krpan in druščina postani član

Naslov teme: EVIDENCA DELOVNEGA ČASA

3501  15.11.2023 - 13:24h / Ostalo / Avtor: Nina / 999 / 5

Če pav razumem jaz kot delodajalec izpolnjujem tabelo za vsakega delavca posebej (smo samo trije) in mu potem ob izplačilu plače izročim mesečno evidenco da imava arhiv tako jaz kot delavec?

Anka - 16.11.2023 - 06:56

Se dobro, da jihimate samo 3, si predstavljate, da jih imate 170 ali 1700? Zdaj pa cisto resno. Ce nimate tega elektronsko (in to elektronsko mora biti usklajeno s tem zakonom), kako si predstavljate, da bo lastnik vodil to evidenco osebno. Ali bo vsak zaposlen prisel k vam in rekel, da je prisel oz da gre domov?
Drugace pa morate delavca, lahko tudi elektronsko, do place seznaniti o stevilu ur (minut?) njegovega viska. Zanimivo, da imamo pogodbe o zaposlitvi v urah, zdaj se pa pogovarjamo o minutah in o sestevanju minut... Drznem si trditi, da minute niso bistven znesek.
 

ST - 16.11.2023 - 07:56

Mislim, da lahko še mirno počakamo, ker gospodje v vladi so najprej zakon potrdili, zdaj šele se bodo pa vsedli in ga začeli usklajevati, ker je baje neživljenski. Tako je vsaj minister Han včeraj razložil. Republika banana!

Anka - 16.11.2023 - 08:30

Tocno tako! Mislim, da najvecji mobing na nas izvaja pravzaprav drzava. Ali se vam zdi, da kot podjetje - gospodarstvo, ki placujemo iz svojega ustvarjanja (dobicka) vse te davke, da gospoda ima cas, toplo pisarno, dobro placo in privilegij, da se izvzamejo iz svojega lastnega zakona, normalne pogoje dela? Jaz osebno to cutim kot mobing. Res slabo vpliva na moje dusevno zdravje.

eva - 16.11.2023 - 08:37

tudi jaz razmišljam v tej smeri , da nam je bila odvzeta prostost , to je ditatura , če še niste opazili . včasih smo jokali , da imamo dvojna merila , pa to sploh ni bilo res, no sedaj smo jih pa res dobili za ene bo zakon veljal seveda za nas  , ki polnimo ta račun oni  ki  nas pa cuzajao bodo pa nedotakljivi. res  republika banana. Ne vem kje bodo potem črpali denar , če mislijo gospšodastvo na kolena spraviti.
Po moje želijo , da imeli podjetja in vodenje samo tisti izbranci , ki bodo lojalni.
 

eva - 16.11.2023 - 08:39

Se vam opravičujem za pisne napake , ampak tudi moji živci so najedeni , to je višek vsega .