krpan in druščina postani član

Naslov teme: malica do uredbe

1447  07.12.2000 - 11:46h / Ostalo / Avtor: lara / 179 / 4

Prosim, če mi lahko kdo točno pove kaj moram napisat v
- Pravilnik o plačah in
- Pogodbo o zaposlitvi
v primeru, če izplačuješ malico do višine uredbe.


Hvala za pomoč !

zali - 07.12.2000 - 13:26

Rabiš tri odgovore ali te zanimajo samo malice do uredbe.
LP

lara - 07.12.2000 - 13:36

Potrebujem vse pravilne odgovore. Pa to čisto zares.

zali - 07.12.2000 - 13:50

Splošni akt o DR (sistemizacija del.mest) upošteva sklen.del.razm. sistemiz.del.mest. del.čas. merila za določ.pla. odg.del.obveznosti, letni dopust plačana odsotnost z dela, dodatek na del.dobo varsto delavcev, druge določbe končne in preh.določbe., regres za prehrano se določa po uredbi od 20.11200 je 19.225,60 SIT, pogodba o delu se dobi natisnjena na obrazcih v knjigarnah lahko pa si jo prirediš na svojem obrazcu, ki zajema vse elemente po zakonu o zaposlitvi. Dolga procedura, zato ti vsega čisto natančno tukaj ne morem opisat čisto zares. LP

bacil - 08.12.2000 - 08:37

zali, lara sprašuje za strošek povračila prehrane v višini veljavne Uredbe, ne pa za vsa "jaj...", ki se držijo zaposlitvenih papirjev.
lara, tudi mi smo se z direktorjem v 9. mesecu uspeli dogovoriti, da
nam izplačuje prehrane v višini uredbe (enostavno smo spremenili Pravilnik o plačah, da veljajo izplačila v višini Uredbe o višini povračil stroškov v vzvezi z delom in drugih prejemkov, ki se pri ugotavljanju davčne osnove priznajo kot odhodek (ur.l.RS št. 72/93, 43/94, 62/94, 7/95 in 5/98)).
Vse super, vendar pozor: kolektivna pogodba določa sedaj 582,00 sit na dan prisotnosti na delu (vse na 4 ure dnevno); uredba pa ima drug kriterij: mesečno določen maximalen znesek, ki ti ga je za ta mesec že navedla zali.
Kaj se je zgodilo nam: v septembru smo izplačali po opravljenih urah in naredili šmorn (vsem, ki delajo krajši delovni čas po odločbi - invalidi, 4ure dela - 4 ure bolniške, smo izplačali glede na ure prisotnosti in so dobili pol manj kot bi morali) - no, to smo popravili, zdaj pa se kažejo težave naprej: v decembru smo uvedli nedeljsko delo in glede na to, da uredba določa maximalni znesek mesečno, ne moremo izplačevati prehrane še za nedeljo, ker bi to pomenilo izplačilo nad neobdavčeni maximum; naslednji problem: imamo trgovce in pisarniške delavce, ki imajo različno dnevno delovno obveznost, ki se izenači na nivoju meseca - trgovci so plasirali, da se jim dela krivica, ker dobijo pisarniški isto veliko izplačilo, čeprav trgovci pridejo v službo še v soboto.
Skratka, velika kolobocija, ki je zaposleni nočejo razumeti, ne glede na to, da sedaj prejmejo mesečno več kot če bi delali vse dneve v mesecu in za to dobili izplačilo prehrane po kolektivni pogodbi.
Lara, preden uvedete uredbo, premislite o mojih težavah in jih prej uskladite z zaposlenimi.
oprostite za nakladanje, ampak to je sedaj pri nas pereča tema, skušam pa pomagat, da se to ne bi ponavaljalo tudi vam.
pa velik zdravja vam želim.