krpan in druščina postani član

Naslov teme: Izplačilo stroškov potnega naloga ob plači

2550  03.08.2023 - 14:56h / Ostalo / Avtor: Breda / 564 / 3

Kadar zaposlenemu izplačamo stroške službenega potovanja (po potnem nalogu), se prevozni stroški prikažejo v REKu z navedbo B06a oz. B06d (če gre za tujino).  Tudi če niso izplačani skupaj s plačo, je treba o tem poročati na ločenem REKu in do tu vse lepo in prav.

Če pa zaposleni potuje s službenim vozilom,  se prevozi stroški praviloma ne poročajo (kilometrine itak ne more biti, lahko pa so nastali stroški cestnin, parkirnin, vinjet in goriva, ki jih je zaposleni poravnal z lastnim denarjem …). Če smo torej te stroške zaposlenemu poravnali posebej (ne ob izplačilu plače), je to  ok in se z REKom ne rabimo ukvarjat.
Kaj pa, če bi take stroške (nastale ob uporabi službenega vozila) želeli zaposlenemu povrniti skupaj z izplačilom plače, torej  da so prikazani na plačilni listi in so poleg ostalih reči (neto, prehrana, prevoz …)  nakazani na njegov TR ob plači? Ne vem namreč, ali v B06a potem o teh stroških ne smemo poročati, ali v tem primeru lahko. Namreč – se mi zdi, da REKu ne bo všeč primerjava med nakazilom na TR in seštevki, ki se poročajo.

Meri - 03.08.2023 - 19:07

Ne vidim povezave med Rekom in neto izplačilom. 
Nakazilo na TRR je lahko manjše zaradi odtegljaja npr. kredita, pa to ni nikjer na reku zabeleženo.

Zara - 04.08.2023 - 07:33

Mi vse kilometrine, dnevnice, cestnine itd. izplačamo pri plači, tako da so vidni na plačilni listi in gredo v ustrezne postavke na REKu.Tako imamo le en REK na mesec. Vse se prikaže v REKu tako, kot bi bilo sicer, če bi za povračila oddajali poseben REK.

koli - 13.08.2023 - 16:54

Če izplačano npr. cestnino, parkirnino, vinjeto in gorivo za službeno vozilo ob plači zaposlenemu, teh zneskov vezanih na službeno vozilo ne poročamo v iREK delu B06a... V potnem nalogu označimo za vsak strošek ali se poroča v iREK ali ne (ne glede na to, kdaj bo izplačan oz. poročan).