krpan in druščina postani član

Naslov teme: NLB in osebni racuni

5023  25.07.2003 - 06:50h / Ostalo / Avtor: Podloznik / 161 / 43

Cisto takole, iz firbca, me zanima, koliko od vas se je odlocilo, da zamenjate banko zaradi vseh teh peripetij?

Jaz sem jo. Vceraj. V 10ih minutah (in po predhodno izmenjanih dveh emailih) sem imel vse urejeno. (Ne bom delal reklame banki.)

Iz povsem nacelnih razlogov: ker je neprecenljiv skandal (bi kar rekel ROP, ker ne more biti diletantizem), da so za SIGMO zmetali 20, 25... miliard tolarjev.

To je

Nasi - 25.07.2003 - 07:03

Se strinjam. Jaz imam itak tako drugo banko, pa isto naredila, kot si ti!

Podloznik - 25.07.2003 - 07:19

Imam pa se eno, oziroma kar dve ideji:

1. DURS naj teh 25 miliard okarakterizira kot davcno nepotrebne stroske, pa bo v proracun prikapljal lep kupcek denarja.

2. Vsem udelezencem SIGMA projekta (direktorjem, ker nizji kader res ni kriv za to) naj vse dnevnice, nadure in potovanja okarakterizirajo kot boniteto.

In - ekola, se tretja ideja: razpis referenduma, ki naj odloca o prvih dveh predlogih, hi,hi.

Sneguljčica - 25.07.2003 - 09:02

Zelo dobra ideja, Podloznik. Ko bi te na DURSU uslišali!

SLOVENCELJ - 25.07.2003 - 07:21

Ha, ha, če bi fovšija gorela v Sloveniji, potem bi bil to že pravi pekel.

Saj ni važno, ali je katera banka dobra in katera ne, važno je: Kruha in iger, so rekli že stari Rimljani. Kaj pa temu sledi najbrž veste, saj nimate ravno 5 let.

Na forumu se že kar nekaj časa kažejo značilnosti Slovenceljev, ne vem če smo še lahko ponosni nase.

Razmislite malo.... pa lp

Podloznik - 25.07.2003 - 07:41

Hm. Kaj pa ima to opraviti s fovsijo???
Da ne mores nakazati denarja?
Da ga po vec kot stirih urah po nakazilu se vedno nimas na svojem racunu?
Da sem pretelefonaril (in se naposlusal telefonske muzike med prevezovanjem) cele ure, pa mi niso znali odgovoriti na preprosto vprasanje?

Sicer pa bi se dopolnil: slo je za diletantizem (pri zdruzevanju podatkov in kreiranju osebnih racunov) in za ROP (pri nakupu "SIGME").
Prvo lahko dokazem, drugega seveda ne.

Vsekakor pa nisem fovsen diletantom; niti tistim, ki so se (in se se bodo) mastili pri SIGMI. Raje imam miren spanec in cisto vest.

Sara - 25.07.2003 - 09:10

Tudi sama imam odprt račun pri drugi banki, tako, da tovrstnih težav nisem imela (sama ga uporabljam že od 1.5.2003 dalje in to z novo kartico). Torej 1.7. je bil datum, ko bi morali imeti vsi nov "osebni račun" in ne rok od katerega dalje bodo banke odpirale nove "osebne račune". Imela pa sem res nekaj sredstev na hranilni vlogi na NLB, za katere sploh nisem vedela, saj nisem komitent te banke že dobrih pet let. Na osnovi njihovega dopisa in dogovora z njimi, pa sem poslala pisno izjavo, kam naj mi nakažejo ostala sredstva, pa sem po tistem in sicer pred 1.7. prejela tako bančno kartico z geslom....sredstva še danes niso nakazali....brez komentarja. Pa veliko sreče pri zapravljanju vašega denarja, sploh tistim, ki ste komitenti NLB!!!

Skala - 25.07.2003 - 09:26

Ko vas prebiram, sploh ne upam začeti še z vrstami, ki jih pri dnevnem odvodu gotovine in ob opoldanskih prekinitvah doživljajo naše delavke na njihovih blagajnah. Samo, da se denar čim več časa vrti neefektiven ali pri njih...
Če se le moremo, se ognemo njihovih poslovalnic.Posluha za spremembe itak nimajo, ker je preveč "pametnih" na kupu.....

Podloznik - 25.07.2003 - 10:06

Jaz sem bil komitent NLB vec kot 20 let.
Obvestilo o osebnem racunu pa sem prejel vceraj.
Da ne razlagam naprej... gre za strokovno sramoto in na koncu bo kriv en programer, pa morda se njegov sef.

3RT - 26.07.2003 - 14:44

Kako lepa razprava.

Včasih se je pelo: Vse se plača, vse se vrača...

Malo razmislite, pa lep teden.

N(ova)
L(epa)
B(londinka)

NOVINKA - 25.07.2003 - 09:45

Mene (moj račun) se pred mesecem enostavno zabrisali s klika. Čeprav mi je bilo povedano, da me bodo z novim računom "dali" nazaj gor, se to do danes še ni zgodilo.

Dobbin - 25.07.2003 - 09:55

Čudno je tole vse resnično.

Ja referendum naj bo spet...

Moj mož še do danes ni dobil nove kartice in novega pina.
Kolegica ima pa 2 različni pa nobena ne dela, pa na banki kar ne vedo zakaj - to je bil odogovor po čakanju v vrsti kako uro.
Sedaj pa lahko čaka pa ko se spomni preizkusi na bankomatu kera dela, dokler je ne poje kartice

ursa - 25.07.2003 - 10:14

Ja, precej so zakuhali, kriv bo pa en revček, ampak kdo je pa kaj boljši. Osebno imam tako alergijo na gorenjsko banko ker so totalno nesposobni vsi po vrsti, za ostale banke pa nimam kakšnih informacij za komentar

lalika - 25.07.2003 - 10:58

Jaz pa ločujem banke na slabe in bolj slabe (teoretično tudi na manj slabe, ampak takih ni pri nas...).

Za tiste, ki niso najbolj slabe (žal so praviloma v lasti tujcev) velja, da se znajo potruditi za komitenta. Pri tem pa namig (ki je "palil" v banki, ki ji zaupam moj minus na TRR): pri menjavi banke se pohvalite, kako dobre pogoje (npr. višina limita, razni bančni stroški, kartice, brezplačni trajniki, e-poslovanje, obresti, dolgoročni kredit itd...) ste imeli pri stari banki in da seveda prihajate v novo zato, ker pričakujete boljše pogoje. Načeloma je lažje (ceneje?) menjati partnerja, ginekologa ali zobozdravnika, kot banko, zato pozor in vztrajajte pri svojem.

Obilo uspeha in lep (manj vroč) vikend vsem klepetalkam in klepetalcem želim!

liljana - 25.07.2003 - 12:17

Spostovani forumci! Ze osem let zivim v tujini ne dalec od Slovenije, ceprav sem poslovno zelo dosti vezana na Slovenijo.Veckrat za vikende pridem v domov in tudi preko tedna ko imam kak posel.Drzava je tako zategnila vse, cigani pa cedalje vec.Z veseljem se vedno vracam v tujino saj je vseeno se dosti boljse kot pri nas.Vendar tudi v tujini ni vse zlato. V tujini se pretezno ukvarjam prav z bankami in uradi.Povem vam eno; dajo vam vse samo da bodo lahko kaj skasirali, ko pa vi kaj denarja iscete pa bi si raje zvrtali v koleno kot pa ga dali.Od bank do obcin vsi so enaki, prijazni, ustrezljivi, nasmejani, ko kaj vzamejo, dajo dosti tezje. Pred leti sem imela eno zelo dobro izkusnjo z Volksbanko.Vsak teden je bil nakazan denar na nas privatni racun od prodaje avtobusa. Nakazatelj je spredaj na stevilki namesto stiri nicle napisal pet nicel vse drugo, je stimalo tudi naslov. Banka je 9x denar spustila skozi potem pa 6x ni vec denar prisel.Po dolgem iskanju in nesramnih prepirih so v banki takoj povedali kje je denar.V eni njihovi podruznici v drugem kraju.Nikogar niso obvestili, odprli so racun in tja polagali denar, ne da bi kogarkoli otem obvestili.Trajalo je dve uri preden so nam potem vrnili nas denar. Takih in podobnih iskujenj je povsod, le da tule ce bolj ostro postopate se zadeve dokaj hitro resijo. Kaj cemo Slovenija zeli z zakoni prehiteti drzave katere so sistem gradile in preizkusale dolga leta, veliki in monopolisti pa tole izrabijo.Poskusite vi kot majhen podjetnik narediti kaj takega, takoj boste obsojeni na sodiscu in placali boste ogromne odskodnine. Kaj cemo tako pac je. Lep vikend vsem

Podloznik - 25.07.2003 - 12:34

Seveda se povsem strinjam z vami, da tudi tujina ni "pravo zlato".

Trdim pa (v zvezi s to temo, ki sem jo odprl) samo dvoje:

1. v tujini (natancneje: v razvitih drzavah s trznim gospodarstvom) se kaj taksnega enostavno ne more zgoditi, ker bi v takem primeru banka propadla v nekaj dnevih/tednih.

2. Prenos, oz. zdruzevanje podatkov je dokaz nestrokovno pripravljenega in izvedenega projekta.
(SIGMA pa je poglavje zase... in zanj sploh ne bi sirsa javnost izvedela, ce ne bi bilo teh problemov.)

Pa lep weekend.

Sneguljčica - 25.07.2003 - 14:11

Dejstvo je, da so banke pri nas večinoma "no comment", najhujša pa je prav NLB. ODgovornost je izključno na upravi.

Hmm - 25.07.2003 - 15:24

Zdaj ste me pa čist zmedli, mi smo ravno pri NLB mislili odpreti novi račun za družbo.
Kaj pa zdaj narediti? Spet preverjati ugodnosti pri vseh bankah?
Lep vikend.

Podloznik - 25.07.2003 - 16:03

Bog vas obvarji KLIKa in njegovih izpeljank.
Se posebej, ce imate posle tudi v tujini.
SWIFT nakazila so res "zakon". Sploh ne mores recimo danes vnesti placila, ki bi bilo potem izvedeno na zeljeni datum... in pazi sedaj: kljub temu, da je za to namenjeno posebno polje!!!

Res pa je, da "klik" ni edini ali prevladujoci dejavnik pri izbiri banke... Vsaj zaenkrat se ne. Na zalost.


Palko - 25.07.2003 - 17:15

V NLB so na položeno gotovino zaračunali provizijo. Po reklamaciji je
sledilo le puhlo opravičilo, o vrnitvi pa ni bilo govora.
N neodgovorni
L ljudje, ki se gredo
B bančnike

Izpiska osebnega računa še enkrat niso poslali pravočasno, po 3 mesecih
le na mojo urgenco. Zanimivo, da provizijo za vodenje ne pozabijo pobrati.

Za vsak pripis obresti so naknadno popravki zmanjšanja tako, da ne veš ali
se vsak mesec zmotijo ali je to za Voljčev golf.

Podloznik - 25.07.2003 - 18:05

In?
Ste se vedno komitent NLB?

mojca - 25.07.2003 - 21:58

RAVNO VČERAJ SEM GOVORILA Z ENO IZMED USLUŽBENK NLB ( VODJA IZMENE), KI PRAVI, DA MORAJO SEDAJ ZA OPRAVILO, KI SO GA PREJ OPRAVILI V DVEH DO TREH MINUTAH S STRANKO, SEDAJ ODPRETI 8 WINDOWS OKEN, VSAKO NA SVOJI IKONI, DA SO ŠTEVILKE TAKO MAJHNE, DA JIH SKORAJ NE RAZLOČIJO IN, DA JE SKRATKA EN VELIK D... VSE SKUPAJ. TUDI ZA NJIH. PA ŠE STRANKA IMA VEDNO PRAV. REKLAMACIJ IN VPRAŠANJ NA TONE, VRSTE PA KOT NEKOČ ZA OLJE IN KOFE, KO SE JE DOBILO SAMO VČASIH. ŠE POMNITE TOVARIŠI????????????!!!!!!!!!!!!!!!

Palko - 26.07.2003 - 07:46

NLB sem rekel zbogom, imejte se fajn in odšel čez cesto k rudi banki.

liljana - 26.07.2003 - 10:29

G podloznik in vsi drugi ki ste zamenjali NLB imate cisto prav; denar daste, placate uluge in se nedajo ga ko je treba.Saj ni samo ena banka, za vas denar pa lahko dobite kar zelite in kjerkoli zelite.Tako bi morali narediti vsi.Kaj stranke zanimajo usluzbenci ter njihovi notranji in zunanji problemi, vsi jih imamo pa jih sami resujemo, saj nikogar drugega ne zanimajo, ce so ugotovili da ne zmorejo naj odstopijo.Pa saj je pri nas vedno bilo tako da sposobni ljudje nikoli ali redko lahko pridejo na polozaj, nesposobni pa vladajo nasi drzavi. Prav je tako kar ni dobro je treba zamenjati. Pa lep vikend vsem!

P.s.
G. Podloznik kmalu bo pod idejo vasega imena zacvetela nova Firma.

Podloznik - 26.07.2003 - 13:49

Liljana,
potem se pa vabim na otvoritev vase nove firme :-).
Odhajam sicer na dopust, ampak po 14.avgustu vam pa z veseljem pridem nazdravit ;-).

Pa veliko uspehov.

liljana - 27.07.2003 - 00:25

Hvala! Vse skupaj se odvija v tujini, ker so stvari dosti lazje! Vsekakor pa bomo enkrat spili nekaj na to! 14. avgust je se dalec pa vseeno lep dopust!

karel mali - 27.07.2003 - 06:53

Pri vseh bankah bi bilo potrebno zamenjati nesposobno in nevljudno osebje,
Potem pa urediti enotne provizije. Merilo za konkurenčnost, naj bi bila samo dostopnost in vljudnost. Mislim da bi na takšen način bilo manj oderuštva. Banke si z reklamami znajo povzdigovati ugled, ko pa imaš z njimi opravka, te gledajo kot da mi obračamo njihov denar in ne oni naš.
Ko bom velik bom bankir.
Pa lepo nedeljo.

Marjetica - 27.07.2003 - 12:29

O.K. Vsi pluvate čez NLB jaz jo bom pa pohvalila. Glede na to, da je v Sloveniji NLB največja banka ima tudi največ komitentov in normalno tudi prej pride do zapletov. Vse ostale banke pa so tudi če so imele probleme lepo zadaj tiho. Na splošno imam dobre izkušnje z NLB kar se tiče poslovanja s tekočim(osebnim) računom in tudi z računom podjetja. Ne rečem so tudi pri NLB cvetke, ampak tudi pri dtugih bankah ni vse O.K. samo v ozadju so ostale.
Vsi, ki imate probleme vam želim, da čimpreje odpravite težave.

Podloznik - 27.07.2003 - 12:45

Marjetica,
ne gre za pljuvanje, temvec za dejstva.
To, da imajo najvec komitentov namrec nima nobene zveze z zmesnjavami, ki so nastale po prenosu iz starih tekocih, na nove osebne racune.
Prav vseeno je, ali preneses 10, 100 ali pa 1 milion racunov; ce seveda ne naredis konceptualne napake pri "dizajniranju" programa za prenos in/ali zdruzevanje. Tu pa so kiksnili ze na samem zacetku, saj so ocitno:
a) uporabljali stare in nepopolne podatke
b) izvajali prehod na neustrezen "program".

Zastarelost in deloma ze tudi neuporabnost KLIKa in/ali PROKLIKa tudi nima nobene povezave s stevilom komitentov. To je zgolj posledica napacnih in/ali kompromisnih odlocitev. (Ze zgolj to, da uporabljajo dva locena programa, dveh razlicnih proizvajalcev za fizicne in pravne osebe, je vec kot zgovorno.)
Konkretneje: po prehodu na osebne racune ni vec mozno kreirati placil v cakalno vrsto in tako bo se vsaj nekaj mesecev.
Pri pravnih osebah pa je tako ze ves cas za nakazila v tujino (SWIFT).

In na koncu pristanemo se pri SIGMI. Tudi to, da so vse te silne miliarde porabili za SIGMO nima nobene veze s stevilom komitentov. A mislite, da je npr. Bank of America, ki ima verjetno nekajkrat vecje stevilo komitentov kot NLB, sorazmerno temu odstela za svoj "program"? Dvomim.

Dolgo, vroce poletje se bo ocitno se nadaljevalo.
Tudi jaz zelim vsem, da bi hitro resili svoje tezave.

P.s.: Zanimivo bi bilo, kaj na vse skupaj porecejo Avstralci. Me prav zanima, koliko od teh miliard so oni sploh dobili na svoj racun in koliko je znasal "kalo"...

kača - 27.07.2003 - 14:58

Pridružujem se pluvanju po NLB, že deset dni sploh ne morem nič narediti na KLIKu. Da o kartici osebnega računa sploh ne govorim. Je ni.

Marjetica - 27.07.2003 - 15:39

Hočem povedati samo to, da je večina vedno glasnejša kot manjšina.
Sicer pa sploh ne razumem, zakaj vsi delate tako paniko ker še niste dobili novih kartic, saj stare tko veljajo še najmanj tri mesece. Verjetno hočete biti vsi prvi (kot penzionerji).

Podloznik - 27.07.2003 - 15:57

Ni stos v novih ali starih karticah.
Stos (ki sploh ni stos) je v tem, da stojijo ljudje v vrstah zaradi NAPAK in problemov pri prenosu podatkov, zaradi katerih NE dobijo SVOJEGA denarja.

PSIHO - 27.07.2003 - 16:30

Se strinjam z Marjetico.
Tisti, ki imate probleme s karticami pejte enkrat v banko, dvignite ves denar in ga dajte v štumf.

Podloznik - 27.07.2003 - 17:30

Temo sem odprl, ker me je zanimalo, koliko udelezencev tega foruma bo (ali pa je ze) zaprlo racun pri NLB in odslo drugam.

V stumfu pa ni varno, lahko miske pojedo ;-).

lilija - 27.07.2003 - 19:11

No zdaj ste problematiko nekako obelodanili. Ampak mene res zanima, za katero banko bi se odločili " vi " kateri bi slučajno zaradi tega, hoteli račun odpreti pri drugi banki?
LP

Podloznik - 27.07.2003 - 20:13

Ne bi zelel delati reklame, vendar vam odgovarjam, da sem se odlocil za Abanko, ker:
a) so zelo hitro odgovorili na moja vprasanja po emailu
b) imajo dober program (Abanet) za delo preko interneta
c) je njihova poslovalnica 100m oddaljena od moje sluzbe
d) so me prijazno sprejeli in uredili vse, kar potrebujem.

Ce bi imel vec casa, bi preveril se Bank Austria, vendar njihove poslovalnice ni v blizini; poleg tega pa bi moral se preveriti kako je s poslovanjem preko interneta...

- 06.08.2003 - 15:25

Moj nasvet bi bil enak. Že 20 let imam pri njih račun in nobenih problemov.
Lp,
Maca

Podloznik - 10.08.2003 - 14:58

Pravkar sem se vrnil iz dopusta in vse me je lepo cakalo doma.
Nove kreditne kartice, Abanet, itd.
Ker imam KLIK se vedno aktiven, sem hotel pregledati, kako kaj moj "OR" pri NLB. Star racun je saldo 0 (nula), na novem pa: podatki niso dosegljivi (to je bilo v soboto zvecer, danes so podatki sicer na voljo, vendar ne morem izvajati placil; na Abanki pa se nimam salda, ker bo placa sele v cetrtek....).
Med dopustom nisem spremljal medijev zato tudi ne vem, kaksno je sploh stanje na NLB; ocitno pa je, da je se vse po starem... "nikome nista".

Lep zacetek tedna vsem skupaj.

Palko - 28.07.2003 - 06:52

Abanka

- 06.08.2003 - 15:23

Ali živiš na luni?

PSIHO - 27.07.2003 - 22:45

JAZ BOM OSTAL KAR PRI NLB (OSEBNI IN TRR). DO SEDAJ SEM IMEL Z NJIMI SAME DOBRE IZKUŠNJE IN EN LAPSUS NE POMENI ZAME ODHOD IZ TONEČE LADJE KOT PODGANA.

rožca - 28.07.2003 - 09:54

Ga imam v Gorenjski banki že 20 let. Tja, sem že mislila iti stran, ker so med zadnjimi uvedli elektronsko bančništvo za občane, no potem so mi pa zvišali limit (ki ga imaš lahko do trikratnika svoje plače, se prav teoretično tudi 2 mio..) in dodelili kao osebnega bančnika, ki mi stvari lahko uredi po telefonu... in sem ostala.
Kartico za novi TR sem dobila 24.7., novi račun se pa aktivira šele 29.7.
(kaj ni bilo z zakonom določeno, da moramo vsi imeti te račune do 30.6.?).
Vmes sem izvedela, da so tudi oni sodelovali v SIGMI za del poslov z občani, ampak da imajo še neke svoje programe, ki denar spravijo na pravi račun..in bla bla. Zaenkrat še nisem imela problemov, samo ko pridem v banko, so vrste desetmetrske. In ljudje beseni in grozijo z odhodi k drugim bankam.
Tako, da je očitno odvisno od tega, kakšne izkušnje imaš sam. Potem se pač odločiš. Zaenkrat sem se odločila, da ostanem pri Gorenjcih, kaj bo pa v bodoče, pa še ciganka ne ve.

Anna - 01.08.2003 - 06:26

Joj rožca, jaz ti pa samo lahko zavidam tako dobro plačo. Saj še limita ne potrebuješ pri 660.000 SIT neto plače.

- 06.08.2003 - 15:32

Ko slišim za Gorenjsko banko, dobim pike. Namreč star gotovinski račun (odprt izključno za polaganje vezanih depozitov) brez stroškov vodenja, so mi preoblikovali v osebni račun, za katerega so mi poslali izpisek za mesec maj z zaračunanimi stroški vodenja računa dne 20.7.2003.
Pa sem preprosto zaprla račun, ker še ne vejo kdaj bodo omogočili odprtje enakovrednih računov kot so bili v starem sistemu gotovinski računi. Hranilnih knjižic pa tudi ne poznajo!
Vsem želim čimmanj problemov in čimveč denarja.
Lp,
Mima