krpan in druščina postani član

Naslov teme: PANTHEON 5

2474  04.04.2003 - 13:04h / Ostalo / Avtor: LISICA / 229 / 30

Veliko ste se razpisali o programih. Povejte mi kam naj se obrnem, če želim demo verzijo programa Pantheon 5.

MOJKA - 04.04.2003 - 14:43

ČE SI ŽELITE ZAGRENITI VSE POPOLDNEVE, POTEM POKLIČITE NA DATA LAB, TEL: 01-252-89-00( PROGRAM JE BLAZNO OBSEŽEN, Z OGROMNO NASTAVITVAMI, TUDI ZELO KVALITETEN, ČE HOČETE ). ZAGOTAVLJAM PA VAM, DA GA BOSTE ŠTUDIRALI ŠE PA ŠE. IN KO BOSTE ŽE MISLILI DA VSE VESTE, VAS NE BO SPUSTIL NE NAPREJ NE NAZAJ, KER BOSTE V NEKIH NASTAVITVAH, TAM NEKJE IMELI NEKAJ OZNAČENO, ALI PA VAM BO NEKJE MANJKALA ENA KLJUKICA ALI... PA ŠE RELATIVNO DRAG JE. IMAM VELIKO IZKUŠENJ Z ZELO VELIKO PROGRAMI V SLOVENIJI ( SREDNJI CENOVNI RAZRED ). ČE RABITE NASVET, SE JAVITE.

Urša - 04.04.2003 - 14:56

Mojka, vas lahko prosim za tel. številko? Rabim nekaj čisto enostavnega za ddv in saldakonte.

Hvala

Urša

MOJKA - 04.04.2003 - 15:05

POŠLJITE MAIL NA: MO.TEAM@SIOL.NET

tinka - 04.04.2003 - 15:09

Mojka, to kar ste napisali je vse 100% res. Program je res obsežen, naredi vse živo, ampak nastavitve, kljukice itd pa so posebno poglavje. Navodila so obsežna, vendar, ko se ti zatakne in program ne gre naprej, ti kaj dosti ne pomagajo, ker so tu spet kljukice itd.
LP

šerif - 04.04.2003 - 17:26

Res je vse v kljukicah. Ampak ta program ti praktično naredi vse. Tako, da ni problemov. Kar se tiče cene, pa mislim, da ni med pre-dragimi. Saj nekje dobite glavno knjigo s saldakonti za "samo " 1.000 eur, plače za nadaljnih 1.000 eur, osnovna sredstva ... eur, da se ne menimo od zalog blaga ali materiala. Tukaj pa imate vse v enem.
Imam kar nekaj izkušenj z tem programom. Res je, da je potrebno nekaj truda in znanja, vendar, ko so zadeve enkrat nastavljene, tako korenitih sprememb ni, da se ne bi dalo uskladiti.

Lp

Zdenka - 07.04.2003 - 08:12

Res je potrebno nekaj potrpljenja in veliko znanja, vendar potem pa zelo dobro deluje. Mi smo zelo zadovoljni!

RIBAK - 04.04.2003 - 21:29

potem je odgovor PCA 2000 LP

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:02

Pozdravljeni!

No ja, kaj naj rečem... da se ne morem strinjati??? Ne bom.
Ste mogoče videli v verziji PANTHEON 5 IRIS (Inteligentno reševanje
in svetovanje)? Ker je naš program zelo obsežen in se zavedamo, da je
potrebno veliko znanja, smo začeli vgrajevati ta nov mehanizem, ki
v primeru napake poda več možnosti rešitve, tako da se samo še odločiš, kaj bi želel narediti, pa se program sam nastavi.

Npr. pri izdanih računih se zmotiš v davčni stopnji, ki ni nastavljena v vrstah dokumentov. Program te na to opozori in ponudi sledeče možnosti:
- popravi davčno stopnjo na dokumentu
- dodaj davčno stopnjo v vrsto dokumenta
- prekliči spremembe

Še kako leto razvoja, pa bo PANTHEON 5 definitivno naj-uporabnejši program
ne le v Sloveniji. Ne mečemo brez razloga preko 100 mio SIT na leto v R&D.
:))

lp
Andrej Mertelj
DataLab d.o.o.


RIBAK - 04.04.2003 - 21:33

e-pos.group uvaja in prodaja, DATALAB pa smo razvija. Mogoče je še kakšen drug "distributer"
Sam se nekako slaba dva meseca počasi uvajam, najnujnejše kar gre. Navodila lahko dobiš tudi po e-posti.
Res pa je da niso najcenejši. LP

ribica - 05.04.2003 - 08:39

Pantheon se strinjam da je obsežnejši in potrebuje precej nastavitev in morda bi bil tudi dobrodošel za servis, vendar je cenovno v višjem razredu, kar je za večji obseg dela precej drago in zahteva več znanja za nastavitev posamezne stranke. Vse je odvisno od tega koliko je kdo pripravljen plačati te storitve. Kupiš bmw-ja ali katro - voziš se z obema, vendar kakšna je ta vožnja pa verjetno tisti, ki imate radi avtomobile dobro veste. Tako je z računovodenjem.

Olga - 05.04.2003 - 14:28

Pantheona ne prodajajo z nastavitvami. To pomeni, da je primeren samo za osebo s popolnim znanjem računovodstva, ki si bo znala vse to nastaviti. Prodaja se nekakšen okostnjak, na katerega lahko prosto navešate meso. Za tiste, ki sovražimo odvisnost od programerjev (v stilu "seveda lahko dodate še eno vrsto računa, ampak to boste morali posebej plačati")je idealen. Predlagam pa, da ga kupite sredi leta, samo za en računalnik (lani je bilo to 250.000 neto), ampak vsebuje čisto vse. Potem do konca leta pripravljate nastavitve za testno podjetje in to testirate in preizkušate. In izpišete DDV obračune in bilance in plače in M4 in nekajkrat popravite obračun amortizacije in .. sproti kontrolirate in popravljate nastavitve. Potem pa lahko z januarjem pričnete uporabljati ta program zares, nastavitve imate vse v redu, vse pod kontrolo, in tako pripravljeno podjetje lahko potem razmnožujete. Torej pri nobenem naslednjem podjetju vam nastavitev ne bo potrebno več pripravljati. Ampak to, da je potrebno nekaj mesecev dela prej, vzemite zares.
Za tiste, ki ga že uporabljajo, nekaj skritih hudobij:
- obdobje knjiženja: med letom lahko račun za elektriko za julij z datumom 08.08. knjižite v obdobje julij, bilanco izpišete po obdobju knjiženja, ne po datumu dokumenta. Tako vam med letom ni potrebno vkalkuliravati stroškov za mesečne bilance preko 290. Ampak gorje, če si konec leta izpišete bilanco po obdobju - potem boste vanjo zajeli dokumente z datumi januar naslednje leto in december preteklo, po možnosti.
- razknjiževanje po fifo metodi sicer deluje pravilno. Vendar pa v primeru, da ste prejem označili z istim datumom kot prejem računa (ko še razmišljate, kaj pomeni okence prejem poleg prejem računa), ta dva pa sta kasnejša od datuma računa, pri prodaji blaga računalnik na datum prejema še ni imel cene in skladišče razbremeni z vrednostjo 0. Ponovni preračun zalog ne pomaga. Na skladišču vam ostane 0 artikla z vrednostjo ..sit. Ali pa se artikel razknjiži po napačni vrednosti, ker v izračun zadnja nabava ni bila všteta.

- 05.04.2003 - 18:59

A ni ta program eno veliko sra..je. Za klasične knjigovodske programe pa
toliko kapric? Take izpise brez problemov nudijo mnogokateri programi.

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:13

Klasično računovodstvo so trije stolpci. Konto, debet, kredit.
In se ga lahko vodi na papir ali v Excelu. Vprašanje je, kako naprej.

Mislim, da je tu "Catch 21".
Računovodski servisi so vse bolj pod cenovnim pritiskom. Zaradi obilice njih prihaja do zbijanja cene, tako da danes redkokateri servis dosega
bistvene dobičke. Samo knjiženje pa je vedno izguba.
S PANTHEONom se iz tega začaranega kroga da izviti na dva načina:
1. podjetja (klienti) sama vodijo prejete in izdane račune, ti se avtomatsko prenašajo v servis (preko interneta), ki jih na podlagi avtomatskega knjiženja poknjiži. Ker odpade 97% ročnih knjiženj je kar naenkrat bilanca servisa bistveno drugačna.
2. Servis lahko ponudi klientu bistveno več, kot pa le davčno knjigovodstvo. Če se ukine ročno delo ostane več časa (denarja?) za pametno računovodstvo. Npr. mesečni pregled knjig s podjetnikom, opozarjanje na pomanjkljivosti podjetja, ... Tržna niša, za katero sem
prepričan, da jo bodo najboljši rač. servisi v Sloveniji prej ko slej odkrili.

lp
Andrej Mertelj,
DataLab

tinka - 05.04.2003 - 19:02

Olga, hvala za opozorila. Vsaka taka podrobnost je še kako dobrodošla. Sama uporabljam ta program cca pol leta, pa moram priznati, da se pri nekaterih stvareh še vedno mučim, oziroma se mi pojavljajo dodatna vprašanja.

LP

mm - 05.04.2003 - 20:31

Kaj zajema plačilo licene za 1 računalnik 250.000 sit in za koliko časa velja? Poznano mi je, da plačaš licenco za vsakega uporabnika v podjetju. Za koliko strank pa lahko potem delaš z 250.000 sit na delovno mesto? Kako pa je z instalacijo tega programa pri strankah (stranka sama vnaša prejeme, izstavlja račune, servis dela vse ostalo) in ali lahko imajo stranke samo vpogled v svoje podatke?

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:18

Pozdravljeni!
Dovolite odgovore kar v tekstu:

Kaj zajema plačilo licene za 1 računalnik 250.000 sit in za koliko časa velja?
AM> velja neomejeno. Vendar pa se običajno po 3 mesecih sklene osv. pogodba, s katero si zagotovite zakonske spremembe in nove verzije. Cena OP je največ 15% na leto (torej 3000 SIT / mesec) in je lahko še nižja.


Poznano mi je, da plačaš licenco za vsakega uporabnika v podjetju.
AM> važno je le število hkratnih uporabnikov. 1 licenca je lahko nameščena
na 15 računalnikov, le delal bo lahko le en hkrati.

Za koliko strank pa lahko potem delaš z 250.000 sit na delovno mesto?
AM> neomejeno. Niso važne stranke (podatkovne baze) ampak število ljudi,
ki v rač. servisu hkrati uporabljajo program.

Kako pa je z instalacijo tega programa pri strankah (stranka sama vnaša prejeme, izstavlja račune, servis dela vse ostalo) in ali lahko imajo stranke samo vpogled v svoje podatke?
AM> v tem primeru je najbolje, da stranka kupi 1 licenco, 1 licenco rač. servis, potem pa se kupi še prog. OTOS, ki avtomatsko vsak večer pošilja strankine račune v servis in knjiđžbe iz servisa nazaj stranki. Tako da ima
tudi stranka takoj vpogled v saldakonte in bilanco. Brez licence pa žal vpogleda ni.

lp
Andrej Mertelj,
DataLab

sitnoba - 06.04.2003 - 14:39

Tudi jaz se z njim ubadam že nekaj časa. Beri dve leti, pa še vedno nimam pojma o vsem. predlagam, da bi ustanovile klub uporabnic in uporabnikov, da bi si lahko izmenjali izkušnje. Saj ni treba vsem preko trnja. Mislim, da bi se še kdo strinjal z mano. Lahko bi imeli enkrat mesečno seanso. Prav luštno nam bi bilo. Prostor ne bi bil problem. Kaj mislite o tem.

Pozdravčke vsem uporabnicam in uporabnikom.

joži - 08.04.2003 - 14:26

Tudi pri nas uporabljamo Pantheon približno 1 leto. Najprej Pantheon 4,5
zdaj pa 5. Še vedno imamo kar precej težav. Glede mesečne seanse sem pa takoj za.

lp

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:20

Če boste delali klub uporabnikov bi mi z veseljem sodelovali in vas
podprli. Virtualna skupnost je že odprta (http://help.datalab.si/forum/),
vseeno pa bi bilo dobro, da bi se mogoče vsaj enkrat na leto videli na
kakšnem "zboru".

lp
Andrej Mertelj,
DataLab

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:08

Ga. Olga,
hvala za vaš komentar. Sem posredoval našemu razvoju da bomo popravili.

lp
Andrej Mertelj

PS: hvala za pošteno navedbo. Res, nastavitve so kar obsežen podvig :)

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:06

V Sloveniji imamo trenutno 9 podjetij, ki podpirajo, distribuirajo
in šolajo. Skupaj je v njih zaposlenih preko 50 podpornikov, tako
da je naša podporna struktura po mojih informacijah trenutno
druga največja v Sloveniji (SAP ima več ljudi).
Seznam partnerjev najdete na
http://www.datalab.si/Company/Partner/sis.htm
Poleg tega vam lahko pomaga tudi obilica rač. servisov, seznam na:
http://www.datalab.si/Company/Partner/accounting.htm

lp
Andrej Mertelj,
DataLab


- 06.04.2003 - 18:06

Ali nebi bilo bolje, da bi si kupili kakšen boljši uporabnejši program?

tinka - 08.04.2003 - 07:30

Sitnoba, jaz sem za seanse!

- 08.04.2003 - 08:06

Kakšen je ta program, da so zanj potrebne seanse?

sitnoba - 08.04.2003 - 09:03

takoj ko pridem z dopusta tinka, se bova povezale. Imamo prostor/učilnico s programom tako, da bomo lahko tudi malce testirali.
če se še kdo javi, bom zelo vesela.

micka - 08.04.2003 - 09:33

Ali ima kdo od uporabnikov Pantheona računov.servis in bi
prevzel naše računovodenje. Smo celjani, dosedaj smo imeli računovodstvo v hiši, zdaj pa ne "sfolgamo" več.Pantheon uporabljamo že 4 leta.Prosim interesente za maile, na katere vam pošljemo več info.
Vnaprej hvala za odgovore!

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:23

Pozdravljeni,

seznam rač. servisov se nahaja na
http://www.datalab.si/Company/partner/accounting.htm

Če to bere kak rač. servis, ki ni na spisku, pa bi želel biti, naj
se prosim javi na gregac@datalab.si

lp
Andrej Mertelj,
DataLab

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:22

Hm,
lahko vam za tako seanso posodimo tudi koga iz našega razvoja.
Samo napovedati bi bilo potrebno vnaprej, da lahko organiziramo delo.

lp
Andrej Mertelj,
DataLab

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 17:20

Če obstaja,verjetno res :))))))

lp
Andrej Mertelj

PS: me prav zanima, kje dela tale anonimnež

Andrej Mertelj - 09.04.2003 - 16:58

Najbolje da na katerega od naših partnerjev
(http://www.datalab.si/Company/Partner/sis.htm)
lahko pa pokličete na (01) 252 89 00 in zahtevate
Gregorja Črneta. Z veseljem vam bo pomagal.

lp
Andrej Mertelj,
DataLab