krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prejet račun iz Anglije

3023  22.09.2023 - 13:07h / DDV / Avtor: Kaja / 441 / 1

Zopet rabim vašo pomoč.
Slovenka živeča v Angliji nam je opravila storitev (dizajniranje). V Angliji ima registrirano popoldansko delo in nam je poslala račun brez DDV in brez DŠ. Kako naj ravnam s takšnim računom? Se samoobdavčim? Si lahko odbijem DDV? 
Prvič se srečujem z računom iz tretje države, pa tudi s tem, da gospa nima podjetja ampak samo popoldansko delo.... Zmedena!!!

Že v naprej hvala za pomoč.

 

Uredništvo - 22.09.2023 - 13:49

Ne vemo kako imajo to v Angliji, vendar če preslikamo v Slovenijo, bi se taka oseba zagotovo štela za davčnega zavezanca skladno z določili 5. člena ZDDV-1 (neodvisno opravljanje ekonomske dejavnosti...).
Vi kot prejemnik teh storitev, katerih kraj opravljanja se opredeli ozemlje Slovenije na podlagi prvega odstavka 25. člena ZDDV-1, naredite samoobdavčitev (štejete se za plačnika DDV na podlagi 3. točke prvega odstavka 76. člena ZDDV-1).

Vljudno vabljeni na praktični webinar
- NAPOTENI DELAVCI
https://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/159/webinar-napoteni-delavci-2023-2024--perpetuum-mobile-opravljanja-storitev-v-eu-prakticno-davcno-izobrazevanje
- SEDEM DDV VELIČASTNIH z uvodnim dodatkom
https://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/161/webinar-sedem-ddv-velicastnih-z-uvodnim-dodatkom-prakticno-davcno-izobrazevanje