krpan in druščina postani član

Naslov teme: cena za uvoz dokumentov

2628  16.08.2023 - 12:02h / Ostalo / Avtor: yy / 911 / 10

Pozdravljeni,

koliko računate, če ne ročno knjižite računov, izpiskov,.....  (jih uvažate iz drugih programov oz. bank)

hvala 

. - 16.08.2023 - 12:13

To je pa popolnoma odvisno od tega:

- Kdo je uredil vse za uvoz dokumentov, ali so bile potrebne programske nadgradnje in posodobitve oz. morda celo dodatno programiranje. Kdo je kril strošek priprave na uvoz.

- Kako natančni uvozi so.

. Koliko je še potem dela z obdelavo takega dokumenta (DDV, terjatve/obveznosti, obseg bilanc ipd.

- Za kakšno količino dokumentov gre

Cena je sicer drugačna kot če dokument ročno obdelamo Zelo smo pa pozorni na to, da si ob takih "uvozih" ne delamo minusa ali škode npr. strenka pravi, da zrihta vse datoteke, mi samo uvozimo (za zelo nizke cene) dejansko stanje je pa tako, da računovodstvo poskrbi za vse nadgradnje programov (pomomžnosti še na strani stranke, uvaja zaposlene pri stranki za fakturiranje, se zafrkava z uvozi, so uvozi nenatančni, je ogromno dela z kontrolami, DDV obračunom, vodenjem terjatev/obveznosti... ipd ipd, pokasiramo pa miloščino.


Kakšen je pa vaš primer?

 

yy - 16.08.2023 - 13:25

Gre za cca 100 izdanih računov na mesec. Vse bodo zrihtali oni, jaz bi jih samo uvozila. In to bi bilo to ( po njihovo). Pričakuje se, da bi bilo to "gratis".

 

SIM - 16.08.2023 - 14:00

Glede na moje izkušnje tip top z dvemi kliki sigurno ne bo. Če ne drugo, boste morali preveriti s kakšno rekapitulacijo, ali vam je uvozilo res vse račune, ali so davki pravilno razdeljeni, ali terjatve res letijo na prave konte, prav tako prihodki, ali letijo prav. Če imate različne vrste plačil, kartice, gotovina, avansi, ... 
Prevečkrat si stranke namreč predstavljajo, da če se pa uvozi, nimaš ti kaj delat.

yy - 16.08.2023 - 14:08

Kako to računate?

ALJA - 16.08.2023 - 16:26

Za prve tri mesece pustite tako ceno, kot jo imate, če pri stranki ročno vnašate podatke. Ko bo zadeva utečena, pa primerjajte novo porabo časa in v % znižajte postavljeno ceno. Sem vedno za avtomatičen prenos in da ostane več časa za kontrole. V bistvu bi morali na začetku sodelovati vi z obojimi programerji, da uredite pravilne nastavitve po vaših zahtevah in  da je pravilno za Ajpes in Furs.

. - 16.08.2023 - 19:55

Se strinjam s SIM in ALJO.

Definitivno pa je to del računovodskega procesa in tega ne bi delal zastonj.
Verjamem pa, da mnoga podjetja (predvsem sodobni instant podjetniki s spletnimi trgovinami) menijo, da dva klika rešita vse.

Simona - 17.08.2023 - 07:45

Grozno je v kakšni smeri nekateri razmišljajo/razmišljate.... in zaradi uvozov znižujete že tako mizerne računovodske cene.... ali ne vidite, da imamo računovodstva, vse več odgovornosti in dela, kljub avtomatizaciji. Mislim, da si morate razčistiti, predvsem o odgovornosti in koliko se cenite... En uvoz še ne pomeni, da so vam dokumenti poknjiženi. Potrebna je še kontrola vsakega dokumenta, če želite imeti svoje delo kakovostno opravljeno... Stranke seveda mislijo, da so vso delo napravile, ko so kliknile na ikono uvozi... pa še zdaleč ni tako, ker vsi vemo, kaj vse je v ozadju potrebno pregledati in urediti... Torej dajte že no malo premislite, ali boste delali za pest riža in ceno postavljajte sami, in ne da vam stranke sugerirajo. Naj pa sami vodijo računovodstvo, če je vse en klik.

Torej, kar pogumno, naj vam bodo odvetniki s svojo pokončno držo in cenami vzgled. 

tina - 17.08.2023 - 10:21

Uvoza dokumentov ne računamo - računamo pa vodenje saldakontov v pavšalu

PikaPoka - 17.08.2023 - 11:51

Računamo 50% redne cene -

* še vedno je potrebno popravljati PP, kadar ne gre za fizično osebo;
* njihovi programi imajo vnesene malo drugačne formule, in nemalokrat je uvoz fakture za razliko od dejanske cene -+0,1€ na ktu 1200, ali pa -+0,1€ na ktu za DDV;
* dejansko sem porabila skoraj enako časa ob pregledu in popravku faktur - če pa se samo uvaža brez kontrol, je pa druga pesem in mi se tega ne gremo... Ena stranka je ravno zaradi avt.uvoza faktur šla drugam, smo ji računali 1,00€/fakturo (avt.prenos, popravki in pregledi faktur, pregled DDV evidenc, ker so tudi bile izravnave in drugačni zneski kot na IFA-jih...) Za manj se opravičujem, ampak definitivno nisem pripravljena delat - če ste ostali, pa izvolite :)

Mogoče gre celo za mojo cvetko, saj vsako leto menjuje servise, ji je vse predrago, sama pa cene, kot da prodaja zlato in ne "gate" :)

. - 18.08.2023 - 08:43

točno tako, podobno pri nas.
Podpišem