krpan in druščina postani član

Naslov teme: Uničena dokumentacija

2555  06.08.2023 - 19:19h / Ostalo / Avtor: Nena / 689 / 2

Med petkovo poplavo je stranki zalilo klet, kjer je imel vso poslovno dokumentacijo zadnjih 10ih let......vse je uničeno.....
Ali mora to kaj prijaviti, obvestiti furs?

Hvala za odgovore

SIM - 07.08.2023 - 07:55

Predlagam, da si vse zelo dobro poslika, bolje več slik, kot premalo, in to stranki lahko služi kot dokaz, kaj se je zgodilo z dokumentacijo. Nevem, če mora kogar koli o tem obveščat, ampak če bo kdo prišel kdaj kaj gledat, bo imela dokaz, da se je dokumentacija uničila.

Magda - 08.08.2023 - 14:55

Mislim, da bi morala biti prijava na zavarovalnico za primer poplave in med opisano skodo tudi seznam unicene dokumentacije.

Seveda pa obvezno tudi poslikati kot je ze napisal-a SIM.

Ne vem pa kako potem to poteka pri tistih, ki ninajo sklenjenih zavarovanj in posledicno ne prijavljajo skod. Slike bi v takem primeru morale zadostovati.

Tako nekako razmisljam, po ZKP. Vprasanje pa kako razmislja FURS. Primerno bi bilo, da bi oni napisali kak odgovor na to temo. 

Ena mojih strank je pred leti imela doma poplavo (ni bilo tako kot sedaj). Izgubljena je bila dokumentacija treh let. In ob pregledu se je to upostevalo. Je pa res da sem imela glavnino vso v programu, pa prilozili so slike in prijavo skode.