krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prodaja na stojnici

7190  20.10.2003 - 18:57h / Ostalo / Avtor: Rožca / 112 / 3

Imam cvetličarno in sem se odločila, da bomo letos prodajali tudi na stojnici, ki bo zraven trgovskega centra. ZAposleno imam eno delavko, ki bo delala v cvetličarni. Našla pa sem tretjo osebo, ki bo prodajala na stojnici za praznike.
KAj moram storiti? Predvidevam, da moram to nekje prijaviti (najbrž na občini). Ali je potrebno s to osebo skleniti tudi kako pogodbo. Ali lahko ona piše paragonske bloke ali moram za tisti čas dobiti nekje blagajno?
Prvič se srečujem s tem in sem malce izgubljena. Če imam kdo že podobne izkušnje se močno priporočam.
Hvala za odgovore.

Jaga - 21.10.2003 - 08:01

Za delavko podjemna pogodba.
Zakon o trgovini pojasnjuje, kdaj se sme (ne sme) uporabljati paragonske bloke. Če je tržni prostor urejen (ljubljanska tržnica), je obvezna registrska blagajna (računalnik). Dobite tudi prenosne mini računalnike - blagajne. Inšpektorji zelo prefinjeno kontrolirajo tako prodajo: postavi se v vrsto kot stranka in preverja pisanje (predvsem nepisanje) računov.

Veliko uspeha pri prodaji.

Rožca - 21.10.2003 - 10:06

Tržni prostor ni urejen. Stojnico si bomo postavili kar sami. Jaga :

Dreychee - 21.10.2003 - 12:16

Ni važno, kje to prodajate, izpolnjevati morate osnovne zahteve po izdajanju maloprodajnih računov. Lahko pišete tudi paragonske bloke (obvezno oštevilčene in v kopiji) z vsemi elementi, ki so predpisani. Na koncu dneva pa morate napraviti nekakšno rekapitulacijo za vpis v knjigo izdanih računov.