krpan in druščina postani član

Naslov teme: D.o.o. v postopku izbrisa

3051  26.09.2023 - 17:51h / Ostalo / Avtor: Irena / 384 / 1

FURS je dal  firmo v  postopek izbrisa, ker niso bile oddane bilance za tri leta. Sami so glede na prihodke določili davek od dohodka , ki pa je nerealno visok. Skoraj ,50.000,00 eur. Ker se lastnik ni odjavil iz firme (je edina zaposlena oseba na svoji firmi), je oddal za julij in avgust REK-O za plačo, ni pa mogel plačati  niti prispevkov niti  si izplačati plače čeprav je imel na TRR  cca. 15.000,00 eur, ker je banka ves denar zasegla za poplačilo FURSU.  Ker nič več ne posluje (nima denarja za plačilo podizvajalcem, za najemnino.....), posledično tudi nima nobenih prilivov. Dolg do FURSa pa je še dodatno narastel zaradi plač. Sploh ne ve ali mu zavarovanje teče glede na to, da nima plačanih prispevkov.  Denarja ni in ga zdaj zanima kaj sploh narediti. Ali so mogoče plače izvzete iz izvršbe oz. kam naj se obrne za pojasnilo. Ima kdo mogoče kakšen nasvet kaj storiti?  

Hvala za pomoč oz. nasvet.
 

Simbi - 26.09.2023 - 18:38

Rešitev iz nastale situacije na hitro:
M2 + fiktivna zaposlitev za določen čas, potem pa na zavod za zaposlovanje. Furs se mu bo usedel na prejemke, vendar mu bo ostal vsaj znesek po 102.čl. ZIZ
Pred prijavo na zavodu mora biti firma izbrisana, sicer se ne bo mogel prijaviti, ampak bo avtomatsko zavarovan na 040, tako da najprej pri Ajpesu oz. v sodnem registru preverite, kako daleč je zadeva, če je na že objavljen(e) sklep(e) kakšna pritožba in kdaj je predviden izbris.