vrhu zraven Krpanovega imenika = navodila.

Podloznik - 31.10.2003 - 17:36

Ja, saj sem skontal ;-).
Jaz prihajam direktno v forum zato preobleke sploh se nisem videl.
Predvidevam.

Podloznik - 31.10.2003 - 17:41

Vsekakor me moti, da ste "ukinili" standardno vrstico z ikonami v Explorerju.
Tako se to ne dela spostovani MARTIN KRPAN.

MARTIN KRPAN - 01.11.2003 - 20:09

S tem, ko smo ukinili "standardne" vrstice v explorerju, smo pridobili na prostoru, po katerem mnogi tukaj "hrepenijo". Namesto standardnih vrstic v explorerju lahko sedaj uporabljate "zgoraj naše znake":
- hišica = domov;
- pušcica levo = nazaj;
- puščica desno = naprej;
- "sprej" = osveži;
- list = natisni;
- boben = navodila;
- "afna" = pišite nam.
Če se boste postavili na navedene znake, vam tudi zapiše, "za kaj se gre".
Bo sedaj v redu?

Podloznik - 02.11.2003 - 11:35

Martin Krpan,
ce "na roke" odtipkam www.davkoplacevalci.com se startata dve "instanci" explorerja. Kar definitivno ni OK.
Na eni instanci je v bistvu menu (dve slikci, ena za davkoplacevalce.com, druga pa za superdavke.com), kjer so se vedno na voljo tipke v Explorerju.
Druga instanca pa so davkoplacevalci (brez explorerjevih "tipk").

Ce potem na prvi instanci kliknem "Back", se ponovno starta druga instanca...
Ce na drugi instanci kliknem na vas "Back", ne pridem nikamor (se ne zgodi nic).

Kar hocem povedati je to, da (vsaj naceloma) velja, da je "Back" pac "Back". Oziroma; ce npr. iz ene (Explorer) instance (recimo www.24ur.com) grem na www.davkoplacevalci.com ... potem pricakujem, da je "Back" pac skok nazaj na www.24ur.com.

So pa seveda tudi take internet strani, ki te ne spustijo vec nikamor stran... potem si lahko pomas samo se s "Favoriti", cesar pa v vasem primeru (druga instanca) ni mozno, ker ste ukinili menuje... torej, mi preostane samo se to, da "ubijem" to drugo instanco ;-).

Kakorkoli: osebno sem pristas, da so aplikacije standardne; da se v uporabniski vmesnik ne posega.
Seveda pa so okusi in mnenja razlicni.

MARTIN KRPAN - 02.11.2003 - 19:54

Res je tako, kot ste ugotovili. Predlog je bil podan s strani "programerja" in smo ga akceptirali. Zakaj? Ko odklikate www.davkoplacevalci.com se vam odpreta "dve okni" oz. dve strani. Postavi vas v davkoplačevalcev brez orodne vrstice (kot sem že povedal - za več prostora). Če pa želite iskati druge spletne strani z orodnimi vrsticami s strani explorerja, pa se postavite na prvo odprto spletno stran (kjer sta dve slikici - kot sami pravite) in tam odtipkate drugo željeno spletno stran. In je zadeva rešena - torej točno tako, kot ste sami vse zapisali.

Podloznik - 03.11.2003 - 10:20

Martin Krpan,
ne mislite, da dlakocepim.
Sem pa preprican, da se tako ne dela. Ne nazadnje za to ni nobene potrebe in vsaka "instanca" pokuri dolocene sistemske resurse. Jasno pa je tudi, kako "varcen" je Micro$oft pri sproscanju pomnilnika, itd...

Zoprno je, ce recimo zapres prvo instanco in potem na drugi instanci "na roke" napises recimo www.24ur.com ... in ostanes brez Explorerjevih menujev...

Kakorkoli: odlocitev je seveda vasa.

- 03.11.2003 - 09:14

Slikice, ki jih ponujate so sicer lepe, vendar sem tudi sama pristaš klasičnih aplikacij. Kdor si želi barvitosti, lahko še vedno gleda risanke. Sama od teh strani pričakujem čim več, čim hitreje in čim enostavneje dostopnih informacij. LP

neža - 30.10.2003 - 17:12

Moj preverjen napotek: če se želite "izogniti odvečni grafiki", lahko direktno odprete forum http://www.davkoplacevalci.com/forum/

LP, Janja

črmlek - 30.10.2003 - 17:15

Kliknite na gumb "celoten zaslon" in vse se prikaže na eni strani.

Lili - 31.10.2003 - 08:25

Končno mi je po dolgem času uspelo najti čas in iti mal pogledat na stran. Skoraj me je šok, ker se čisto nič ne znajdem za kaj gre. Forum sem komaj komaj našla. Pritisnem na super klub, pa ven ne pridem več. Skratka čisti kaos.
Da tisti znakci (bobenček,papirček,hiška,...) kaj pomenijo, sem šele sedaj videla ko sem prebrala.

Dragi Martin Krpan
Spremenjen videz mi je všeč, še posebej ker je tako pisan in izstopajoč. Praktičen pa je bore malo. še naprej/nazaj ne moreš več normalno. In tudi to še drži, da grafika vzame preveč prostora, saj moram samo klikat gor/dol in ni jasnega pregleda - in s tem trpijo moje oči, ki so tako ali tako že čisto zjahane od računalnika.
Toliko za enkrat in še naprej želim veliko idej pri urejevanju praktičnosti strani.

LIli

MARTIN KRPAN - 31.10.2003 - 10:12

Za "naprej in nazaj" imate v rumenem polju zgoraj zelene puščice. Preizkusite, funkcionira.

Nika - 01.11.2003 - 14:14

Men se prav dopade,
le zakaj bi moral računovodski delavci (glavni obiskovalci strani), ki že tako slovimo po "teži" imeti neke suhoparne strani.
Malo šminkanja včasih ne škodi, pa tudi na spremembe se je treba privaditi. Še dobro da ne vemo kaj vse nas čaka v in z EU

lp

buco - 31.10.2003 - 10:55

Hja, z novostmi je pa tako ali tako zmeraj križ. Že okusi so različni. Če pa se je potrebno ob tem še malo potruditi, vklopiti nekaj dodatnih sivih celic in se naučiti nekaj novih klikov pa je tako že hudič. Veste, ko smo pred leti v firmi, v kateri sem bil takrat zaposlen, uvajali avtomatsko obdelavo podatkov (še ni bilo PC-jev, temveč samo knjižni avtomati)neka sodelavka na njem enostavno ni hotela delati. Je bilo težko s svinčnika preiti na tipkovnico. Takoj, ko je bilo mogoče, je odšla v "penzijo".
Marsikje še danes iz podobnih razlogov vztrajajo na DOS-u. KRPAN, mislim, da se bomo kmalu navadili na novo podobo, jo sprejeli za svojo in veselo klepetali naprej (ali pa samo prebirali zapisano).

Lep vetroven in deževen dan želim!

cica - 31.10.2003 - 11:22

Preveč grafike!

AZ - 31.10.2003 - 19:00

JA RES SAMA GRAFIKA

Sabina - 01.11.2003 - 08:57

Spoštovani Krpan!
Cenim vaš trud in se navdušujem nad inovativnostjo. Je pa ta stran gotovo izgubila preglednost, po kateri je bila prejšnja zgled mnogim moderatorjem. Postala je naravnost kaotična.
Saj veste, da imamo radi red in potrebujemo pri svojem delu dosti bolj enostavne dostope. Hišice, bobenčki, puščice, že, že, orodne vrstice v Internet Explorerju pa le niso naključje. Brez njih je delo tu gori prava muka. Naj povem, da včeraj zvečer foruma sploh našla nisem, danes, hvala bogu, pa ste ga postavili na naslovno stran. Verjamem, da se bomo navadili, tako kot na novo davčno zakonodajo.
Pa, da ne bom samo grajala. Barve so fantastične, saj res poživijo oči in duha. Cenim vašo zavzeost in trud, da nam pomagate skozi davčne ovire, s katerimi se srečujemo vsak dan.

Johana - 01.11.2003 - 09:54

Kaotična si ti. Pejd rajš na Paški Kozjak, pa tam gor uživaj red.
Mi gremo v Evropo in moramo bit moderni. Ane?

Sabina - 01.11.2003 - 17:50

Ti si pa raje preberi pravila obnašanja. Predvsem pa se nauči spoštovati mnenja drugih, medtem ko hodiš v Evropo, mogoče ti bo celo koristilo, da ne boš ostala tu, kjer si, ker če boš samo moderna, v Evropi ne bo dovolj. Ane?!

Johana - 02.11.2003 - 11:45

Mačka zacvili, ko ji stopiš na rep.

Sabina - 02.11.2003 - 17:47

Vse v redu, ne sekiraj se, v bodoče bom gledala, kaj imam pod nogami.

maca - 02.11.2003 - 18:00

Martin Krpan vse pohvale za trud. Meni je všeč. Ne vem, a ste vsi tukaj navajeni samo na računalnik? Sama sem pretipkala na navadnem pisalnem stroju 15 let (tudi diplomske naloge), potem je bilo moderno tipkati na električnem pisalnem stroju (uh kako je bilo krasno), no nato pa nastopi doba računalnika (majka), ki se dopolnjuje iz leta v leto. Zdelo se mi je, kot da se vse samo tipka (popravki-malenkost). In to, kar imamo danes tukaj pred nosom, je krasna stvar. Mene so učili, da je potrebno ekran brati, ker na njem vse piše, in to res drži!!!!!!! Kar tako naprej Martin Krpan in vse čestitke za trud vam in vašim moderatorjem, ostali pa se malo potrudite in ne bodite preveč komot!
LP

Andi - 03.11.2003 - 09:15

Nova podoba mi je še kar všeč, čeprav se bojim, da bodo sodelavci mislili, da se grem igrice med službenim časom, ko bom na tej strani. Bolj me moti počasni odziv na klik.

mimica - 03.11.2003 - 14:44

Še moj skromni komentar: proč s slikami ! Zamislite si bolj moderno obliko tega čudovitega foruma ! Idej vam tako in tako ne zmanka...

piksi - 03.11.2003 - 19:16

Meni je pa všeč. zato, ker je nekaj novega in ker vem, da se je nekdo za nas trudil. Hvala.

Johana - 03.11.2003 - 19:32

Pa to hočem jst že skoz povedat. Bravo piksi.