krpan in druščina postani član

Naslov teme: pisna seznanitev s podatki iz evidence del časa - menda se NE SME na privat mail ,kljub privolitvi?

3383  03.11.2023 - 08:34h / Ostalo / Avtor: Mari - na / 1127 / 8

berem eno mini revijo , plačljivo, "zaneslive " info  bi si rekla - kjer piše, citiram : 

" PISNA seznanitev  se lahko pošlje tudi na elektronski naslov delavca, ki ga zagotavlja delodajalec ( službeni  elektronski naslov), ne pa tudi na zasebni naslov delavca, kljub njegovi privolitvi. To je stališče pristojnega ministrstva, ki naj bi bilo podano tudi v pisni obliki. "

pa sem spet na  začetku , dilemi , pa vi in vaš komentar , ste zasledili tudi vi kaj podobnega  ?

789154 - 03.11.2023 - 09:02

Res je, na privat mail se ne sme poslati. Razumi kdor more

Ani - 03.11.2023 - 10:10

Neživljensko za leto 2023. Le zakaj niso poenotili možnost el. kominicranja, kot ga imamo pri pošiljanju plačilnih list (soglasje za zasebni naslov + kriptirani podatki)? Tako bi imel zaposleni vse podatke na enem mestu. Očitno snovalci niso imeli pregleda ali znanja o trenutnem ustroju komunikacijskih poti na področju delovnih razmerji. Pa toliko 'priseg' o zmanjševanju/poenostavitvi birokracije, ki jih poslušamo že leta... ne gre in ne gre.

japi - 03.11.2023 - 10:15

kakšne evidence? neživljenske? Kaj vse morajo vsebovati, kako bo to šlo pri tistih, ki delajo od doma?, pa tisti, ki gredo na sliužbeno pot za več dni? ipd. Kozlarija na kvadrat, še ena bedarije levice

pika2 - 03.11.2023 - 11:20

Edina razumska razlaga je, da so zakon delali nerazumneži, ki nimajo blage veze z realnim sektorjem. 

g. - 03.11.2023 - 12:36

Kje to piše, da se ne sme poslati na privat e-naslov?

"To je stališče pristojnega ministrstva, ki naj bi bilo podano tudi v pisni obliki. "
Kak stavek je to - katerega ministrstva, "naj bi bilo"?

Tudi sicer stališče ministrstva ni nad zakonom.
 

MAŠA - 06.11.2023 - 11:36

V 19. členu se za tretjim odstavkom dodata nova četrti in peti odstavek, ki se glasita:
»(4) Delodajalec delavcu zagotavlja vpogled v podatke iz evidence o izrabi delovnega časa, ki se nanašajo nanj. Delodajalec delavca pisno obvesti o podatkih iz evidence o izrabi delovnega časa za pretekli mesec do konca plačilnega dne. Pisno obvestilo se lahko pošlje tudi po elektronski poti na elektronski naslov delavca, ki ga zagotavlja in uporabo nalaga delodajalec. Delavec lahko od delodajalca enkrat tedensko zahteva, da ga pisno seznani s podatki iz evidence o izrabi delovnega časa. Za obveznost seznanitve iz prejšnjega stavka se šteje tudi neposreden elektronski dostop delavca do evidence o izrabi delovnega časa, ki ga zagotavlja delodajalec.
(5) Delodajalec evidenco o izrabi delovnega časa in dokumentacijo, na podlagi katere se v evidenco o izrabi delovnega časa vpisujejo podatki, hrani na sedežu oziroma na kraju opravljanja dela delavca.«.

g. - 07.11.2023 - 00:23

Hvala, Maša

No, to bo kdo razumel, da je obvezno pisno. In da se po želji sme dodatno tudi na službeni mail. Saj piše lahko tudi...

 

MAŠA - 06.11.2023 - 11:51

Zakon je res čist neživljenski... skropucalo totalno... mi imamo excelovo tabelo, kjer vpisujemo čas prihoda in odhoda (ure in minute) ter porabljen čas za malico. Eni vpisujejo ročno (ker nimajo službenih računalnikov), eni si vodimo elektronsko. To se bo pri plači poslalo skupaj s plačilno listo na privat mail tistim, ki so dali soglasje za pošiljanje plačilnih list in na papirju v kuverti tistim, ki se jim da plačilno listo v roke. Sploh ne bomo komplicirali...  Če je ta evidenca priloga plačilni listi, potem ne vidim nobenega razloga, da je ne moremo poslati na privat mail...Vsi pa imamo dostop do evidence v vsakem trenutku, če si itak sami vodimo... Upam, da ob morebitni kontroli delovnega inšpektorja, naletimo na nekoga, ki mu je vsebina bolj pomembna od oblike...;)