krpan in druščina postani član

Naslov teme: STRANKA ZAMUJA Z DOKUMENTACIJO- DDV OBRAČUN

3385  03.11.2023 - 10:37h / DDV / Avtor: obup / 852 / 8

Pozdravljeni,

stranki pošiljamo skozi sporočila, kličemo...nič. kako napisati poziv, da se ga malo ustraši saj zamuja z dostavo dokumentacije za oddajo ddv obračuna.

hvala

Pipi - 03.11.2023 - 11:49

Sej bodo iz dursa poslali poziv, pa se bodo potem morda zganili. Pri nas smo imeli eno tako pa je dobila opomin nato pa kazen potem pa se je spametovala.
 

Hmm - 03.11.2023 - 12:47

DDV obračun morate oddati tudi če vam ne prinese dokumentacije. Zraven daste pač dopis da niste prejeli dokumentacije in da oddajate obračun na podlagi do tedaj prejete dokumentacije.

SIM - 04.11.2023 - 10:50

Jaz osebno ne bi oddal DDV-ja. Boljše oddati pravilnega, ko bo poziv, kot pa da namenoma oddaš nek obračun, za katerega veš, da ni pravi. Gledam namreč iz naslova odgovornosti - kot računovodja si odgovoren za to, kar oddaš. Če ne oddaš in te FURS pozove, še vedno lahko daš dopis, da nimaš podatkov. Kaj boš pa rekel pri napačnem obračunu? 

Hmm - 04.11.2023 - 18:08

Iz sodne prakse. Servis ni pravočasno oddal obračuna. Davčni organ je kaznoval družbo... Direktor družbe je tožil servis in končalo se je po več letih da je servis izgubil. Tudi tu servis ni prejel dokumentacije in ni oddal obračuna...

Liza - 05.11.2023 - 09:30

Prosim za številko sodbe. 

opica - 05.11.2023 - 19:06

Nikoli in nikdar servis ne sme  servis oddati obračuna DDV-ja, če nima dokumentacije. Me pa res zanima sodba, kjer  servis ni oddal obračuna zato, ker mu podjetje ni dostavilo dokumentacije in je bil zato kriv servis.
Najprej je potrebno stranki poslati mail, da mora do določenega datuma dostavi dokumentacijo, ker v nasprotnem primeru, ne bo oddan obračun DDV-ja in seveda kakšne so sankcije za družbo. V primeru, da kljub temu ne dostavi dokumentacije se mu pošlje mail, da obračun DDV-ja ni oddan, ker kljub pisnemu mailu ni dostavil dokumentacije. S tem je servis pokrit. Potem mu bo  FURS poslal poziv . Če kljub temu ne bo dostavil je njegova stvar. Govorim iz lastnih izkušenj.  Če bo FURS potem kontaktiral servis ima le-ta dokazila ( maile), da je stranko opominjal. In to je dovolj.  Servis je lahko kriv samo v primeru, da je pravičasno prejel dokumentacijo in zaradi svoje npr. malomarnosti ni oddal obračuna. 
Če oddate DDV čeprav nimate dokumentacije je pa lahko velik problem za servis. 

SIM - 06.11.2023 - 07:40

Jaz sem istega mnenja.

Minka - 06.11.2023 - 13:17

Jaz sem tudi mnenja, da se ne odda prazen obrazec, zame to pomeni, da je DDV bil oddan, čeprav ne s pravilnimi podatki.
V tem primeru Furs ne bo pozval davčnega zavezanca, da ni bil oddan DDV.

Jaz ne bi oddala, bi pa spravila opominjanje in naredila zaznamek, da se DDV obrazec ni oddal, ker ni bilo dokumentacije.

V primeru, da pa stranka prinese zelo pozno dokumentacijo, pa jo jaz požigosam prejeto v računovodstvo dne ..., ter naredim zaznamek, enkrat sem celo stranki dala papir pod nos, da je podpisala, kdaj je prinesla papirje.
Če prinese stranka čisto konec meseca, ne morem zagotoviti, da bo pravočasno oddano, oddam ko lahko in se ne obremenjujem če zamujam.

V takih primerih pa zelo prav pride, če stranka pošilja dokumentacijo po mejlu, imaš zelo dober dokaz, kdaj si prejel.

Meni je enkrat rekla na Fursu, da je potrebno oddati obrazec, čeprav prazen ampak, da ni prav, da se odda prazen.
Pa sem ji rekla in kaj je sedaj pravilno, oddati ali ne oddati. Pa je rekla odločite se sami, ...