krpan in druščina postani član

Naslov teme: TRR

3787  12.12.2023 - 06:43h / Ostalo / Avtor: Tajča / 445 / 1

Glede na to, da samostojnim podjetnikom država dovoljuje  uporabljati TRR tudi za poslovne namene, česar se manjši s.p. tudi poslužujejo, (pustimo knjiženje  in ostalo).. banka ena za drugo pošiljajo poodobne dopise: 
"Spoštovani.
 
V SKB banki imate odprt osebni račun, ki ga uporabljate tudi za poslovne namene. Zaradi spremembe poslovne politike, SKB banka predvidoma s 1. 3. 2024 ukinja možnost uporabe osebnega računa za poslovne namene in posledično poročanje tega računa na AJPES. Zaradi navedenega vas vabimo, da odprete tudi poslovni transakcijski račun in s tem uredite ločeno vodenje osebnih in poslovnih financ.
 
Ob odprtju poslovnega računa v SKB banki smo za vas pripravili posebno ponudbo z ugodnostmi:
·         brezplačno vodenje poslovnega transakcijskega računa do 31. 8. 2024 in
·         brezplačna pristopnina in uporaba digitalnega bančništva do 31. 8. 2024 (za MOJ@SKB mobilno banko in PRO SKB NET spletno banko).
 
Z ločenima računoma za vaše osebne in poslovne finance bo poslovanje enostavnejše in bolj pregledno. Pridobili boste tudi Poslovno Visa debetno kartico ter dostop do dodatnih produktov za podjetnike. Bančni skrbnik pa vam bo dodatno v pomoč pri finančnem načrtovanju in reševanju morebitnih finančnih vprašanj za poslovno dejavnost. Naveden način ločenega vodenja financ vam omogoča tudi večjo zasebnost.
 
Prosimo, da odprtje transakcijskega računa uredite pravočasno, saj z ukinitvijo te ponudbe vaš osebni račun, ki ga uporabljate v poslovne namene, ne bo več javno objavljen v AJPES Registru transakcijskih računov. Skladno z Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2) pa mora imeti vsak poslovni subjekt odprt  transakcijski račun, ki se objavi v navedenem registru transakcijskih računov. "


Vemo zakaj.. no, glede na to, da so to res majhni s.p.-ji, imajo mogoče možnost sami poročati TRR-je?


 

Oli - 12.12.2023 - 09:05

Ja tudi naše stranke so dobile to obvestilo. Večina so se odločile za menjavo banke. Te finte brezplačnega pol jih bodo pa užgal po glavi.