krpan in druščina postani član

Naslov teme: rac.program pantheon

4967  22.07.2003 - 14:49h / Ostalo / Avtor: bučka / 292 / 38

zanima me ali je računovodski program panteon /datalab/ res tako dober kot pravijo. Če kdo dela na njem, naj mi prosim pove svoje mnenje

oblacek - 22.07.2003 - 15:06

Jaz delam na računovodskem programu Pantheon. Je kar pregleden in za naše potrebe (majhno, storitveno podjetje) še kar dober. Načeloma sem z njim zadovoljna. Ni pa popoln. Predvsem jim manjka dober podporni sistem, ki bi nudil uporabnikom pomoč. Sam program, je dokaj poceni (no, vsaj takrat je bil, ko smo mi kupovali - dve leti nazaj), podpora je pa zato malo dražja. Dobro se mi zdi to, da so organizirali npr. tudi razna izobraževanja, dobro so program predstavili tudi na INFOSU (uporabniki smo prejeli zastonj karte za ogled te predstavitve). Pokriva več ali manj vse. Od plač, blagajne, TRR, DDV in ostalo, kar mora sknjižiti in sestaviti podjetje, da preživi mesec. Nimamo pa zalog in ne poslujemo s tujino, tako da za tisti del ne vem kako kaj zadeva deluje. Pogrešam samo malo bolj močno podporo uporabnikom.

m - 22.07.2003 - 15:14

Sem uporabnik programa že več let, skoraj od samega začetka, nudi ogromno možnosti, tudi kar se zalog in tujine tiče. Vse deluje bolj ali manj dobro če imaš urejen šifrant in nastavitve. Kar se podpore tiče je več podjetij, ki se ukvarjajo s tem, pač moraš poiskati podpornika, ki se ti bo res posvetil. Ne boste verjeli tudi taki so! Cena - glede na to kaj dobiš ugodna, cena podporniške ure dokaj visoka, vendar so podporniki za Navision krepko dražji (z njimi sem imela izkušnje).
Veliko sreče pri izbiri.

Podloznik - 22.07.2003 - 15:45

Moram priznati, da se tudi mi oziramo po novem programu, zato so mi vase tovrstne izkusnje zelo dobrodosle.
(Ceprav ne zelim delati reklame naj povem, da se bom odlocil med Navision in Pantheon.)
Se pa strinjam - kljucna je podpora, zato bom najbolj raziskoval v tej smeri. Casa je se dovolj, ker bomo letosnje leto preziveli z obstojecimi programi.

Igor - 22.07.2003 - 17:04

Pantheon je odločno cenejši in zadostuje za srednje velika podjetja. Če ste pa zelo veliki pa NAVISION, čeprav so ti šele drragi, in dobiš kurjo polt ko se ga lotiš. celo seštevanje kontov po 1,2,3, ev.4 številkah si moraš sam nastaviti. Imena kontov imajo največ 30 znakov

Podloznik - 22.07.2003 - 17:08

Za zelo velike je SAP R/3... je pa vprasanje, koliko je zelo velikih v SLO :-).

Igor - 22.07.2003 - 17:14

Naši južni sosedje pravijo "Od dva zla izaberi manje" torej pantheon

Podloznik - 22.07.2003 - 18:15

Nasi od tam dol pravijo tudi "Zivi, bili, pa vidjeli" :-).

(Pri Navision-u je menda dokaj problematicen (=drag) modul plac. Je se kdo tako slisal?)

biba - 23.07.2003 - 22:25

kljub zagotovilom, da ga ni mogoče sesuti, smo ga mi sesuli prvo minuto uporabe. Podpora je res preslaba in tudi draga. Znajo samo osnovne stvari, ki jih tudi sam lahko obvladaš, za bolj kompleksne stvari pa je krivo vse drugo, samo oni ne. Sam program v osnovi pa je še kar OK.

biba - 23.07.2003 - 22:25

kljub zagotovilom, da ga ni mogoče sesuti, smo ga mi sesuli prvo minuto uporabe. Podpora je res preslaba in tudi draga. Znajo samo osnovne stvari, ki jih tudi sam lahko obvladaš, za bolj kompleksne stvari pa je krivo vse drugo, samo oni ne. Sam program v osnovi pa je še kar OK.

fiirbec - 22.07.2003 - 18:19

oblačič, povej mi prosim naslednje (iz web-strani datalaba tega nisem mogel razbrati):

kako pantheon kreira DDV knjige:
a) konti GK so označeni tudi s šiframi za I-RAČ in P-RAČ (torejenkratni vnos vse reši)
b) ločen zajem (torej da posebej knjižiš DDV evidence, potem pa še enkrat GK).

M - 23.07.2003 - 07:45

Tako ja.Mi uporablajmo ta program od leta 1998 in nam je rak rana ravno ta zadeva( knjiženja upočasni za več kot 2x).Menimo, da je za računovodske servise vsekakor bolj primerno, da bi se ddv knjiga izpisovala v Denarju in bi bil tako modul Blago nepotreben. Seveda je pa to drugače za direktne uporabnike, ki sami fakturirajo in prejemajo blago oz.material.
Torej bi morali biti dve rešitvi!

Sicer pa je bil nakup programa dokaj poceni seveda z razlogom, da nas pri podpori in osveževanju pošteno pokasirajo.

oblacek - 23.07.2003 - 08:16

Ko prejmeš račun, ga najprej vpišeš pod Blago-Prevzem-Dokument-...npr. stroškovni račun. Ko vneseš vse podatke (vključno s tremi datumi:prevzem, prejem računa, datum računa)moraš ta dokument potrditi. Ko je potrjen, ga knjigovodsko poknjižiš s pomočjo modula Denar-Avtomatsko knjiženje-...določiš kateri račun. Tu moraš sam ročno vpisati na katero temeljnico ga boš poknjižil (ali na novo ali pa ga priključiš na katero od starih temeljnic). Sam moraš tudi določiti v katero obdobje ta strošek spada - knjigovodsko. Kar se pa tiče knjiženja DDV-ja, je pa to posebej in sicer v modulu Blago-DDV. V knjigo prejetih računov pade ta dokument sam (na podlagi vpisanega datuma prejema računa). Ko napraviš obračun in vse pregledaš pa DDV še sknjižiš. To je vse pod Blago-DDV-Obračun-Knjiženje. To knjiženje poteka avtomatsko. Vsem knjiženjem, ki so avtomatska moraš sam nastaviti konte oz. sam nastaviš postopek knjiženja v Nastavitvah.
Upam, da sem ti vsaj malo odgovorila na tvoje vprašanje.
Eden od razlogov, zakaj smo se pri nas odločili za ta program, je bil ravno v tem, da je ta program zelo "odprt". Sam lahko narediš zelo veliko stvari le čas si moraš vzeti, da naštudiraš same nastavitve. Na internetni strani imajo zelo dobra navodila glede same uporabe programa. Ne rečem, da je program popoln, vendar mislim, da je eden boljših (dokler seveda ne javi kakšne hude napake in ne zablokira!!!!). Verjamem pa, da se marsikatera napaka pojavi zaradi nas samih, ker preveč brskamo in spreminjamo nastavitve oz. predloge za razne operacije.

bučka - 23.07.2003 - 08:36

vsem vam dragi davkoplacevalci lepa hvala za tako izčrpne odgovore

MANCA - 23.07.2003 - 09:35

Kaj pa cena, nihče še ni ničesar rekel na to temo. Če pride
do problemov, kakšen je odzivni čas, in pa seveda koliko stane
ura, ki jo prebijejo pri tebi, če se kaj zakomplicira.

oblacek - 23.07.2003 - 09:40

Če plačuješ po najnižji tarifi, je tudi odzivni čas temu primeren. Skratka več kot palačaš hitreje pridejo. Za cenik pa bi bilo najbolje če kar direktno njih pokličeš.

riba - 23.07.2003 - 12:37

Ura pri uporabniku stane 10.000,00 sit + DDV + prevozni stroški.

tapraktična - 22.07.2003 - 15:13

Z njim delam že dobro leto in se o njem lahko izrazim zelo pohvalno. Je razumljiv, pregleden skratka praktičen. Tudi mi smo ga kupili na priporočilo gospe (računovodkinje), ki vodi zelo razvejano podjetje, ki zahteva širino, hitrost, itd. Zelo priporočam!

A. - 22.07.2003 - 15:53

sPantheonom delam cca 1 leto. Je kar kompliciran, nudi veliko, pomembne so nastavitve.Tu se malo zaštrika, ker ob nakupu dobiš le ogrodje, ostalo je sstvar podpore, ta pa je zelooo draga.

- 22.07.2003 - 20:06

Je torej druga Sigma NLB?

Halo - 22.07.2003 - 23:29

S Pantheonom delam skoraj eno leto in imam računovodski servis. Zdi se mi zelo vredu. Ker sem prej delala v trgovskem in proizvodnem podjetji, vem kaj potrebuje tudi tako podjetje in to Pantheon nudi. DDV knjige in obračun DDV-ja je že pred knjiženjem GK. Ne prodajajo pa vsakega modula posebaj in tudi število podjetji ni omejeno. Telefonska podpora je zelo poceni 2.000,00 mesečno, vzdrževanje 3.000,00 mesečno. Na strani podjetja Datalab, pa so navodila za uporabo, tako da lahko sam vse nastaviš, če se le malo potrudiš. Predno sem nabavila program sem pregledala številne programe, ki jih ponuja trg. Moram priznati, da mi ni žal, ker sem se odločila za Pantheon. Če te še kaj zanima lahko pošlješ mail ali telefon.
LP

riba - 23.07.2003 - 07:49

Uporabljam ga že več kot leto in lahko rečem, da ima vse potrebne funkcije in samodejno prenašanje v vse evidence.Problem nastane pri nastavitvah, ki jih je malo morje.Drug problem pa je , če delate na več lokacijah.
Podpora je zelo draga.
Svetujem vam, da če se že odločite zanj, si najprej priskrbite dobrega podpornika, mu poveste, kaj pričakujete od programa in on naj vam najprej vse nastavi. Potem testirajte kako deluje in šele potem ga začnite zares uporabljati.Pomembno je tudi, da vam nastavi avtorizacije, sploh če je več uporabnikov.
Pa veliko sreče. Meni, moram reči, je požrl veliko živcev in še zdaj ne deluje tako kot bi bilo treba.Vendar upanje ostaja!

natasa - 23.07.2003 - 09:04

Še moje mnenje: zelo zelo dobro poznam Pantheon (uporabljam ga 5 let, od začetka, z vsemi začetnimi težavami) in resnično velja, da je to postal eden boljših programov v Sloveniji. Vsi tisti, ki pravite, da je podpora draga, to drži, če ga primerjate s programi, ki so manjši in omejeni na nekaj osnovnih funkcij (tam velja, vzemi, kar je in delaj, kar lahko). Pantheon pa je širok in popolnoma nastavljiv predvsem na željo nas strank. Navodila, ki so zraven za uporabo, so ena boljših in če imate čas, lahko vse sami naštudirate. Tistim, ki pa še danes ne dela tako, kot bo moral, pa tole: nekaj je narobe z vašim delom, ne s programom. Program naredi, kar mu vi rečete.

riba - 23.07.2003 - 12:50

Draga Nataša, že večkrat se mi je zgodilo, da se je po daljšem dokazovanju, ki je šlo seveda na naš račun (10.000,00+ddv)na koncu naš podpornik le strinjal, da gre za programsko napako.In nekaj od teh je še vedno nerešenih (npr.plače imamo v dveh delih in program napačno izračuna davek na plače).
Toliko o tem, da je vedno kriv uporabnik.

Andrej Mertelj - 23.07.2003 - 22:29

Pozdravljena Riba
Plače v dveh delih vem da delajo, zato sem kratko pogledal na http://help.datalab.si/p50 (naša spletna navodila), kliknil na Iskanje,
vpisal tekst "plače v več delih" in takoj na prvem dokumentu, ki mi ga je
vrnil iskalnik (Šifrant vrst zaslužka) našel (Find on this page "plače v več delih") našel nastavitev "Način izračuna osnove prispevkov" kjer je to navedeno. Upam, da bo pomagalo...

lp
Andrej Mertelj

riba - 24.07.2003 - 07:26

Saj ne pravim, da ne delajo.Mi jih obračunavamo v dveh delih in vse ostalo je vredu, le davek na plače moram izračunati peš in potem popravljati temeljnico.To mi je potrdil tudi naš podpornik.Pa vseeno hvala za pomoč.

Julija - 25.07.2003 - 11:53

Me je prav zanimalo kako program računa davek na plače, ko imamo obračun v dveh delih. In najedm stran na navodilih kjer je zadeva prikazana tako, kot bi naj bila pravilna. Poglejte si zadevo na strani: http://help.datalab.si/p50/01526.html
Po moje se bi bilo dobro pogovoriti z vašim podpornikom, mogoče pa on ne ve!?

cvetkamarjetka - 23.07.2003 - 09:08

Se vam prav lepo zahvaljujem. Te ugotovitve so zelo dobrodošle, kajti bila sem že 3X pri njih in me še niso prepričali in me tudi ne bodo, ker je zadeva podobna Birokratu in Peachtree. To leto ostajam še kar na Dosu.

lp

m - 23.07.2003 - 10:33

Problem dela na več lokacijah se lahko reši z on-line povezavo, ki jo oni imenujejo "terminal server". Prepričana sem, da je ta rešitev veliko boljša kot Otos. Nastavitve so seveda kar zahtevno opravilo, vendar, ko se prebiješ čez to je s tem programom res udobno delati.

Jelka - 23.07.2003 - 11:12

Ja to pa verjamenm. Če delaš s programom pet let, potem pa že res mora stvar steči. Jaz delam z njim slabo leto vse (meterialno, plače GK....), pa mi še vedno kaj ponagaja. Dejstvo je, da pri Pantheonu res rabiš dovolj časa za vse nastavitve in vse kar spada zraven.
Kar povem še koliko stane podporna ura pri nas:
10.000,00/uro minus 25% popust + kilometrina.
Zdaj pa sami presodite ali je drago ali ni. Meni se zdi drago.

Vsem Lp

Podloznik - 23.07.2003 - 12:00

Za vsakega kupca je (skoraj) vsaka cena previsoka, za prodajalca pa prenizka.
Ce pogledate cenik "racunalniskih storitev" na GZS, lahko vidite, da je 10tisoc/uro v bistvu poceni.
Ne nazadnje placam za popravilo pralnega stroja 5 jurjev mim"grede...

riba - 23.07.2003 - 13:44

Prosim, če mi lahko malo bolj pojasnite, kako deluje ta on-line povezava.
Hvala.

Andrej Mertelj - 23.07.2003 - 22:31

Andrej Mertelj - 23.07.2003 - 22:30

Več o delu na daljavo in E-računovodstvu:
http://www.datalab.si/resitve/eracunovodstvo/index.htm

Obstajajo še druge rešitve kot Terminal Server.

lp
Andrej Mertelj

Jelka - 23.07.2003 - 11:19

Dopolnjujem, da je cena podporne ure brez DDV

buba - 23.07.2003 - 23:25

Dragi moji sotrpini!
ZELO REDKO SE OGLASIM, PA TAKRAT KONKRETNO.
Pantheon uporabljam tretje leto, res je super in poceni , če imaš čas naštudirati navodila itd.Jaz sem ubrala drugo pot, privoščila sem si inštruktorja na domu, seveda po 10.000,00 sit ura brez DDV, pa sem rekla naj bo.Ha, zmota začela sem delati , težavica, pridejo podporniki, ti ponudijo kakšno dodatno storitev, npr tečajnice(nikoli niso delale), hodijo in odkrivajo male skrivnosti velikih mojstrv, ti pa plačuješ.Zmanjkalo mi je soldov, pa sem poizkusila kakšno stvar sama, groza v otvoritvi 2003 se mi pojavljajo temeljnice iz leta 2001, skratka imam servis, pa me je groza, če dobim kontrolo, ker tu nekaj močno ne štima.Leto 2001 so mi namreč zaključili strokovnjaki, pa še kakšno bi lahko dodala, sicer pa, mlade in brihtne, nabavite ga , vseeno vam ne bo žal, ker je za vsako evidenco le enkraten vnos, pregldnice in izpisi so super.
Kljub težavam ga bom uporabljala naprej, le da bom morala seči v privaten žep, poklicati kolegico, ki ta program uporablja od začetka, dela v bogatem podjatju, kjer so ji plačali še varuško ne samo inštruktorja in dela super(tudi jaz z njeno pomočjo rintam naprej)
Lep pozdrav naročite si prezentacijo in z malo dobre volje bo šlo.
Resnično prirejajo tudi seminarje v manjših skupinah, ki so pa seveda primerno dragi, saj s tem, ko te naučijo delati s programom izgubijo možnost večje podpore
Čao

Podloznik - 24.07.2003 - 07:41

Predrago, predrago, predrago :-).
Se bom ponovno oglasil na to temo s tezo, da je za prodajalca vedno prepoceni, za kupca pa vedno predrago.

Pa poglejmo se drugo plat medalje. Cene racunovodskih servisov. Priporocene cene zdruzenja (OK, saj vem, da nekateri - vecina?) tolcejo dumping v borbi za stranke, vendar se enkrat: 10 tisoc za uro podpore lahko primerjamo z 10 tisoc kolikor stane mesecni obracun place za delavca. In trdno sem preprican, da obracun plac za deset ali dvajset (ali petdeset) zaposlenih ne traja uro/delavca.

Pa se vrnimo nazaj k racunalniskim firmam, oziroma k izdelovalcem programov. Stranke pricakujejo (pricakujete), da bodo programerji lepo sedeli "doma" in cakali na vas klic in nemudoma pridrveli. In od cesa naj zivijo? Prav gotovo je tudi v vasem interesu, da firma, od katere ste kupili program uspesno posluje, ker vam to zagotavlja mirnejsi jutri. Zato so dumping cene tudi toliko bolj nevarne (kar velja za vsa podrocja), ker nekoc pac pride do spodnje meje, ko je treba "stacuno" zapreti. In potem?

Dejstvo je, da podpora ne more biti zastonj. Kar je zastonj pac ni nic vredno -ergo- nepotrebno?
Treba je placati tudi razpolozljivost (tako, kot recimo kasko zavarovanje). Po drugi strani pa je treba ceniti tudi to, da problemov s programom ni in tu se ponavadi zaplete (..." le zakaj bi placevali za vzdrzevanje, ce vse dela....").
Se vedno prevladuje "kolicinska" miselnost: ni problema placati 5, 10, 50 ur vlozenega dela, da se nek problem resi (ali pa placati 3 komade racunalnikov, ker se jih pac da presteti); problem pa je ceniti to, da sistem deluje brez problemov in da lahko nemoteno delate (svoje delo in svoje delo potem tudi zaracunate naprej).

Ali pa drugace: koliko je pa vreden koristen nasvet s katerim lahko prihranite par (deset) milionov tolarjev? In koliko znasajo "stroski" tistega, ki vam je koristen nasvet dal? Ste pomislili na to, da so za taksne stvari potrebna leta solanja, izobrazevanja in usposabljanja... potem pa pride nekdo in vam v 10ih minutah natrese par stvari "iz rokava" in potem, nesramnez nesramni, hoce za teh 10 minut celo goro denarja?
(In se enkrat: povsem isto velja za racunovodske/davcne/financne strokovnjake.)

Da ne bo pomote: ob tem seveda predpostavljam, da gre za strokovno opravljeno delo. Kakrsnokoli ze. (Variacije & deviacije na temo slabo podkovanega kadra na tem mestu zanemarjam, ker sem trdno preprican, da se to da zelo elegantno in hitro resiti.)

Uf, bodi dovolj ;-)

Igor - 24.07.2003 - 11:44

Pri NAVISIN pa gre približno takole:
Postavitev problema 15.000,00 SIT
Priprava rešitve 150.000,00 SIT
testiranje 50.000,00 SIT
skupaj 215.000,00 SIT
DDV 20 % 43.000,00 SIT
Številke, so sicer izmišljene, toda nedaleč od resnice, če je problem komplekdnejši je tudi vsaka številka ustrezno večja.

Podloznik - 24.07.2003 - 14:00

Hvala za opozorilo.
Vsekakor bom zelo pikolovski pri sestavi pogodbe o nakupu in vzdrzevanju.
Se posebej na temo "klavzule" o odpravi napak, ki ne bodo nastale po nasi krivdi.