krpan in druščina postani član

Naslov teme: LPGD

1467  11.04.2024 - 04:31h / Ostalo / Avtor: Karmen / 675 / 9

Pozdravljeni, 
sem nova v računovodstvu, samostojno se učim na enem izmed spletnih tečajov, recimo da nekaj osnov sem že uspešno pridobila. Imam pa težavo z izpolnjevanjem LPGD...težava je v tem d sta aktiva in pasivna v računovodskem programu izenačeni, ampak potem ko vpišem v LPGD pa nista...se pravi da nekaj konkretno narobe vpisujem/pripisujem. Verjetno težko, ampak vseeno upam, če bi se našel kdo, ki bi mi bil pripravljen mogoče priskočiti na pomoč, lahko preko maila ali v živo. Sem iz Savinsjske regije. Resnično si želim tole osvojiti, pa sem rekla da probam se tukaj na tak način. 

Hvala

Hmm - 11.04.2024 - 06:29

Veste, razumevanje in znanje računovodenja zahteva precej strokovnega študija. Lahko se lotite kot ste napisala vendar je to veliko premalo. Zakaj se vam bilanca ne izide je lahko več razlogov...morda poslovni izid, morda stanje os...

Karmen - 11.04.2024 - 17:03

Hvala za vaš odgovor. Iščem pomoč, ker se učim na spletnem tečaju. S tem kar ste napisali se močno strinjam. Učim se sama, brez predznanja. Ker pa sem sama ugotovila, da rabim drugačno razlago sem se obrnila na to stran, z razlogom, da mogoče najdem nekoga, ki bi bil pripravljen pomagati. Razlog je pa takšen, da me računovodstvo zelo veseli in se vidim v tem poklicu. Bom pa vsekakor še 1x vse preverila.
 

Beti - 11.04.2024 - 07:33

V lpgd imate navedene konte ob posamičnih aop-jih. Za začetek vam svetujem da preverite če ste sploh vse zajeli. Začnite z bruto bilanco pri ipi, razred 4,7.
In velja kar vam je Hmm odgovoril

Karmen - 11.04.2024 - 17:04

Hvala za odgovor. Se še učim, zato vsaka stvar pride prav. 

Sabina V - 11.04.2024 - 08:02

Kot so še rekli, računovodstvo ni samo izpolniti LPGD, je bistveno več. Najprej moraš vedeti za vse konte kaj je na paterem poknjiženo in kako se to tudi dvačno obravnava. 
Jaz bi predlagala, da se poskušate zaposliti v kakšnem računovodskem servisu, tudi za nižjo plačo pa več čase, ki ga posvetijo vašemu izobraževanju. 
Glede vaše bilance, no ja je težje tako na hitro, ker niti niste povedali kakšno brut obilanco gledati, kakšno je podjetje. Upam da ni proizvodnja. 
Če je storitveno potem: 
1. poglejte da je saldo razreda 5 nula
2. seštevek aktive (razredi: 0, 1, 3 in 6) v bilanci stanja Sredstva
3. seševek pasive (razredi 2, 4, 7, 8 in 9) v bilanci stanja Obveznosti
In potem naprej po razredih da vidite kje je razlika. Ali ste pozabili vpisati letošnji IPI? Kaj pa davek od dobička? 
Ampak kot rečeno bilanca stanja in izkaz poslovnega izzida se lahko izpišete tudi iz programov.  Bolj je pomembno kaj je na posameznem kontu. 

Karmen - 11.04.2024 - 17:09

Pozdravljeni, trenutno nikjer še ne delam. Sama delam zaenkrat spletni tečaj. Tam je izpolnjevanje LPGD-ja samo na hitro razloženo kako vse prepišem, zato iščem pomoč, če bi kdo bil pri volji, da mi razloži osebno, po mail-u. Sem pa zelo hvaležna za vaš odgovor, bom vsekakor preverila še enkrat vse možnosti. 

 
Najlepša hvala

Karmen - 11.04.2024 - 17:07

Pozdravljeni, trenutno nikjer še ne delam. Sama delam zaenkrat spletni tečaj. Tam je izpolnjevanje LPGD-ja samo na hitro razloženo kako vse prepišem, zato iščem pomoč, če bi kdo bil pri volji, da mi razloži osebno, po mail-u. Sem pa zelo hvaležna za vaš odgovor, bom vsekakor preverila še enkrat vse možnosti. 

Najlepša hvala ????

Simbi - 11.04.2024 - 21:31

napišite mail, vas kontaktiram naslednji teden (po oddanih plačah)

Karmen - 12.04.2024 - 06:56

To bi bila zelo vesela. Moj mail je:
karmenkostomaj@gmail.com.
najlepša hvala