krpan in druščina postani član

Naslov teme: Bonus za nominacijo

2778  31.08.2023 - 11:49h / DDV / Avtor: Uros / 321 / 2

Podpisala se je pogodba za dobavo blaga. V tej se je določilo tudi upravičenost za dodeljen bonus za nominacijo za bodoče projekte?
Ali je to obdavčena/neobdavčena transakcija?
Če obdavčena ali gre za dobavo blaga/storitve/finančna transakcija?
Hvala
Uroš

Simbi - 31.08.2023 - 17:33

Oprostite pripombi, ampak pogodba se sama ni podpisala.
Malo bolj definirajte "bonus za nominacijo za bodoče projekte", ker pomembna je vsebina, ne pa zapleteno poimenovanje, ki ga verjetno ne razume niti tisti, ki si ga je izmislil.
 

SIM - 01.09.2023 - 07:50

Sicer niste napisali, ali ste pogodbena stranka ali ne, ali ste kot pogodbena stranka fizična oseba ali podjetje, s.p. ...
V glavnem, če sklepam po svoji logiki, za katero pa ugotavljam, da je čedalje bolj drugačna od logike drugih ljudi :), bi rekel, da ste podjetnik in boste za drugo podjetje opravili storitev pridobitve posla in za to prejeli provizijo. Za provizijo boste seveda izdali račun, to je opravljena storitev, glede obdavčenosti ali neobdavčenosti pa je odvisno, ali ste zavezanec za DDV ali ne. Če niste, potem ne boste zaračunali DDV-ja, razen če je vaš naročnik v tujini, potem se boste registrirali kot atipčni zavezanec. Seveda pod pogojem, da je vaš naročnik v EU, če je tretja država, potem vam še to ni treba.
Tako da ja, se strinjam s Simbi, dajte drugič malo bolj konkretno zastaviti vprašanje. :)