krpan in druščina postani član

Naslov teme: davek od premoženja

3592  22.11.2023 - 15:35h / Drugi davki in takse / Avtor: silvy / 433 / 3

Pozdravljeni,
legalizirali smo lopo (skupaj zbito nadstrešnico/pleh,švelarji,slaba streha, nima vode, ne kanalizacije, le luš in vtičnico) in dobili odločbo o plačilu davka na premoženje v višini kot da imamo krasno skladišče novogradnja(glede na ocenjen kvadratni meter naše lope).
Ali je res, da če damo lopo v najem, potem ne plačamo davka na premoženje?? Kaj pa če tam nastanimo psa in ga prijavimo kot stalno prebivališče ;-) Oziroma kako ta davek znižati, ker je abnormalno zasoljen. Oni ocenijo kvadratni meter stavbe cca450,00 €, vredno je pa recimo tretjino tega....
LP

Babica od - 22.11.2023 - 17:02

Preverite podatke v Gursu. A ste sami prijavljali nepremičnino, ali ima lopa svojo hišno številko? 

Silvy - 22.11.2023 - 20:46

Nima svoje številke. Appmladi smo jo legalizirali in dali tudi ocenit cenilcu. Kvadratura drži, vendar je ocenjena vredost s strani Fursa taka, kot da bi imeli lepo, toplo skladišče... smo dali pritožbo, pa se bojim, da ne bo nič drugače.

Mat - 23.11.2023 - 17:53

Od očeta,  ki  ima edino nepremičnino mnjša hiška tam 90m2 in je tam stalno prijavljen, začasno  pa v domu starostnikov,  ker je nepokreten invalid, enako zahtevajo plačilo tega davka in njegovo hiško so še razglasili za prostore za počitek in rekreacijo.  Zani  ivo, da v zakonu piše, da če ima tam stalno nepremičnino, se na to ne plačuje davka, tudi nima nobene druge nepremičnine.  Po pogovoru z davčno uradnico t trdi,  da,  ker tam  ne biva stalno mora to plačati, bodo  samo popravili na stanovanjske namene .  Ali to res drži, glede na to da v zakonu nič ne piše, da mora tudi bivati na tem naslovu fizično, ker je on pač v domu starejših nepokreten in še invalid.   Meda imajo uradniki Fursa taka navodila.   Bedna Svoboda, ki hoče  lasirati od nepokretnih invalidov.