krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kdo je tu nor

714  19.02.2024 - 12:06h / Ostalo / Avtor: Miska / 1310 / 3

Niti nisem šla brat podrobnosti, ampak že iz naslova in kratkega povzetka vidim, da smo pri evidencah delovnega časa zdrsnili nazaj na "star" sistem vodenja evidenc delovnega časa. 
Ali je še kdo drug tako razumel? Spreminjajo zakon.
Vsa ta evforija, novi programi, izobraževanja, panika .... naj mi kdo pove, da ne razumem prav. Bom lažje sprejela, da sem jaz nora.... ha ha.
Že pred tem zakonom smo morali evidentirati delovni čas...?! ali ne?

Hmm - 19.02.2024 - 13:37

Gre za populizem tistih, ki so trenutno na določenih položajih in nimajo pojma o realnosti,  zakonodaji in poslovanju podjetij. Seveda ker sami nikoli niso delali in jim ni bilo nikoli treba voditi eviodenc, saj jim jih tudi s tem zakonom ni treba...

B - 20.02.2024 - 08:24

Evidence so potrebne že od leta 2006, samo se pri nekaterih niso izvajale.. Mislim, da ne bo bistvenih popravkov, obveznost obstaja.

Miska - 20.02.2024 - 12:12

Razumem to da obstaja obveznost vodenja evidenc. Itak smo jih morali voditi že prej, če si resen, na podlagi ostalih zakonov.
Skrbi me, če lahko tako rečem, da so ti naši veleumi spisali zakon, da so potem lahko spisali dodaten zakon da prekliče prvi zakon, oziroma ga popravi in stornira in ojoj  in ....   spet so sami sebi namen, vmes pa so nam pripravili kar nekaj dela in branja in razmišljanja in pripravljanja nemogočih evidenc itd....

Malo mi je sedaj  lažje. Pa prav jezijo me.