krpan in druščina postani član

Naslov teme: TENIS URE

3405  06.11.2023 - 15:24h / Ostalo / Avtor: Borut / 582 / 4

Računovodje pomoč oz., mnenje prosim.

Podjetje je kupilo 3 ure tenise na podjetje za rekreacijo s poslovnim partnerjem. Ali bi lahko rekli za strošek reprezentance?

SIM - 07.11.2023 - 07:47

V zadnjem času so takšni podvigi izredno popularni, mene tudi stranke "prepričujejo", da gre celo za promocijo zdravja na delovnem mestu. Ampak moje stališče je ne, ne in in še enkrat ne. To ni reprezentanca, to ni promocija zdravja na delovnem mestu, ampak je davčno nepriznan strošek, ker se na daleč vidi, da ima naravo privatnosti. Po pravilih bi morala biti celo boniteta. Razen če imate pripravljen zelo, zelo, zelo dober zagovor tega, če se prisveti kak inšpektor.

katarina - 07.11.2023 - 10:05

No, če tega istega poslovnega partnerja pelje na poslovno kosilo k npr. Ani Roš, bo to reprezentanca. Cena seveda višja kot 3 ure tenisa. Kosilo je OK, tenis pa ne? Nikjer ne piše, kje je dovoljeno imeti poslovni sestanek in na kakšen način.
Vsi teambuildingi so pa OK? Zakup športne dvorane za zaposlene, čeprav davčno nepriznano, je tudi OK.
V 30-ih letih sem marsikaj doživela (pa ne delam v mikro in majhnih organizacijah, tako da imam tudi izkušenj s slovenskimi in tudi tujimi inšpekcijami kar nekaj) in me takšne ideje nikakor ne presenečajo. V kolikor se takšne zadeve ( ki jih nikakor ne podpiram, naj se razume) dobro zagovarjajo, ne vidim nobenega zadržka, da to ne bi "šlo čez".
 

Koki - 14.11.2023 - 16:34

Verjetno pa vsi vemo, da se "reprezentanca" ne pomeni poslovnega kosila pri Ani Roš, ker je to potem že darilo.

SIM - 07.11.2023 - 10:48

Definicija reprezentance je pogostitev poslovnih partnerjev, na žalost, tudi če tisto kosilo stane več kot ure tenisa. Pri zakupu športne dvorane za zaposlene je pa tako - če je na voljo vsem zaposlenim, pod istimi pogoji in znotraj delovnega časa, ni to nič narobe, je pač promocija zdravja na delovnem mestu. Pri urah tenisa pa ne moreš reči, da so vsi zaposleni šli z direktorjem in njegovim kolegom, kao poslovnim partnerjem. Sam imam tudi kar nekaj izkušenj in naj povem, da inšpektorji tudi niso več tako butasti, kot so morda včasih bili. Sem imel davčno inšpekcijo lansko leto in ko je zavohala, da ji vodstvo laže, je začela samo še bolj rovarit, tako da ... good luck s pojasnjevanjem tenisov, ribolovov, koncertov in podobnih stvari.